Unde mergi la schi in vacanta de iarna? - Iata partiile din Europa de care te vei indragosti anul acesta
7/7207
calendar_month 09 Ian 2019, 17:55

Dacă ești pasionat de schi sau de snowboard, probabil că aștepți tot anul iarna pentru a te putea bucura din plin de pârtie. Dacă te-ai plictisit de pârtiile din zonele montane ale României, sau pur și simplu ai posibilitatea să cutreieri noi locații de pe continent, poți profita de această iarnă frumoasă pentru a schia în cele mai frumoase stațiuni montane din Europa. Iată mai jos cele mai recomandate astfel de locații, pentru ca vacanța ta de iarnă să fie de neuitat.

4 stațiuni montane din Europa pe care să schiezi iarna aceasta


1. Cortina d’Ampezo - Italia

Acesta este un orășel vechi de 1000 de ani, situat în valea râului Boîte. Acesta a devenit o destinație de schi populară, după ce au avut loc în Italia Jocurile Olimpice din anul 1956. Se află la doar două ore distanță de Veneția, și nu este o locație atât de izolată pe cât dă impresia să fie. Munții Dolomiți înconjoară orașul, creând impresia că natura îl îmbrățișează și îl ocrotește.

În comparație cu alte stațiuni montane, aceasta își păstrează un sentiment de intimitate apreciat până și de celebrități precum George Clooney sau Naomi Campbell. După ce te-ai distrat suficient pe una din cele 90 de pârtii de schi, vei vrea să te odihnești într-un loc pe măsură. Hotelul Cristallo Spa&Golf este situat la aproximativ 2 km de la telegondole. Camere cu pereți pictați de mână și podele din parchet, păstrează senzația de „lume veche”, în timp ce barul cu pian oferă un tip aparte de divertisment pentru oaspeți.

Alpe d’Huez, Franța

Aceasta este una din cele mai bune locații pentru schi din Europa, favorită de cei mai mulți amatori ai sporturilor de iarna, în ultimii ani. Această stațiune reprezintă combinația perfectă între distracție, relaxare și sport. Este locul preferat de familii, dar poate o fi o locație perfectă și pentru prieteni sau cupluri care vor să evadeze într-un peisaj alb. Atât schiorii experimentați cât și cei începători își vor găsi cu siguranță un loc pe pârtie. De asemenea, dacă vrei să ai parte și de câțiva fulgi de nea, acesta este locul în care probabilitatea să ningă este cea mai mare.

1. Pentru a ajunge în această locație la cele mai bune prețuri și cu cât mai puțin stres posibil, poți apela la o agenție de turism în Timișoara. Alpe d’Huez este o stațiune foarte bine pusă la punct, pregătită să întâmpine turiștii cu clădiri de cazare care se contopesc foarte bine cu peisajul montan specific. De asemenea, ai mari șanse să te bucuri de festivaluri precum și alte activități culturale în timpul pe care îl petreci aici în vacanță.


2. Crans-Montana, Elveția

Crans-Montana este cea mai bună stațiune de schi din Elveția. De fapt o poți include fără probleme în topul celor 5 stațiuni montane pe care să le vizitezi în acest an. Este una din cele mai complexe locații de iarnă din Europa, găzduind lacuri, păduri, ghețari și culturi de viță de vie. Regiunea are ceva de oferit pentru fiecare iubitor de natură.
Iubitorii de sport nu vor rămâne nici ei nemulțumiți. Vor fi încântați să descopere zone largi dedicate activităților sportive de iarnă. Dacă ești pasionat și de activități culturale, te vei bucura de multitudinea de muzee pe care le poți vizita, precum și evenimentele și festivalurile care te vor încânta.


St Anton am Arlberg, Austria

O zonă de schi gigantică, îmbogățită cu evenimente fascinante, tradiții, adrenalină, distracție și unele din cele mai distractive piste de schi din Europa. Aceasta este și casa câtorva legende ale sportului cum ar fi Hannes Schneider, care a afirmat că această stațiune este locul de naștere al schiului alpin.1. Te vei putea caza la unul din cele mai exclusiviste hoteluri și să te bucuri de cele mai bune baruri, într-o atmosferă caldă a unui sat plin de farmec. Turiști din toată lumea aleg această locație tocmai din motivele prezentate mai sus, an de an.


Dacă este prima ta escapadă în sezonul rece, îți dorești din suflet ca tot efortul pe care îl depui să merite și să poți avea parte de momente și experiențe de neuitat. Adrenalina pe care o simți pe pârtie nu se compară cu nimic, dar vacanța îți poate lăsa un gust amar dacă nu ești bine pregătit.Asigură-te că ai parcurs toate formalitățile legale, că ai rezervat totul din timp și că ai făcut câteva cercetări despre obiceiurile din zona respectivă. Apoi îți rămâne doar să te bucuri de pârtie.
span lang=ro>Crans-Montana, Elveția

Crans-Montana este cea mai bună stațiune de schi din Elveția. De fapt o poți include fără probleme în topul celor 5 stațiuni montane pe care să le vizitezi în acest an. Este una din cele mai complexe locații de iarnă din Europa, găzduind lacuri, păduri, ghețari și culturi de viță de vie. Regiunea are ceva de oferit pentru fiecare iubitor de natură.

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?