Ti-ai pierdut bagajul? Cum sa ai la tine mereu cele mai importante lucruri
3/37026
calendar_month 04 Iul 2024, 19:30


A inceput sezonul estival si, in mod sigur, multi sunt nerabdatori sa plece in mult asteptata vacanta. Totusi, calatoriile nu inseamna doar bucuria de a descoperi locuri noi, ci si provocarile legate de impachetarea si depozitarea lucrurilor. Unul dintre cele mai mari cosmaruri ale oricarui calator este sa-si piarda bagajele. Desi poti cumpara intotdeauna un costum de baie nou, nimic nu va inlocui amintirile pe care le-ai inregistrat ca fotografii si clipuri video. Cum poate fi prevenita aceasta situatie neplacuta si ce poti face in cazul in care compania aeriana iti pierde bagajul? 

Cel mai important lucru este sa raportezi valiza lipsa la un birou dedicat bunurilor pierdute. Impreuna cu personalul aeroportului, vei depune un raport privind neregularitatile bunurilor, care va sta la baza solicitarii de despagubiri, asa ca nu uita sa faci o copie. Apoi, trebuie sa contactezi compania aeriana pentru a depune o reclamatie, furnizand toate detaliile zborului, valoarea compensatiei, detaliile bancare, precum si o copie a etichetei bagajului si a numarului PIR. Compania aeriana este obligata sa raspunda in termen de 30 de zile.

Avand in vedere ca acest proces ar putea fi prelungit, iti recomandam sa obtii toate documentele necesare pentru a depune o reclamatie, precum si orice atasamente suplimentare care s-ar putea dovedi utile, cum ar fi permisele de imbarcare, biletele sau confirmarea rezervarii. Pentru a le garanta siguranta, se recomanda sa fie pastrate pe un dispozitiv de stocare suplimentar, cum ar fi unitatea externa Samsung T9.Datorita dimensiunii sale compacte (este doar cu putin mai mare decat un card de credit), poti tine in buzunar, cu usurinta, pana la 4 TB din cele mai importante date. Astfel, poti fi sigur ca vei avea intotdeauna datele la tine, iar compatibilitatea unitatii faciliteaza accesarea rapida a fisierelor de pe orice dispozitiv echipat cu un port USB-C.

Este posibil sa previi pierderea bagajelor? O buna practica este sa-ti etichetezi valiza atat la exterior, cat si la interior. Trece pe eticheta datele tale de contact si adresa, deoarece acest lucru va fi de ajutor persoanei care va gasi bagajul. De asemenea, unele persoane fac ca valizele lor sa iasa mai mult in evidenta punandu-le stickere. Acest lucru le face mai usor de distins pe banda de bagaje si reduce posibilitatea ca un alt pasager sa le ia din greseala.

Din pacate, pierderea bagajelor nu este singura problema cu care te-ai putea confrunta, deoarece continutul valizei ar putea fi deteriorat. In acest scenariu, ar trebui sa mergi in aeroport tot la biroul dedicat bagajelor, pentru a depune reclamatia corespunzatoare. Tine minte ca ai la dispozitie 7 zile pentru a depune reclamatia, deci cel mai bine este sa actionezi rapid. Desi compensatia va acoperi o parte din pierderi, aceasta nu iti va permite sa recuperezi date valoroase, ca de exemplu, in cazul in care laptopul este stricat. In timpul calatoriei, echipamentul ar putea suferi din cauza impactului sau a caderilor, ceea ce este un motiv in plus pentru a lua in considerare crearea unei copii de rezerva pe un SSD extern. 

Stim deja ca este indicat sa ai la tine o unitate de memorie externa, dar daca intentionezi sa iti petreci vacanta in mod activ, s-ar putea sa te confrunti cu situatii neasteptate. In acest caz, iti recomandam sa alegi un SSD care ofera masuri de siguranta suplimentare, cum ar fi Samsung T7 Shield cu o capacitate de 1 pana la 4 TB de spatiu. Clasificarea sa este IP65, avand carcasa rezistenta la praf si la jeturi de apa, ceea ce va fi util, de exemplu, in cazul unei ploi torentiale subite. Astfel, calatorii care cauta senzatii tari nu vor trebui sa isi faca griji cu privire la pierderea celor mai importante fisiere.Pierderea bagajului este o problema care, din pacate, i se poate intampla oricaruia dintre noi, indiferent de compania aeriana cu care alegem sa calatorim. Cunoasterea modului in care se reclama aceasta problema si pregatirea corespunzatoare, avand acces rapid si usor la documentele tale cu ajutorul SSD-ului din buzunar, iti va permite sa fii mereu gata in cazul unei astfel de situatii nefericite. 

sursa foto: unsplash.com