Technics SL-G700M2 - o noua generatie de playere audio multidigitale cu cea mai inalta fidelitate a sunetului
8/8235
calendar_month 06 Oct 2022, 12:17
Technics are placerea de a prezenta SL-G700M2, succesorul mult apreciatului Super Audio CD player de retea SL-G700.
Player multidigital compatibil cu marea majoritate a mediilor audio digitale disponibile în prezent, inclusiv MQA®, cu numeroase surse audio de înalta rezolutie și cu o mare varietate de servicii de streaming muzical, SL-G700M2 se bazeaza pe predecesorul sau beneficiind totodata de o serie de îmbunatatiri ale performantei și sunetului.
În ultimii ani, s-a înregistrat o creștere rapida a cererii de sunet de calitate superioara, alimentata de o gama larga de factori, printre care se numara crearea diferitelor formate de înalta rezolutie, aparitia platformelor de streaming de înalta calitate și renașterea discurilor de vinil.
Dupa ani de cercetare și dezvoltare, Technics SL-G700M2 a fost conceput pentru a raspunde acestor cereri.

Noua tehnologie de procesare a semnalelor digitale/analogice
În dezvoltarea tehnologiei de procesare a semnalelor audio digitale pentru urmatoarea generatie de produse, obiectivul Technics a fost acela de a obtine o aliniere a fazei și un raspuns ideal la impulsuri, caracteristici esentiale pentru o reproducere fidela a muzicii cu o imagine corecta a sunetului. Începând cu LAPC (Load Adaptive Phase Calibration), încorporat pentru prima data în SE-R1 în 2014, și continuând cu Space Tune și PHONO Response Optimiser, acest concept a fost aplicat în mod consecvent în functie de produs și clasa.

SL-G700M2 este echipat cu un convertor D/A coerent de înalta precizie, care este rezultatul combinarii acestor tehnologii. Convertorul D/A coerent de înalta precizie transforma valorile digitale în semnale analogice cu cea mai mare acuratete înainte de a le transmite la un amplificator. Acesta este compus din trei elemente: etaj de procesare coerenta, un convertor D/A de înalta performanta în configuratie monaurala duala și un circuit amplificator discret brevetat.

1. Procesare coerenta
Aceasta tehnologie îmbunatatește capacitatea de reproducere a semnalelor impulsurilor prin minimizarea variatiilor de amplitudine și de faza care apar pe parcursul procesului de conversie D/A pentru semnale de pâna la 192 kHz PCM, utilizând tehnologii proprietare de procesare digitala a semnalelor*. Rezultatul este o creștere a puritatii sunetului și o imagine sonora mai clara.

* Semnalele DSD, cum ar fi cele citite de pe Super Audio CD, sunt introduse direct în DAC fara a efectua aceasta procesare.

2. Convertor D/A de înalta performanta în configuratie monaurala dubla
SL-G700M2 dispune de un nou procesor DAC: dual ESS ES9026PRO. Amplasarea simetrica a câte unei unitati L/R pe fiecare parte și structurile lor de transmisie independente reduc interferentele reciproce și reproduc fidel imaginea sonora și spatiul muzical continute de sursa de sunet.

3. Circuit amplificator discret proprietar
Etajul de filtrare de dupa conversia D/A utilizeaza un circuit amplificator cu o configuratie discreta unica în locul unui circuit integrat amplificator operational. Acest lucru realizeaza o capacitate de reactie și un raport S/N și mai mare, reproducând chiar și cele mai subtile sunete.

