Top 3 idei de tehnologie care sunt deja puse in aplicare
8/8101
calendar_month 12 Iul 2022, 16:17
Cunosti sentimentul acela puternic de creativitate pe care îl ai atunci cand îti vine o idee foarte buna despre care crezi ca daca ai pune-o în aplicare ai putea revolutiona lumea? Înainte sa îti acorzi foarte multe credite pentru ideile tale, ar trebui sa te pregatesti ca ideea ta destul de ciudata sa fie deja pusa în aplicare într-un mod mult mai eficient decat te-ai putea gandi. Ideea despre care crezi ca este revolutionara ar putea fi deja disponibila pentru vanzare.
În paragrafele de mai jos vei vedea cateva idei de tehnologie care desi par greu de realizat, ele sunt deja disponibile pentru oricine doreste sa le achizitioneze.


  • Termostate care gandesc singure


Termostatele inteligente nu mai sunt de foarte mult timp o noutate pentru industria de control al temperaturii interioare. Daca ai un termostat de generatie veche, probabil te-ai gandit deja cat de bine ar fi ca termostatul sa îsi seteze singur temperaturile în functie de vremea de afara sau sa nu fii tu nevoit sa modifici mereu temperatura atunci cand pleci de acasa.
Ei bine, un termostat Salus iT500 sau Honeywell Lyric T6R poate face deja toate aceste lucruri pentru tine, iar pentru a-l cumpara nu trebuie sa mergi foarte departe de orasul tau. Probabil exista deja magazine de specialitate care se afla la mai putin de 5 km de locuinta ta, de unde vei putea achizitiona un astfel de termostat. Este capabil sa reduca enorm costurile lunare la energie si gaze, sa administreze singur încalzirea locuintei si sa te ajute sa fii mereu eficient.


  • Stilou 3D


Poate ca nu este cel mai corect sa caracterizam acest gadget folosind un stilou, dar pentru a-ti explica foarte bine ce face un astfel de stilou sau pix 3D, trebuie sa îl asociem cu ceva foarte asemanator din lucrurile pe care le folosesti deja. Un stilou 3D este folosit pentru a scrie sau pentru a desena doar ca poti face acest lucru în 3 dimensiuni. Spre deosebire de un stilou sau un pix pe care îl poti folosi la desen pe hartie, cu un stilou 3D vei putea sa îti desenezi propriile obiecte reale, în 3D.
Daca vrei sa desenezi un ursulet si esti suficient de dedicat, vei putea face acest lucru fara foarte multe probleme doar folosind tehnologia de constructie cu care a fost echipat stiloul. Singurul aspect pe care îl poti cataloga drept fiind un dezavantaj este faptul ca materialul folosit pentru a construi obiectele este destul de scump si va trebui sa alimentezi mereu stiloul cu acest material.


  • Un troller care te urmareste singur


Daca aveai nevoie de o modalitate prin care sa calatoresti mult mai smart si inteligent, atunci vei putea sa te folosesti de un troller inteligent care cu ajutorul unui sistem de localizare si GPS, poate oricand sa te urmareasca singur deoarece stie exact care este pozitia ta. Dezvoltatorul care a creat acest troller l-a numit “Servita robot”, deci poti sa consideri ca ai alaturi de tine un robot inteligent care te ajuta sa cari bagajele mult mai eficient decat orice altceva.
Sistemul de deplasare al acestui troller îl ajuta sa se deplaseze eficient si sa îti ofere libertatea de a nu avea mereu legat de mana o geanta incomoda pe care nu ti-o doresti, doar ca nu ai nimic de ales.Concluzie

Acestea sunt doar trei dintre cele mai importante dispozitive pe care le poti folosi pentru a putea sa cresti calitatea vietii tale de zi cu zi si cu ajutorul carora vei putea sa fii mai eficient, sa profiti mai mult de tehnologie si sa fii o persoana mult mai moderna.