hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Tim Cook, cele mai mari greseli la conducerea Apple

Tim Cook, cele mai mari greseli la conducerea Apple

calendar_month 01 Apr 2013, 10:00
Dupa decesul lui Steve Jobs, la conducerea companiei Apple a venit Tim Cook, care nu pare insa sa mearga in cea mai buna directie. Produsele companiei Apple sunt acum pe picior de egalitate cu ale altor mari companii, iar brandul trebuie sa dea dovada de suficiente resurse pentru a ramane in continuare capul de afis al industriei.
Iata cateva dintre cele mai mari greseli pe care le-a facut, pana in acest moment, Tim Cook, CEO Apple,potrivit Business Insider.
Harta Apple
Cu toate ca initiativa a fost una buna, rezultatul final al Hartii Apple a fost un dezastru. Ulterior, Cook si-a cerut scuze pentru aceasta greseala.

Angajarea lui John Browett
Cook a facut o angajare foarte importanta in momentul in care a deveni CEO Apple. Este vorba despre John Browett, care a fost angajat pentru a se ocupa de departamentul de comert cu amanuntul, dar care nu s-a descurcat prea bine, motiv pentru care a fost concediat.

Anunturile publicitare
Pana acum doi ani, anunturile publicitare de la Apple erau amuzante si focusate pe oameni. Mai nou, aceste anunturi sunt concentrate mai mult asupra produselor si mai putin asupra clientilor.

iMac slim

Actualizarea noului iMac s-a realizat printr-o schimbare de design, respectiv prin subtierea acestuia. Fanii Apple nu au manifestat un interes prea mare pentru acest concept.

Probleme la functionalitatea iCloud
Cloud are foarte multe probleme la nivel de functionalitate pe care, din pacate, dezvoltatorii le ignora, iar Cook nu ia nicio masura in acest sens. In plus, lipsa de comunicare a Apple cu proprii fani este o strategie cu doua taisuri.

Siri inca nu functioneaza corect
Siri a avut probleme si inainte de Tim Cook, insa seful Apple pare sa nu fi facut niciun demers pentru solutionarea problemei.

Lansarea produselor noi de la sfarsitul lui 2012
Cu toate ca atunci nu parea o greseala, in acest moment, Cook isi da seama ca lansarea tuturor produselor noi in aceeasi perioada nu a fost o decizie inteleapta. Urmatorul produs va fi lansat abia in iunie 2013, timp in care concurenta poate veni cu tot mai multe produse noi. De altfel, deja competitia Samsung este extrem de agresiva.
Mentinerea dimensiunilor pentru iPhone 5s
Se pare ca utilizatorii isi doresc ecrane mai mari pentru smartphone-uri, insa Cook nu a tinut cont de acest aspect in ceea ce priveste iPhone 5S care va fi lansat in acest an si va avea acelasi display de 4 inci care paleste in fata concurentei.

Sursa: Business Insider 

Sondaj

Care e cea mai importanta aparitie hardware de anul acesta?