Eliminarea zgomotului din sursa de alimentare anuleaza complet efectele adverse asupra semnalelor scurte.
Player-ele audio digitale care gestioneaza semnale mici necesita o eliminare completa a zgomotului, deoarece chiar și cel mai mic zgomot poate afecta semnificativ calitatea sunetului. SL-G700M2 este echipat cu o sursa de alimentare silentioasa cu mai multe etaje care aplica și implementeaza tehnologii dezvoltate și verificate. Sursa de alimentare silentioasa cu mai multe etaje asigura o eliminare completa a zgomotului în trei faze: sursa de alimentare în comutatie de mare frecventa; regulator cu zgomot redus și anulare activa a zgomotului prin injectie de curent.1. Sursa de alimentare în comutatie de mare frecventa
SL-G700M2 utilizeaza o sursa de alimentare în comutatie de mare frecventa de circa 300 kHz, utilizata anterior pentru circuitele analogice ale amplificatorului integrat de referinta Technics SU-R1000. Prin creșterea frecventei de comutatie, se reduc interferentele de zgomot pe latimea de banda de redare a muzicii și se obtine o sursa de alimentare foarte precisa.

2. Regulator cu zgomot redus
Combinata cu circuitul original de alimentare stabilizata, aceasta sursa de alimentare dedicata ofera o putere stabila cu zgomot redus. Structura discreta a circuitului nu utilizeaza circuite integrate de uz general, iar reglajul precis asigura o putere optimizata pentru circuitele analogice.
Zgomotul redus la nivel înalt și alimentarea stabila sunt realizate cu reglajul precis al structurilor circuitelor.

3. Anulare activa a zgomotului prin injectie de curent
Aceasta tehnologie nou dezvoltata elimina componentele nedorite de zgomot prin aplicarea unui curent de faza inversa zgomotului detectat. Se poate obtine o eliminare mai eficienta a zgomotului de curent prin utilizarea metodei push/pull în combinatie cu eliminarea conventionala a zgomotului prin curentul de fuga.

Suport pentru o mare varietate de surse muzicale, inclusiv Super Audio CD și MQA, precum și o noua intrare USB-B

Redarea discurilor de înalta definitie
SL-G700M2 suporta redarea formatului de disc de înalta calitate Super Audio CD și dispune de un mod dedicat SACD/CD "Pure Disc Playback" pentru îmbunatatirea suplimentara a calitatii sunetului. Acest mod dezactiveaza toate modulele de circuit, cu exceptia celor necesare pentru redarea Super Audio CD/CD, reducând zgomotul intern și îmbunatatind calitatea sunetului.

Suporta diverse formate de înalta rezolutie, în plus fata de MQA®.
SL-G700M2 este capabil sa decodifice și sa redea integral fișierele MQA și CD-urile MQA. De asemenea, sunt acceptate și diverse alte formate de înalta rezolutie, inclusiv WAV/AIFF de pâna la 384 kHz/32 biti, FLAC/ALAC de pâna la 384 kHz/24 biti și redarea fișierelor DSD de pâna la 11,2 MHz.

Functii îmbunatatite de redare în retea
SL-G700M2 este compatibil cu Google Chromecast built-in, permitând utilizarea unei game largi de servicii de streaming de muzica din aplicatii compatibile cu Chromecast, precum și Apple AirPlay 2. De asemenea, sunt acceptate conexiunile wireless Wi-Fi® și Bluetooth®.

Playerul este, de asemenea, echipat cu un nou port USB-B care permite conectarea permanenta la un server audio de retea sau la un PC pentru redarea surselor de sunet de înalta rezolutie de pe dispozitivul conectat.

Carcasa atractiva de înalta calitate și șasiu care contribuie la calitatea sunetului
SL-G700M2 este împartit în patru sectiuni în interiorul șasiului, cu sectiunile de alimentare, interfata digitala, circuite analogice și unitate de disc, fiecare fiind independenta de cealalta. Acest lucru suprima interferentele reciproce între circuite și reduce deteriorarea calitatii sunetului. Unitatea de disc adopta o configuratie de șasiu cu trei straturi, iar amortizarea puternica a vibratiilor și constructia silentioasa, inclusiv un sertar pentru discuri realizat din aluminiu turnat sub presiune, asigura o redare de înalta precizie a discurilor.
Exteriorul este prevazut cu un panou frontal din aluminiu cu grosimea de 7 mm finisat hairline și panouri laterale din aluminiu cu grosimea de 3 mm, precum și cu un logo Technics gravat pentru un design și un finisaj de înalta calitate.

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?