Top 3 semne ca masina ta are nevoie de o vizita la un service auto
7/7441
calendar_month 01 Oct 2020, 14:29
Orice masina trebuie intretinuta corespunzator in conformitate cu instructiunile producatorului si are nevoie de o vizita regulata la service-ul auto, de obicei dupa o anumita perioada de timp sau kilometraj.
Daca ai pierdut notiunea timpului si nu esti sigur daca e nevoie sa faci o vizita la service-ul auto, ti-am pregatit o lista cu 3 semne care iti arata ca masina ta are nevoie de verificarea atenta a unui specialist la un service auto:
1. Semnalul de avertizare al motorului
Daca pe panoul de bord apare o lampa galbena care atentioneaza verificarea motorului, ar trebui sa iti duci mașina in service cat mai curand posibil, deoarece exista o serie de probleme cu motorul pe care le poate indica aceasta lumina.

2. Zgomote ciudate

Orice zgomot nou provenit de la mașina ta trebuie verificat inainte de a deveni o problema serioasa. Iata cateva dintre sunetele pe care le poti auzi in timpul condusului si ce ar putea insemna:
Vajaituri de sub capota - De obicei cauzate de o centura slabita, care la randul sau poate provoca tot felul de probleme, de la supraincalzire pana la defecte ale bateriei.
Zgomot de la teava de eșapament mai puternic decat de obicei – Acest tip de zgomot ar putea semnala o gaura sau o fisura in eșapament. Acestea tind sa fie ușor de remediat, dar ar trebui luate in considerare, deoarece exista riscul ca teava de evacuare sa cada.
Zgomot neuniform al motorului - De obicei, vei auzi acest lucru cand mașina este la ralanti. Ar putea insemna ca motorul nu functioneaza corect și trebuie reparat imediat. Solutiile pot consta in inlocuirea bujiilor, dar acest zgomot ar putea indica, de asemenea, o problema mai grava cu motorul și modul in care gestioneaza amestecul de aer si combustibil.
Scartaitul franelor– Acest zgomot ar putea fi o indicatie a placutelor de frana uzate.

3. Fumul sau aburul provenit de sub capota

De obicei, cauzat de supraincalzire și probleme cu radiatorul, aburul are o culoare alba. Chiar daca nu este un semn de alarma foarte mare, este recomandat iti duci masina la service cat mai repede posibil intr-o astfel de situatie.
Daca observi fum albastru venind din mașina, opreste-te acolo unde este sigur si suna pe cineva pentru ajutor. Intr-o astfel de situatie este recomandat sa nu mai conduci pana la solutionarea problemei.
Fumul albastru este cauzat de arderea uleiului și poate fi o problema destul de costisitoare daca nu este fixat. Fumul excesiv din evacuare poate semnaliza, de asemenea, o scurgere de ulei.
Acest lucru ar putea fi cauzat de o serie de probleme, inclusiv: uzura pistonului, garnituri de supapa uzate, inele de piston uzate, o scurgere a gazului din galeria de admisie, garnituri de ulei motor uzate, defectarea garniturii capului.
Acestea sunt doar cateva dintre semnele pentru care mașina ta are nevoie de o vizita la service-ul auto, dar pentru a o mentine in starea ei cea mai buna, ar trebui sa consulti parerea unui specialist fara sa astepti aparitia unuia dintre aceste semne.
Unde gasesti cei mai buni specialisti auto? La CarsInv, service-ul auto din Bucuresti care iti ofera servicii precum: mecanica si electrica, service roti si anvelope, tinichigerie si vopsitorie si programe de constatare daune auto!