Tipuri de site-uri preferate de barbati in 2017
calendar_month 21 Feb 2018, 17:23
Exista anumite statistici si analize pe piata web din Romania in ceea ce priveste impartirea audientei intre barbati si femei - profilul audientei unui website. Conform datelor culese, exista anumite categorii de website-uri unde barbatii au dominat clar in 2017, fiind evident interesul sporit al acestora pentru respectivele subiecte.

Una dintre categoriile unde barbatii reprezinta targetul principal este zona auto - moto. Este cunoscuta pasiunea barbatilor pentru masini si vehicule pe doua roti, pentru date tehnice, reparatii, tuning etc. Acestia au citit in 2017 mai multe informatii de acest gen decat femeile si au explorat inclusiv zona de vanzari masini, ceva mai avansat.

Un alt domeniu dominat de partea masculina: zona IT&C. Barbatii sunt ceva mai interesati de gadgeturi si tehnologie in general. Smartphone-urile si tabletele sunt desigur folosite de ambele sexe, insa barbatii duc "studiul" la un nivel ceva mai avansat, cerceteaza mai mult pentru informatii, adora sa testeze produsele, sa urmareasca review-uri, sa fie la curent cu cele mai importante noutati din acest domeniu. Pasiunea pentru tehnologie se vede uneori si in comertul online, pe website-urile cu profit IT&C. Exista mai multi barbati "gameri", care dincolo de clasicele produse de tip gadget cumpara tehnologie speciala pentru joc (de exemplu desktopuri si laptopuri foarte performante) si acceseaza de asemenea website-urile de jocuri.

Referindu-ne la acest subiect ludic, nu putem sa nu amintim sectorul jocurilor de noroc online. Aici, barbatii sunt din nou in prim-plan. Inclusiv in lumea offline a acestor jocuri de cazino, poker si pariuri sportive, se poate spune ca este o lume a barbatilor, deci exista exemple de femei care au patruns cu succes in acest univers.

In lumea casino online, in Romania exista website-uri licentiate, unde totul este clar si absolut legal pentru persoanele cu domiciliul fiscal in tara noastra. Divertismentul de acest gen este unul dintre promotorii tehnologiei de ultima generatie. Aici exista investitii semnificative ce sprijina cercetarea si avansul tehnologic, inclusiv pe partea de securitate, tinand cont de nevoia de a proteja la maximum datele personale si mai ales informatiile de ordin financiar.

Oarecum natural si logic, putem ajunge de la cazino si pariuri sportive la... sport. Barbatii iubesc practicarea sportului, dar se diferentiaza de femei in mod special in ceea ce priveste partea de urmarire a competitiilor din sport. Barbatii sunt spectatori, suporteri infocati. Ei consuma media de specialitate, urmaresc live evolutia echipelor preferate si a sportivilor preferati. Informatiile despre sport - fotbal in special, dar nu numai - sunt accesate in special de partea masculina a publicului.

Am putea estima ca barbatii sunt mai interesati si de economie. Partial adevarat, caci exista aici mai multe tipuri de siteuri. In principiu, ceva mai multi barbati citesc informatii financiare, inclusiv despre burse, cotatii, dobanzi etc., insa pe partea de contabilitate si informatii juridice cu aplicare in mediul de afaceri, femeile domina ca interes pentru subiecte.

Ca nota generala, in societatea moderna, se poate spune ca nu se mai pot trage granite clare intre femei si barbati, ca si interese in continut media. Exista desigur zone dominate usor de o parte sau alta, insa totul este relativ: exista femei extrem de pasionate si experimentate in zona de business, la fel cum exista barbati foarte interesati de informatiile culinare sau de moda (zone dominate in mod traditional, ca interes, de catre partea feminina).Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?