SUV-ul de lux Mercedes-Benz EQS este acum disponibil si pe piata locala
8/8405
calendar_month 30 Ian 2023, 12:26
Cel mai recent SUV electric emblematic, Mercedes-Benz EQS SUV, este acum disponibil si in Romania.
Cu un interior avangardist si luxos, SUV-ul EQS ofera mult spatiu, confort si conectivitate pentru maximum sapte ocupanti ai autovehiculului. Datorita motoarelor electrice puternice, a tractiunii integrale 4MATIC receptive si a unui mod inteligent de sofat OFFROAD, acest model poate aborda si terenuri usor accidentate.
Noul SUV EQS are acelasi ampatament lung (3.210 milimetri) ca al berlinezei EQS, dar este mai inalt cu 20 de centimetri. Dimensiunile interioare sunt generoase si autovehiculul are avantajele designului de destinatie adaptat platformei electrice. Al doilea rand de scaune poate fi reglat electric, iar al treilea rand de scaune este disponibil ca optiune.
EQS Sedan este actualul campion la aerodinamica pentru masinile de serie. Designul sau final, cu o caroserie neteda in partea inferioara si obloane de radiator in mare parte inchise, a oferit o baza de pornire pentru jantele de 21 de inci, si anvelopele in format 275/45 R 21 ale SUV-ului EQS. Detaliile au fost optimizate; astfel s-a ajuns la o combinatie unica de spatialitate si eficienta aerodinamica.
Toate SUV-urile EQS au un sistem de propulsie electrica (eATS) pe puntea spate, iar versiunile cu 4MATIC au, de asemenea, un eATS pe puntea fata. In cazul modelelor 4MATIC, functia Torque Shift distribuie in mod inteligent si continuu cuplul de tractiune intre motoarele electrice fata si spate. Avantajele acestui design includ densitatea mare de putere, eficienta si constanta ridicata a puterii.
EQS Sedan a fost prima serie de modele de la Mercedes-Benz in care functiile suplimentare ale autovehiculului au putut fi activate in mai multe domenii prin actualizari over-the-air (OTA). Cu SUV-ul EQS, aceasta oferta este extinsa semnificativ. De exemplu, asistenta la manevrele cu remorca sau navigatia cu realitate augmentata MBUX (Mercedes-Benz User Experience) pot fi activate ulterior.
Sasiul noului SUV EQS are o punte cu patru brate in fata si o suspensie multi-link in spate. Suspensia pneumatica AIRMATIC cu amortizare reglabila in mod continuu ADS+ este dotata standard. Inaltimea autovehiculului poate fi crescuta cu cativa centimetri. In plus fata de modurile DYNAMIC SELECT ECO, COMFORT, SPORT si INDIVIDUAL, versiunile 4MATIC dispun de OFFROAD, un alt mod special pentru condusul off-road. In plus, directia pe puntea spate cu un unghi de virare de pana la 4,5 grade este standard. Aceasta ofera multa manevrabilitate in oras si agilitate pe uscat, iar optional si, prin intermediul unei actualizari OTA, este disponibila o versiune cu un unghi de directie de pana la 10 grade.
Principiile Sigurantei Integrale, in special siguranta in caz de accident, se aplica indiferent de platforma. Ca toate celelalte modele Mercedes-Benz, SUV-ul EQS are, prin urmare, un habitaclu rigid, zone speciale de deformare si sisteme de retinere sofisticate. Versiunea europeana a SUV-ului EQS este primul model Mercedes-Benz capabil sa detecteze daca locurile din spate sunt efectiv ocupate. Exista si asa-numitul avertizor de prezenta a ocupantului, care atrage atentia asupra copiilor aflati in partea din spate a autovehiculului.
Pe baza a numerosi factori, sistemul de Navigatie cu Inteligenta Electrica planifica cel mai rapid si mai convenabil traseu, inclusiv opririle pentru incarcare.
Cu ENERGIZING AIR CONTROL Plus, Mercedes-Benz se gandeste in mod holistic la calitatea aerului in SUV-ul EQS. Sistemul dispune de un Filtrul HEPA (High-Efficiency Particulate Air) si se bazeaza pe senzori, un concept de afisare si aer conditionat.
Punctul de atractie al interiorului este MBUX Hyperscreen (echipament special). Unitatea cu ecran mare, curbat, se intinde aproape de la un stalp la altul. Trei ecrane se afla sub o sticla de acoperire comuna si se imbina vizual. Ecranul OLED de 12,3 inci pentru pasagerul din fata le ofera acestuia propria zona de afisare si control.
Sistemul de sunet Dolby Atmos® duce experienta audio din SUV-ul EQS la un nou nivel. In timp ce sistemele stereo conventionale au de obicei o dinamica stanga-dreapta, Dolby Atmos poate utiliza intregul spatiu si poate crea o experienta de 360 de grade.
Pe piata locala, sunt disponibile 3 modele, cu transmisie automata si capacitatea bateriei (kWh) 108.4:
• EQS 450+ putere (kw/CP) 265/360, consum combinat de energie electrica (Wh/km), minim 182, maxim 229, la pretul de 107.773.11 € fara TVA;
• EQS 450 4MATIC, putere (kw/CP) 265/360, consum combinat de energie electrica (Wh/km), minim 202, maxim 243, la pretul de 110.974.79 € fara TVA;
• EQS 580 4MATIC, putere (kw/CP) 400/544, consum combinat de energie electrica (Wh/km), minim 202, maxim 243, la pretul de 136.554.62 € fara TVA.
Achizitia unui model vine cu statie de incarcare si instalare gratuita prin colaborarea Mercedes-Benz Romania cu Engie Romania.
Cu EQS SUV, Mercedes-Benz face un pas important catre o mobilitate complet electrica si se apropie de indeplinirea Ambitiei 2039. Modelul este produs intr-un mod neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2. Cu acest SUV, sunt implementate pe sosele solutii reale pentru o mobilitate complet electrica, conservarea inteligenta a resurselor si o economie circulara responsabila.