Terasa ta are nevoie de un "look" nou? Iata cativa pasi simpli pentru a-i schimba infatisarea!
7/7671
calendar_month 11 Aug 2021, 00:31

Ultimul an ne-a facut sa fim mult mai atenti si sa apreciem la adevarata valoare natura si spatiile deschise. Tocmai de aceea cartea este mai palpitanata si cina este mai gustoasa afara in aer liber. Inclusiv terasele caselor, care ne-au salvat de statul intre patru peretiau devenit mult mai apreciate dupa aceasta pandemie. Acestea sunt fara doar si poate unul dintre locurile de suflet ale intregii familiei. Te poti bucura de putin soare in timpul iernii si de putina umbra in mijlocul verii. Poate fi locul unde iti petreci timp cu cei dragi sau de ce nu, poate fi chiar oaza ta de relaxare. Articolul urmator vine in ajutorul vostru cu cateva idei practice in ceea ce priveste amenajarea terasei dumneavoastra.

Foloseste natura pentru decorarea terasei

Pentru a te simti pe deplin contopit cu natura, transforma un perete in punctul de atractie al terasei. Plantele ornamentale vor schimba in totalitate infatisarea spatiului si vor aduce un aer proaspat. Plantele mari in ghiveci, pot sta de o parte si de alta a peretelui astfel incat sa scoata in evidenta si mai bine „opera ta de arta”. Pentru peretele efectiv, indicate sunt florile cataratoare cum este iedera, clematita sau vita japoneza. Desigur putem jongla ata cu parfumurile florilor cat si cu coloristica acestora astfel incat sa se potriveasca cu restul decorului. Trebuie insa sa fim atenti la rezistenta acestor plante (la frig) pentru a nu fi nevoiti sa refacem decorul in fiecare an.

Luminile sunt cele care completeaza atmosfera

Ia in considerare faptul ca iti vei petrece timp pe terasa atat dimineata cat si seara si ai nevoie de o sursa de lumina. Daca nu doresti o sursa directa cum ar fi un corp led sau un neon, poti opta pentru ghirlandele luminoase care dau un aer boem si primitor. O alta varianta, mult mai romantica este cea a iluminatului cu lumanari. Lumanarile cu led sunt o optiune mai sigura decat a lumanarilor clasice insa efectul este acelasi.

Pergola

Cu siguranta dorim sa ne bucuram de aceasta terasa cat mai mult timp cu putinta, indiferent de anotimp sau de temperaturi. In acest sens sugeram acoperiea terasei cu o pergola. Exista o multime de modele de pergole insa cea mai simpla varianta este pergola retractaila. Avantajul acesteia este acela de a putea fi controlata rapid in functie de conditiile meteorologice. Daca bugetul va permite, puteti achizitiona o pergola de top care sa ne ofere mai multe solutii de umbrire, poate asigura singura iluminatul terasei sau care au incorporate sisteme de racorire.

Detaliile fac diferente

Nici un spatiu nu este complet fara mobilier sau obiectele de decor. Cu siguranta vom avea nevoie de o canapea si o masuta unde sa stam alaturi de cei dragi, dar pe langa obiectele de mobilier este nevoie sa va puneti amprenta asupra terasei oferind-i aspectul mult visat. De la pernele de decor pana la produsele textile de pe masa totul trebuie sa arate perfect si cel mai important, sa fie pe placul dumneavoastra.