Top accesorii care nu trebuie sa iti lipseasca din garderoba
7/7662
calendar_month 09 Aug 2021, 16:37

De cele mai multe ori, elementele de detaliu, așa cum sunt accesoriile, fac diferența între un look corect, unul reușit și unul impecabil. Poate că la prima vedere cei trei indicatori îți par similari, însă din punct de vedere al designului vestimentar, lucrurile stau cu totul altfel, deoarece corect nu înseamnă și impecabil, iar reușit nu înseamnă întotdeauna și corect. Styling-ul impecabil este cel fără niciun fel de greșeală, care atrage privirile, are acel ceva al său și nimeni nu îi poate găsi niciun cusur.

Pentru a obține această armonie, trebuie să ții cont de accesorizare și de echilibrul dintre aceasta și celelalte piese vestimentare. Iată câteva dintre accesoriile de care să ții cont atunci când îți înnoiești garderoba:

1. Genți, poșete, rucsacuri


  Orice femeie trebuie să aibă în garderoba sa măcar două elemente de acest fel, pe care să le adapteze în funcție de context și de situație. Unui stil office clar i se va asocia o geantă mare, care să transmită seriozitate și impozanță, pe când pentru stilul urban sunt preferateborsete și rucsacuri practice și de impact.

  Este cert că poșetele și plicurile sunt recomandate pentru ținute foarte elegante sau în compoziții vestimentare cochete și boeme. Ai grijă ca în momentul în care alegi aceste accesorii să nu cazi în capcana cromatică a potrivirii cu încălțămintea. Acestea trebuie să creeze un echilibru și nu neapărat să respecte culorile celorlalte piese vestimentare. Spre exemplu, dacă porți o pereche de pantaloni bleumarin, o cămașă albă și o pereche de saboți cu toc albi, nu e neapărat nevoie să alegi o geantă albă sau albastră! Poți opta la fel de bine pentru culori pastel care să rezoneze cromatic cu restul vestimentației.

  2. Curele, brâuri și centuri


   Atunci când vrei să scoți din anonimat o rochie simplă sau simți că ținutei tale îi lipsește ceva pentru a fi mai mult decât corectă pentru a fi remarcabilă, o curea, o centură sau un brâu te salvează din orice situație. Alimentează-ți garderoba cu centuri colorate ca să fii gata oricând pentru orice situație neprevăzută și nu uita că orice culoare neon conferă un aspect minunat lângă negru și culori închise.

   De asemenea, brâurile sunt piese excentrice care te vor scoate în evidență fără să faci nimic. Acestea merg de minune cu pantaloni evazați, delimitând mai bine talia și conferind un aspect suplu.

   3. Bijuterii


    Bineînțeles că de pe această listă nu puteau lipsi bijuteriile, fie ele din metale prețioase sau nu. Încă din cele mai vechi timpuri, femeia a fost asociată cu aceste podoabe, în Imperiul Otoman reprezentând unele dintre cele mai de preț cadouri oferite de bărbați soțiilor, cadouri care puteau fi purtate oricând fără a fi acoperite.

    Astăzi, colierele mari, inelele, cerceii și brățările oferă un plus de valoare ținutei și o scot din banalitate. Spre exemplu, dacă mai multe femei poartă aceeași rochie, va ieși în evidență cea care s-a accesorizat mai bine, întrucât bijuteriile contribuie la creșterea stimei de sine.    4. Parfumul


     Poate nu intră chiar la capitolul accesorii, dar parfumul rămâne un element de impact care se comportă exact ca o carte de vizită în societate. Cu siguranță ți s-a întâmplat măcar o dată în viață să îți formezi o primă părere despre o persoană nouă în funcție de efectul olfactiv lăsat în urma sa, așa cum sunt, de pildă, persoanele care sunt date cu parfumuri puternice și au și o prestanță aparte.

     Îți vine să crezi sau nu, acestea trebuie alese atât în funcție de sezon, cât și de conjunctură. Parfumurile de vară sunt mai florale, pe când cele de iarnă sunt puțin mai aspre, la fel cum parfumurile de seară sunt mai aromate, iar cele de zi, mai fresh.

     Acum că știi toate astea, care va fi următoarea ta achiziție în materie de accesorii?

     Sursă foto: Shutterstock