Vedeti 5 instrumente utile ce pot fi folosite direct din Google Search!
1/16843
calendar_month 12 Mai 2015, 09:00
Google a evoluat extrem de mult in ultimii ani, iar aici ne referim strict la cautarea in navigatorul cu acelasi nume si la acuratetea rezultatelor obtinute de utilizatori. Dar, dincolo de aceasta imbunatatire care ne-a adus aproape de dependenta fata de motorul de cautare al americanilor, evolutia Google inseamna si implementarea unor instrumente sau tool-uri, daca vreti, care pot ajuta utilizatorul in procesul de productivitate direct din casuta de cautare. BGR a identificat cinci dintre aceste trucuri utile pe care vi le prezentam si noi.

1. Fusul orar - Time zone
Ca sa aflati ce ora este intr-o anumita zona a lumii, doar tastati (din pacate functia este in engleza) What time is in - si orasul care va intereseaza. O caseta cu rezultatul va aparea imediat sub intrebarea voastra:

2. Definitii - Define
Chiar daca este implementata tot in engleza, functia de definire a anumitor termeni este foarte utila si disponibila direct din cautarea Google. Tastati, de exemplu "Define rabbit" si rezultatul este mai mult decat va asteptati, in conditiile in care nu vi se ofera doar definitia cuvantului introdus, ci si sugestii (probabil in multe cazuri utile) - Daca apasati sageata din partea inferioara a casetei cu rezultatul cautarii veti obtine inclusiv posibilitatea de traducere in romana (sau alte limbi, desigur).

3. Calculator
Functia de calculator pe care o puteti accesa pur si simplu introducand cifrele necesare unui calcul matematic - de exemplu 500*300 - face inutila folosirea instrumentelor similare din sistemul de operare sau de pe telefonul mobil. Castigati timp!

4. Convertor valutar
Pentru a converti valuta in lei (sau invers) nu trebuie decat sa tastati in caseta de cautare a Google suma si moneda (500 EUR, de exemplu), si sa completati cu "to RON". Instantaneu veti avea rezultatul si, ca "bonus", evolutia cursului de schimb din ultimii cinci ani...

Atentie insa, recomandam folosirea acestui instrument strict orientativ. Pentru rezultate oficiale, utilizati un covertor valutar ce preia datele direct de pe site-ul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Detalii AICI.
5. Cotatii bursiere
Nu suntem siguri ca va intereseaza foarte mult, dar cine stie, poate aveti nevoie sa vedeti cum evolueaza la bursa, intr-o anumita zi, cotatiile unei companii. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa introduceti in casuta de cautare a Google simbolul companiei - in cazul Google - GOOG.

Sursa: BGR

Sondaj

Care credeti ca a fost cel mai asteptat film din 2024?