Top 3 greseli pe care sa nu le faci inainte de a pleca intr-o calatorie
7/7670
calendar_month 11 Aug 2021, 00:24
Sezonul estival este in general cel in care calatorim cel mai mult, pentru ca este absolut firesc sa ne dorim sa ne bucuram cat mai mult de soare, de plaja si de vremea preponderent frumoasa. Astfel, nu gresim absolut deloc daca spunem ca intr-un fel sau altul, calatoriile fac parte din viata noastra sau ca reprezinta un mod excelent de deconectare de la tot stresul si oboseala cu care stilul de viata modern vine la pachet. Pregatirea unei calatorii, in special in cazul celor ce se afla la mare distanta de casa este un proces ce necesita multa atentie, pentru ca uitand un lucru important acasa, este suficient pentru a ne da totul peste cap. Pentru ca de cele mai multe ori suntem presati de timp, este recomandat ca pregatirile pentru calatorie sa inceapa intotdeauna cu ceva timp inainte.
Chiar daca avionul reprezinta de departe cel mai eficient mijloc de transport pentru calatoriile lungi, nu de putine ori alegem clasica masina, pentru ca ne dorim sa descoperim locuri noi si oameni noi. Optand pentru acest mijloc de transport insa, pregatirile vor deveni si mai minutioase, insa nimic nu se compara cu sentimentul de a avea mereu control asupra modului in care se desfasoara lucrurile. Astfel, am pregatit o lista cu cateva dintre cele mai comune greseli pe care este important sa nu le faci inainte de a calatori.

Plecatul in calatorii fara a verifica masina

O situatie destul de comuna este cea in care plecam in calatori fara a verifica inainte aspectele ce tin de buna functionare a masinii. In prezent este mai simplu ca niciodata sa gasesti de la piese si accesorii pentru Freelander, pana la orice alt tip de masina pe care o conduci. Astfel, nu ar trebui sa circuli niciodata cu piese ce dau semne clare de uzura, pentru ca ultimul lucru de care ai nevoie atunci cand calatoresti, este sa te confrunti cu o defectiune majora la nivelul masinii. Astfel, pentru a evita astfel de situatii, o inspectie tehnica inainte de plecare reprezinta o decizie inspirata si responsabila.

Amanarea gasirii unui pachet turistic potrivit

De multe ori avem tendinta de a lasa lucrurile pe ultima suta de metri, fara a lua in calcul faptul ca acest lucru poate veni la pachet cu o serie de neplaceri. Spre exemplu, daca doresti sa iti petreci vacanta in Bulgaria, este indicat sa te asiguri ca optezi pentru o unitate de cazare cat mai repede cu putina. In acest fel, ai toate sansele sa gasesti un loc de cazare care sa respecte intru-totu' exigentele tale.

Pregatirea din timp a bagajului

Alcatuirea bagajului reprezinta in mod cert un alt pas la care putem gresi destul de usor, prin simpla amanare a alcatuirii acestuia. Nu mai reprezinta vreo noutate faptul atunci cand facem lucrurile pe graba, inevitabil uitam acasa lucruri importante. Din bagaj nu ar trebui sa iti lipseasca articolele vestimentare potrivite pentru clima zonei, medicamentele, documentele de calatorie, o crema de fata buna, precum si alte produse cosmetice necesare rutinei zilnice de ingrijire. Pentru a usura si mai mult lucrurile, poti apela la ajutorul unei liste pe care sa consemnezi toate lucrurile pe care trebuie sa le iei cu tine.