hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Vedeti 9 shortcut-uri utile in Windows7

Vedeti 9 shortcut-uri utile in Windows7

calendar_month 09 Mai 2012, 17:29
Pentru foarte multi utilizatori de PC-uri folosirea scurtaturilor de tastatura (shortcut-urilor) inseamna cresterea eficientei atunci cand lucreaza la calculator. Ca si alte sisteme de operare si Windows 7 ofera o serie de shortcut-uri extrem de utile. Va prezentam, cu ajutorul Geek.com, noua solutii pentru folosirea eficienta a tastaturii.
Majoritatea utilizatorilor de PC-uri poate numi cateva combinatii de butoane din memorie, precum controversatul Ctrl+Alt+Delete. Totusi, o buna parte din shortcut-urile cele mai bune ramane grav neglijata.
1. Tasta Windows + L
Combinatia magica a tastelor Windows + L blocheaza sesiunea de lucru, astfel incat nimeni altcineva sa nu poata accesa informatiile fara parola, fara sa deconecteze utilizatorul sau sa inchida programele care ruleaza. Operatiunea previne spionajul datelor personale cand posesorul PC-ului nu se afla temporar prin preajma monitorului.

2. Alt + Tab
Apasarea simultana a tastelor Alt + Tab ajuta la vizualizarea rapida a tuturor ferestrelor deschise, inclusiv cele minimizate. Prin mentinerea pe loc a tastei Alt si apasarea succesiva a tastei Tab se poate naviga de la o fereastra la alta intre casute, iar la eliberarea butonului Alt se deschide automat fereastra marcata.

3. Tasta Windows + Sagetile stanga/dreapta
In cazul in care monitorul detine un spatiu orizontal generos in care se poate lucra, optiunea "Snap" pe jumatate de ecran este un mod eficient de a lucra cu doua obiecte concomitent. Combinatia dintre tastele Windows + sagetile stanga/dreapta inlocuieste redimensionarea ferestrelor cu mouse-ul, injumatatindu-le automat prin simpla apasare.

4. Tasta Windows + Shift + Sagetile stanga/dreapta
Aceasta scurtatura se adreseaza celor care folosesc doua monitoare. Combinatia in cauza va maximiza fereastra curenta in monitorul drept sau stang, ca o metoda grozava de a da fisierele deoparte, mentinandu-le la "indemana" pentru urmatoarea consultare.

5. Tasta Windows + R
Windows 7 ascunde optiunea "Run" redata in trecut in meniul "Start" in spatele shortcut-ului Windows + R. Astfel, functia deschide o fereastra de dialog care cuprinde, in mare: fereastra "command prompt", fereastra "control panel", fereastra parolelor utilizatorilor PC-ului si aplicatia DirectX.

6. Ctrl + Shift + Escape
Orice lista a scurtaturilor pentru Windows nu poate fi completa fara mentionarea combinatiei Ctrl + Shift + Escape, utila atunci cand fereastra Task Manager se blocheaza si refuza sa se mai inchida la comanda mouseu-lui.

7. Tasta Windows + D
Butonul rectangular din capatul drept al taskbar-ului Windows 7 are rolul de a minimiza toate ferestrele instant, lasand desktop-ul liber. Utilizatorii o pot ignora, cata vreme pot da aceeasi comanda apasand simultan Windows + D.

8. Tasta Windows + F
Atunci cand utilizatorii doresc sa caute un fisier pe care nu il identifica vizual, simpla apasare a tastelor Windows + F deschide fereastra de cautare, in care se afla cursorul gata sa tasteze cuvantul in cauza.

9. Ctrl + Z si Ctrl + Y
In situatiile in care documentele sunt sterse accidental si sunt transferate automat in Recicle Byn, restaurarea lor se poate realiza prin functiile standard Undo (Ctrl + Z) si Redo (Ctrl + Y).


 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?