Vanzarile de terenuri in comuna Popesti Leordeni. Lucruri pe care nu ti le spune nimeni!
1/16957
calendar_month 23 Feb 2017, 13:36
Cat de profitabila este afacerea cu vanzari de terenuri in zona Popesti Leordeni?

De foarte multa vreme, s-a tot vorbit despre o stagnare pe piata imobiliarelor, ba chiar o usoara crestere a preturilor. Oare asa sa fie? De ce oamenii ar prefera terenurile in detrimentul garsonierelor sau al apartamentelor de 2 sau 3 camere, de exemplu?

De la bun inceput, tinem sa precizam ca o sumedenie de factori influenteaza raspunsurile la cele doua intrebari care ii framanta pe cei mai multi cumparatori.

In ceea ce priveste stagnarea pietei imobiliarelor, dupa destabilizarea provocata de criza economica din anii 2008-2009, se pare ca domeniul a intrat pe fagasul normal incepand cu 2011. Dupa o perioada in care preturile nu au avut o ascensiune spectaculoasa, incepand cu 2013-2014, se pare ca trendul este unul ascendent.

O serie de proiecte rezidentiale foarte ambitioase, cum ar fi cele din partea de sud a Capitalei, a contribuit substantial la rotunirea veniturilor agentiilor si dezvoltatorilor imobiliari. Iar vanzarile de terenuri din zona Popesti-Leordeni nu fac exceptie in acest sens.

Ei bine, controversata lege a darii in plata de la inceputul anului trecut a avut darul de a produce schimbari importante in domeniu, in special in ceea ce priveste reducerile de preturi.

Potrivit expertilor imobiliari, pentru primavara si vara anului trecut, s-a estimat o scadere a costurilor imobilelor cu pana la 10-15%. Deja la inceputul anului s-a resimtit, pe anumite segmente, o aliniere a acestora la cerintele cumparatorilor, conform analistilor.
Totusi, chiar asa sa fie? Ca in unele zone, se pare ca locuintele sunt mai scumpe. Intr-o economie libera, ghidata de legea cererii si a ofertei, doar opiniile miilor de clienti ne poate oferi o imagine mai clara.

Cu toate acestea, vanzarile de terenuri in Popesti Leordeni s-a dovedit o afacere extrem de fructoasa, atat in 2016, cat si la inceputul acestui an. Fenomenul se datoreaza, in mare parte, accesului facil la zona asfaltata, la principalele utilitati, centre comerciale, cat si aerului mai putin incarcat de noxe.

Terenurile din zona aceasta au o particularitate aparte: procentul de ocupare al terenului (POT), cat si coeficientul de utilizare a terenului sunt unele extrem de generoase. Majoritatea terenurilor au un POT de 60-70% si un CUT ce variaza intre 2,5 si 4,5%.

Ce nu stiai despre POT si CUT in cazul imobilelor destinate constructiilor?

Referitor la primul coeficient, POT, acesta exprima, potrivit specialistilor in urbanism, raportul dintre suprafata construita si suprafata parcelei, inmultit cu 100. Ce inseamna acest lucru? In cazul terenurilor din comuna Popesti, la un POT de 60%, se poate ridica o constructie pe 60% din suprafara parcelei detinute, respectand, in acelasi timp, si retragerile impuse de reglementarile in vigoare.

Pe de alta parte, coeficientul CUT reprezinta raportul dintre suprafata construita desfasurata si a tuturor nivelurilor si suprafata parcelei.

Cei doi parametri au un impact major asupra tipului de constructie, cat si regimului de inaltime al cladirii.
In cazul unui CUT mai mare, se pot ridica case sau vile pe mai multe nivele. In caz contrar, regimul de inaltime este unul mai redus.

Pe scurt, vanzarile de terenuri in Popesti Leordeni sunt mereu la mare cautare, in primul rand, datorita particularitatilor solului. In al doilea rand, cei doi coeficienti mentionati anterior favorizeaza ridicarea unor imobile pe mai multe nivele, pe o suprafata de parcela care porneste de la 45 mp.