Tu stii cum sa-ti pregatesti masina pentru vara? Afla care sunt aspectele de care trebuie sa te ocupi!
7/7636
calendar_month 27 Iul 2021, 16:52
Indiferent că ești un împătimit al condusului și nu te poți lipsi de mașina ta sau te urci la volan din pură necesitate, pentru a te putea deplasa mai rapid și mai confortabil dintr-un punct în altul, trebuie să știi ce să faci pentru a-ți pregăti autovehiculul pentru sezonul cald.

Ce trebuie să ai în vedere odată cu trecerea la vară?



  1. Comandă anvelope pentru vară. Odată ce temperaturile de afară depășesc 7 grade Celsius, este indicat să faci această achiziție pentru a te adapta condițiilor climaterice. Având în vedere faptul că materialul din care sunt făcute cauciucurile de vară rezistă mult mai bine la temperaturile mari, la asfaltul fierbinte și are o aderență mai bună la frânare, este lesne de înțeles de ce este prima investiție pe care trebuie să o faci în ceea ce privește mașina ta. De asemenea, având în vedere datele de mai sus, cauciucurile de vară prezintă o eficiență mai bună a consumului de carburant. Este recomandat să faci această schimbare a anvelopelor în funcție de anotimp, pentru a evita uzura prematură a acestora. Dacă nu ai reușit să faci încă această schimbare sau pur și simplu îți dorești să cumperi un model mai calitativ pentru autoturismul tău, comandă anvelope pentru această vară de la Anvelope-oferte.ro. Cu siguranță vei găsi în această ofertă un produs potrivit nevoilor tale.


  2. Verifică sistemul de aer condiționat. Creșterea temperaturilor va face extrem de inconfortabil condusul în cazul în care clima nu funcționează în mașină. Chiar și pentru distanțe scurte, este recomandat să ai clima funcțională. În acest sens, trebuie să verifici rezerva de freon, pe care trebuie să o încarci constant. Pentru o funcționare în condiții optime, curăță constant filtrele sau schimbă-le la nevoie.


  3. Ai grijă ca sistemul de frânare să funcționeze la parametri maximi. Temperaturile ridicate pot influența negativ bunul mers al plăcuțelor de frână, ceea ce ar putea periclita siguranța participanților la trafic.


  4. Bateria este o altă componentă a mașinii care ar putea avea de suferit din cauza temperaturilor ridicate. Întreținerea bateriei nu este complicat de făcut, ea fiind în general într-o stare bună de funcționare timp de aproximativ trei ani, însă este recomandat să o verifici din când în când, astfel încât să eviți situațiile neplăcute.


  5. Antigelul are un rol de a împiedica supraîncălzirea motorului, astfel că este un element care ar trebui să fie luat în serios, mai ales că are și un rol de antidepunere. Cu ajutorul proprietăților antigelului se evită depunerile de calcar. Este important ca antigelul pe care îl alegi să fie în concordanță cu celelalte componente ale mașinii, întrucât folosirea unui lichid de răcire nepotrivit ar putea produce probleme serioase motorului.


  6. Un alt aspect care este deseori omis este spălarea mașinii atât pe interior, cât și pe exterior, dar mai ales în partea inferioară a autovehiculului, acolo unde sunt șanse foarte mari să mai existe încă depuneri de sare sau murdării acumulate în urma circulării cu mașina pe timp de iarnă. De asemenea, trecerea de la o temperatură joasă la o temperatură mai mare poate afecta aspectul general al mașinii, iar de aceea o revizie periodică este recomandată.





După cum poți vedea, nu sunt lucruri foarte complicate de care trebuie să ții cont, însă, uneori, tocmai pentru că sunt atât de evidente, ai putea avea tendința să le neglijezi, lucru care ar putea provoca probleme mai mari în timpul condusului. De aceea, dintotdeauna, cea mai bună variantă a fost să previi situațiile neplăcute în loc să le tratezi.

Sursa foto: Pexels.com.