hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Tim Cook, CEO Apple: "Va vom uimi peste doua saptamani"

Tim Cook, CEO Apple: "Va vom uimi peste doua saptamani"

calendar_month 31 Mai 2012, 13:18
In doua saptamani, Apple va confirma asteptarile fanilor sau ii va dezamagi. Abia atunci ne vom putea da seama daca Apple a insemnat doar Steve Jobs sau daca Tim Cook la carma poate pastra compania in avangarda inovatiilor tehnologice.
Cu alte cuvinte, succesul lansarilor de la evenimentul din 11 iunie sunt cruciale pentru Tim Cook si Apple. CEO-ul companiei americane a raspuns unor intrebari ale jurnalistilor in cadrul altui eveniment tehnologic important, D10.
Va prezentam, intr-o sinteza, viziunea actualului CEO al Apple referitoare la viitorul companiei, pe baza relatarii live text AllThingsD.
Tim Cook: Apple a inventat tableta moderna
La prima discutie libera cu presa de la avansarea in functia de CEO Apple, Tim Cook a inteles ca va fi comparat cu Steve Jobs si a pus accent pe mostenirea Apple preluata de la regretatul fondator al companiei. "N-am inventat tableta, am inventat tableta moderna", a explicat Cook, in numele Apple.
"Dupa parerea mea, tableta si PC-ul sunt diferite", a raspuns CEO-ul companiei intrebat daca este de acord cu abordarea Windows 8, sistem de operare pentru tablete si PC-uri.

(cititi in pagina urmatoare despre relatia Apple - Facebook)
Tim Cook despre Facebook
"Cred ca relatia noastra cu Facebook este buna si ca vom colabora mai mult cu ei in viitor", a declarat Tim Cook despre reteaua sociala.
Ping, tentativa Apple de a crea o relatia sociala, a esuat in mare parte din cauza lipsei de integrare cu Facebook spun unii analisti, insa Tim Cook a explicat ca, in acel moment, conditiile impuse de Facebook erau exagerate.
"Au propriul lor mod de lucru. Asta se spune si despre noi. Nu inseamna ca nu putem colabora", a mai spus Tim Cook.

(Cititi despre Steve Job in pagina urmatoare)
Tim Cook: Steve Jobs, regretat cu adevarat
Considerat rece de catre multi colaboratori, Tim Cook si-a dezvaluit si partea emotionala la D10, cand a vorbit despre Steve Jobs si golul lasat in urma de fondatorul Apple. "A fost una dintre cele mai triste zile din viata mea. La un moment dat, anul trecut, cineva mi-a zis ca viata merge inainte. Am transformat tristetea in hotarare", a spus Tim Cook.
Cea mai importanta lectie invatata de la Steve Jobs? "Poti face doar un numar limitat de lucruri marete, iar restul trebuie dat deoparte si uitat", a explicat CEO-ul Apple.

(Tim Cook vorbeste despre Siri, in pagina urmatoare)
Tim Cook despre Siri
Tim Cook a recunoscut ca statutul Siri de "proiect in dezvoltare" nu a fost clar de la inceput, dar a subliniat importanta aplicatiei pentru viitorul iPhone, inclusiv cateva surprize in urmatoarele luni.
Seful Apple a explicat si ca litera S din iPhone 4S vine de la Siri, in timp ce pentru iPhone 3GS litera a seminificat "Speed", referire la viteza imbunatatita.

(Cook recunoaste ca Apple TV nu este perfect - in pagina urmatoare)
Tim Cook: Apple TV nu este perfect
Tentativa Apple de a intra pe piata TV a avut pana acum un succes limitat: 3 milioane de Apple TV vandute in 2011 si 2,7 milioane in primele luni ale 2012.
Desi nu considera Apple TV "al cincilea stalp" al companiei, Tim Cook a explicat ca dezvoltarea acestui produs va continua, in incercarea de a elimina cat mai multe imperfectiuni.

(Cititi despre viitorul Apple in pagina urmatoare)
Tim Cook despre viitorul Apple
CEO-ul Apple nu a dat niciun detaliu despre proiectele noi aflate in dezvoltare, cu exceptia faptului ca exista si sunt numeroase. "Vom intari si mai mult secretomania cu privire la produse", a spus Tim Cook, completand ca Apple vrea mai multa transparenta cu privire la productia ecologica.
Mandru ca lucreaza la Apple, Cook sustine ca succesul companiei nu poate fi copiat: "Nu poti comanda un raport de consultanta si sa te transformi in Apple".


 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?