Toyota si Chiyoda dezvolta in comun un sistem de electroliza la scara larga
3/36072
calendar_month 06 Feb 2024, 11:50


Fuzionarea tehnologiilor de constructie a celulelor de combustie si a instalatiilor pentru pietele de productie de hidrogen din Japonia si de peste mari

Chiyoda Corporation si Toyota Motor Corporation au convenit sa dezvolte in comun un sistem de electroliza la scara larga si sa construiasca un parteneriat strategic si au semnat un acord de baza de cooperare.

Scopul este de a contribui la atingerea obiectivelor guvernamentale (Japonia)  pentru introducerea echipamentelor de electroliza atat in ​​local, cat si in strainatate, ca parte a strategiei de baza formulata de guvern privind hidrogenul.

Tehnologiile productie in masa pentru stivele de celule de electroliza folosind tehnologia celulelor de combustie detinute de Toyota si tehnologiile de proiectare a instalatiilor de procesare si tehnologiile de constructie a instalatiilor la scara larga detinute de Chiyoda vor fi reunite pentru a dezvolta un sistem de electroliza la scara larga care poate fi competitiv. Acest lucru va permite adaptarea la pietele de productie de hidrogen in expansiune rapida atat in ​​interiorul, cat si in afara Japoniei.

Mai exact, scopul este de a dezvolta un sistem de electroliza cu o eficienta ridicata a productiei de hidrogen.

Pentru a putea raspunde diverselor nevoi ale clientilor, cum ar fi cantitatea de hidrogen utilizata sau limitarile de suprafata a instalatiei, ca unitate de baza, vor fi utilizate echipamente de clasa 5 MW (suprafata podelei: 2,5 mx 6 m, capacitate de productie de hidrogen : aproximativ 100 kg/h) pentru dezvoltare si vor fi combinate pentru a crea un pachet standard, care sa permita construirea de sisteme de electroliza la scara larga.

Meritele acestui echipament includ faptul ca ocupa doar aproximativ jumatate din suprafata podelei echipamentelor conventionale si ofera usurinta de intretinere, permitand in acelasi timp transport mai usor, timpi de constructie scurtati la fata locului si costuri mai mici de inginerie civila si de constructie. Expertiza speciala a Toyota in produse industriale si expertiza speciala a Chiyoda in ingineria instalatiilor vor fi combinate si optimizate, permitand beneficii precum costuri mai mici, eficienta crescuta a productiei si o calitate mai stabila pentru sistemele de electroliza necesare pentru a produce hidrogen verde.

Odata cu semnarea acestui acord de baza de cooperare, introducerea unui sistem de electroliza in Hydrogen Park de la Uzina Toyota Honsha va incepe in anul fiscal 2025. Acesta va fi extins in viitor la clasa de 10 MW si utilizat pentru verificare si dezvoltare. Orice evolutii ulterioare vor fi publicate pe masura ce se intampla.

Ambele companii vor expune la H2&FC EXPO (organizat de RX Japan Ltd., desfasurat intre 28 februarie si 1 martie 2024) desfasurat la Tokyo Big Sight (Koto-ku, Tokyo).

Toyota va continua sa lucreze la „Producing Happiness for All” cu scopul de a realiza o societate bazata pe hidrogen printr-o abordare pe mai multe cai in lantul valoric „Produce / Transport / Store / Use” care vizeaza implementarea sociala a hidrogenului.