hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Tratament laser pentru alunite

Tratament laser pentru alunite

calendar_month 31 Oct 2022, 15:36
Cu totii avem alunite sau semne asemanatoare. In termeni medicali, alunitele sunt cunoscute drept nervi melanocitari si pot fi definite drept pete mici sau excrescente la nivelul pielii, intr-o culoare mai inchisa, variind de la nuante de roz pana la maro inchis. Majoritatea din alunite sunt inofensive, nu reprezinta decat o problema estetica insa unele pot cauza probleme de sanatate mai grave sau mai putin grave.
In schimb, daca o alunita isi schimba dimensiunea sau forma trebuie sa ai in vedere procedura de scoatere alunite.

Tratament laser pentru alunite

Foloseste tehnici ablative cum ar fi indepartare alunite laser. Este extrem de important de mentionat faptul ca in urma acestei procedure nu raman cicatrici. Laserul este un aparat modern care indeparteaza cu deosebita precizie leziuni, fara sa provoace efecte adverse. Timpul de recuperare este minim. Persoana care a ales procedura de eliminare alunite laser trebuie sa mentina o igiena locala adecvata astfel incat vindecarea sa fie rapida si optima.
O singura sedinta este suficienta pentru tratamentul laser al alunitelor. Procedura este deosebit de rapida, nu este deloc dureroasa.

Procedura de indepartare a alunitelor

Inainte de a incepe orice procedura de eliminare alunite cu ajutorul laserului este necesara consultarea unui medic are va efectua un examen vizual dar si o dermatoscopie. Un medic cu experienta va lua o decizie cu privire la fiecare alunita in parte. Daca se suspecteaza un melanom pacientul va fi supus unei examinari suplimentare. Procedura de scoatere alunite este extrem de simpla. Cu ajutorul unui laser, medicul incepe sa eliminine cu precizie alunita. Are nevoie de doar cateva minute pentru a face acest lucru. In locul expunerii laserului apare o rana deschisa, care nu va sangera din cauza blocarii instantanee a vaselor de sange. Medicii recomanda indepartarea alunitelor in lunile in care activitatea solara este mai redusa, toamna sau iarna.

Care sunt avantajele oferite de tratament laser pentru alunite?

Aceasta procedura ofera o multime de avantaje:

  • Elimina riscul de ranire in timpul barbieritului;

  • Reduce riscul iritatiilor pielii, iritatii care se pot produce atunci cand alunitele se freaca de haine sau se agata in bijuterii;

  • Obtinerea unei pieli mai catifelate si mai curate;


Si mai important, daca medicul suspecteaza ca o alunita este precanceroasa, numeroase sunt situatiile in care aceasta poate fi complet eliminate, fara sa existe vreo incidenta grava asupra starii de sanatate. Trebuie sa gasesti un chirurg estetician calificat pentru efectuarea acestei proceduri. Un factor important in determinarea reusitei procedurii depinde chirurgul ales. Este primordial sa consulti un medic dermatolog pentru a afla daca alunita este sau nu canceroasa. Cu toate acestea, majoritatea sunt benigne si nu prezinta niciun fel de risc pentru sanatate. Pentru a determina daca o alunita este sau nu canceroasa, o mica parte din alunita este examinata, se efectueaza o biopsie. 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?