hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Top HIT.ro: Smartphoneuri pana in 650 de lei

Top HIT.ro: Smartphoneuri pana in 650 de lei

calendar_month 20 Ian 2012, 13:08
Nu toata lumea isi doreste un smartphone de ultima generatie cu un ecran cat plasma din sufragerie. In plus, nu toata lumea isi permite sa dea o suma semnificativa pentru achizitionarea unui telefon inteligent care, pe langa accesul la un cont de Facebook sau Twitter, sa mai permita si editarea unui text, rularea unor jocuri decente etc. HIT.ro a selectat cele mai bune smartphone-uri prezente pe piata din Romania si care atrag inclusiv prin pret.
Am ales smartphone-urile existente pe piata online si care costa pana in 650 de RON. Simtiti-va liberi sa adaugati la topul nostru si alte modele de smartphone-uri cu preturi similare. Comentariile sunt deschise!

1) Palm Pre - alegerea noastra (399 RON - Domo)

Initial, Palm Pre s-a dorit a fi un iPhone Killer. N-a ajuns la performanta aceasta, dar tot merita luat in calcul daca vreti un smartphone cu WebOS.
Din start, insa, trebuie spus ca HP (detinatorul Palm) pare cam nehotarat in legatura cu suportul pe care ar trebui sa-l ofere WebOS.

Oricum, telefonul este extrem de practic, iar din punct de vedere al aplicatiilor, gasiti cam tot ceea ce aveti nevoie in AppCatalog sau in Preware (neoficial).
Pal Pre are un ecran capacitiv multitouch de 3,1 inci si o tastatura full qwerty slide. Are Wifi, 3G si o memorie interna de 8GB. Mai ofera o camera foto de 3MP (cu blit).
Sistemul de operare WebOS este foarte stabil, iar multitasking-ul oferit de aparat este unul dintre cele mai comode. La 399 RON, Palm Pre este alegerea HIT.ro in materie de smartphone-uri ieftine.
2) Motorola Fire XT311 - (549 RON - Germanos)

Motorola Fire este un smartphone aparut relativ recent pe piata. Ofera touchscreen de 2,8 inci capacitiv si tastatura qwerty. Are o camera de 3,15 MP, ruleaza Android 2.3.
Chipsetul este acelasi folosit si la modelul LG Optimus One (ARM 11 la 600 MHz + GPU Adreno 200). La pretul de 550 RON, poate fi o alegere isteata.


3) Samsung B7350 - (524 RON - Alex-gsm)

Nu este cel mai nou smartphone de pe piata, dar este unul dintre telefoanele dedicate celor pragmatici. Poseda tastatura full qwerty, dar si un touchscreen de 2,6 inci (rezistiv). Are o mermorie interna de 200 MB, dar suporta carduri microSD pana la 32GB.
In materie de conetivitate are tot ce iti poti dori de la un telefon - wi-fi, 3G, EDGE etc.

Ruleaza Windows Mobile 6.5 Professional si poseda o baterie de 1500 mAh. Daca nu fugiti de Windows Mobile, Samsung B7350 merita toti banii.

4) LG Optimus One (629 RON - MihaiGSM)

Este primul LG din seria Optimus care s-a bucurat de succes pe piata. A fost lansat la jumatatea lui 2010 si a adus o implemetare reusita a Android 2.2.
Are un touchscreen capacitiv de 3,2 inci care raspunde foarte bine la atingere, o camera foto de 3,15 MP (nu tocmai performanta) si majoritatea caracteristicilor care il fac un smartphone entry level demn de luat in calcul pentru un asemenea pret: Procesor ARM 11 la 600 MHz, si GPU Adreno 200.


5) BlackBerry 8220 PEARL (607 RON - Alex-gsm)

Desi a fost lansat la sfarsitul lui 2008, BlackBerry 8220 PEARL (Flip) este inca un smartphone demn de luat in seama. Este primul model cu clapeta al Blackberry (si ultimul daca nu gresim). Ofera un ecran de 2,6 inci, tastatura qwerty, o camera de 2 MP si coneticitate Edge.
Din pacate nu este 3G, dar are Wi-fi. Ruleaza Blackberry OS si are o serie de aplicatii preinstalate.
6) Sony Ericsson XperiaX10 mini Pro (635 RON Alin-GSM)

Lansat in februarie 2010, Xperia mini pro de la SE a surprins prin dimensiunile mici si functionalitate. Are un touchscreen de doar 2,55 inc, dar ofera si o tasta tura (slide) qwerty.
Are procesor de 600 MHz, o camera foto de 5 MP si receptor GPS. Daca vreti un smartphone minion (si ieftin) Xperia x10 mini Pro, poate fi o alegere.

(Precizare: Multe magazine amintite in articol functioneaza exclusiv online, sunt mai putin cunoscute si, prin urmare, nu putem garanta valabilitatea informatiilor) 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?