Sugestii tech pentru sarbatori fericite
7/7837
calendar_month 13 Dec 2021, 11:24
Planuiti sa cumparati electronice noi, acum, de sarbatori? Iata cateva sugestii pentru cumparaturi in siguranta, despre ce sa faceti cu echipamentele vechi si cum sa va asigurati confortul tech in vacanta.
De Michael Collins
Este timpul veseliei si al cadourilor de sarbatori. Petrecem atat de mult timp concentrandu-ne pe intocmirea listei de cadouri, incat nu ne trece prin minte sa ne gandim si la ceea ce se intampla in culisele magazinului online ales de noi. Exista multe amenintari online in timpul sarbatorilor si este foarte important sa va asigurati ca va faceti cumparaturile online in siguranta.
De multe ori, entuziasmati sa deschidem cat mai repede un gadget nou-nout, uitam cum il putem folosi pe cel vechi. V-ati gandit cum sa reciclati echipamentul vechi sau sa prelungiti durata de viata a bateriei? Suntem aici pentru a va ghida, astfel incat sa va puteti bucura cat mai mult de sarbatori.
Cumparaturi online in siguranta
Este foarte comod sa cumperi de pe internet si apar permanent noi oportunitati in acest sens. Insa este totodata o perioada a anului in care expertii observa o crestere a numarului de atacuri cibernetice. Recent, FBI si bratul cibernetic al Departamentului pentru Securitate Interna au avertizat companiile si, in consecinta, cumparatorii, ca saptamanile premergatoare sarbatorilor aduc o mare amenintare de atacuri ransomware. Dell Technologies vine cu cateva sfaturi pentru a va ajuta sa parcurgeti o calatorie fara probleme pana la finalizarea comenzii.
Pentru a va ajuta sa va pastrati informatiile in siguranta, fiti vigilenti si urmati aceste sfaturi pentru a ramane protejati in timpul cumparaturilor online:
- Asigurati-va ca folositi un site web securizat, verificand URL-ul (https://).
- incercati sa folositi site-urile unor marci de renume pe care le cunoasteti si in care aveti incredere.
- Evitati sa faceti cumparaturi de pe computere publice si de pe retele Wi-Fi publice, deoarece acestea pot contine software malitios si nu sunt securizate.
- Asigurati-va ca aveti o parola (sau o fraza de autentificare) puternica, formata din numere, litere si caractere speciale.
- Nu refolositi niciodata parolele si utilizati autentificarea cu mai multi factori ori de cate ori este posibil.
- Nu faceti niciodata click pe linkuri suspecte.
Ati cumparat un PC nou, acum ce faceti mai departe?
Ati trecut cu succes prin experienta de cumparare online a unui PC.
Pe hard disk-ul PC-ului vechi sunt stocate date. Veti dori sa eliminati in siguranta fisierele si informatiile personale de pe vechiul dispozitiv inainte de a va debarasa de el.

Pentru aceasta, exista solutii. Unele computere au deja un software de eliminare a datelor. in cazul computerelor Dell, multe modele includ functia Dell Data Wipe integrata in BIOS. Este posibil ca si alte marci sa aiba un software similar. Daca computerul dvs. nu are un software de stergere a hard disk-ului, exista un software pe care il puteti achizitiona. Unul dintre acestea este Dell Migrate, un serviciu care faciliteaza mutarea fisierelor importante de pe vechiul PC pe noul Dell si care va poate ajuta, de asemenea, sa eliminati toate informatiile private de pe vechiul dispozitiv.
Dupa ce ati eliminat fisierele, ce faceti cu computerul? Dell considera ca dispozitivele scoase din uz reprezinta o resursa valoroasa, care poate fi reconditionata, reutilizata sau reciclata si crede in pastrarea materialelor si materiilor prime in circulatie, determinand astfel imbunatatiri in materie de sustenabilitate in intreaga lume.Calatoriti cu noul dvs laptop. Sfaturi despre cum puteti conserva bateria
Cu ani de calatorii la activ, inteleg dificultatile legate de tehnologie in deplasari si frustrarea cand se epuizeaza bateria. Acum, ca aveti noul laptop pregatit si functional, haideti sa ne asiguram ca bateria va tine cat mai mult timp posibil in timpul calatoriilor din aceasta vacanta. Iata cateva sfaturi rapide care va pot ajuta sa economisiti timp de baterie:
- Opriti dispozitivul inainte de a-l pune in geanta pentru laptop.
- Utilizati intotdeauna adaptorul de alimentare original furnizat impreuna cu laptopul. Nu utilizati adaptoare de la terti.
- Reduceti luminozitatea ecranului.
- Reduceti numarul de aplicatii deschise.
- Evitati expunerea laptopului la temperaturi extreme. Daca este expus la temperaturi extrem de scazute sau ridicate, lasati-l sa ajunga la temperatura normala inainte de utilizare si inainte de incarcare.

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?