Studiul Samsung Pet Living 2022: Cererea de tehnologie "prietenoasa cu animalele de companie" este in continua crestere
8/8350
calendar_month 28 Dec 2022, 11:19
Aspiratorul robot Jet Bot AI+, gama de aspiratoare verticale Jet™ si Bespoke Jet™, Galaxy SmartTags, dar si functiile platformei SmartThings raspund cererii in crestere si le asigura posesorilor de animale de companie mai mult confort.
Samsung Electronics anunta rezultatele studiului Samsung Pet Living din 2022 si ne arata in ce mod reuseste cresterea numarului de proprietari de animale de companie in Europa sa ne modeleze alegerile in materie de tehnologie si interactiunea cu tehnologia din casa. Mai mult de jumatate dintre persoanele intervievate considera ca tehnologia poate contribui la bunastarea animalelor de companie (56%), la mentinerea lor active (56%), la imbunatatirea sanatatii (52%) si la reducerea anxietatii de separare (52%).
Studiul confirma un trend anticipat de Samsung, cererea pentru tehnologie „prietenoasa cu animalele de companie” se afla in continua crestere. De altfel, jumatate dintre respondenti (52%) considera ca a lua in considerare nevoile proprietarilor de animale ar trebui sa fie un standard atunci cand vine vorba de dispozitive sau aparate in casele inteligente. In sprijinul posesorilor de animale, Samsung a dezvoltat deja cu o serie de alternative precum: aspiratorul robot Jet Bot AI+ care poate reda intr-un mod securizat imagini video din interiorul casei, aspiratoarele verticale din gama Jet™ si Bespoke Jet™ , prevazute cu o perie speciala ce poate curata mult mai eficient parul lasat de animalele de companie sau Galaxy SmartTags, care pot fi prinse de zgarda animalului de companie si folosite pentru a-l localiza cu usurinta, prin telefon, folosind platforma SmartThings.
Sondajul arata ca aproape doua treimi (63%) considera ca animalele lor de companie le influenteaza deciziile priviind stilul de viata si achizitiile pe care le fac:
• Aproape jumatate (47%) dintre respondenti au recunoscut ca si-au schimbat configuratia casei pentru a-si gazdui animalele de companie;
• Aproape o treime (32%) au fost de acord ca un animal de companie le-a afectat procesul de luare a deciziilor atunci cand cumpara un nou aparat de uz casnic;
• O proportie similara (30%) a spus, de asemenea, ca a avea un animal de companie i-a determinat sa fie mai atenti la tipurile de dispozitive de uz personal pe care vor sa le cumpere, cum ar fi tabletele sau monitoarele video pe care le-ar putea folosi, de exemplu, pentru a urmari de la distanta ce fac animalele cat stapanii nu sunt acasa.
Din studiu reiese, de asemenea, ca proprietarii de animale de companie tech-savvy ar dori sa foloseasca tehnologia cu mai multe scopuri:
• pentru a curata dupa animalele lor de companie folosind aspiratoare (53%) – aspiratorul robot Jet Bot AI+ permite, prin intermediul SmartThings, programarea la distanta pentru a curata locuinta, monitorizarea in timp real a programului de curatenie si, implicit a animalelor de companie, prin camera video frontala.
• pentru a le hrani folosind alimentatoare automate (49%)
• pentru a monitoriza miscarile lor prin trackere de locatie (48%) – Galaxy SmartTags ofera un plus de siguranta posesorilor de animale. Folosite prin Bluetooth sau offline prin Galaxy Find Network, ele permit localizarea animalului de companie folosind functia SmartThings Find.
In acest sens, principalele motive ridicate de proprietarii de animale au fost pastrarea in siguranta a animalelor de companie (36%), asigurarea linistii (36%) si confort suplimentar (33%).
,,In Europa, mai multe gospodarii au mai multe animale de companie decat copii. Iar acest lucru ne schimba deciziile de cumparare si ne modeleaza relatia cu tehnologia. Samsung are o lunga istorie de imbogatire a vietii de familie prin tehnologie - si de aceea nu dezvoltam doar produse cu gandul la oameni. Tehnologia noastra este si pentru animale de companie. Stim ca fiecare familie este unica si, pentru multi oameni, animalele de companie sunt ca un membru al familiei. Este o piata interesanta, care sunt sigur ca va contribui la multe inovatii pe care le vom vedea in casele noastre in viitor.”, a spus Benjamin Braun, VP Samsung Europa.
Mentinerea animalelor de companie fericite si sanatoase - indiferent de costuri
Intr-un moment in care multe gospodarii se gandesc in contextul actual la reducerea cheltuielilor, proprietarii europeni nu fac compromisuri atunci cand vine vorba de animalele lor de companie.
59% dintre respondenti au declarat ca nu intentioneaza sa reduca cheltuielile totale pentru animalele lor de companie, in timp ce o majoritate (61%) au spus ca ar face mai intai alte sacrificii inainte de a lua in considerare reducerea sumei pe care o cheltuiesc pentru animalele lor de companie.
Proprietarii de animale de companie intervievati si-ar reduce cheltuielile pentru orice, de la necesitati, cum ar fi utilitati (27%) si socializare cu prietenii (40%), inainte de a reduce cheltuielile pentru animalele de companie.
Stapanii, preocupati de momentele in care isi lasa singure animalele de companie
Deoarece multi oameni s-au intors la birou dupa pandemie, a lasa singure animalele de companie pe o perioada mai lunga de timp este acum o mare preocupare pentru proprietari. Aproape jumatate (46%) dintre respondenti au declarat ca sunt ingrijorati de faptul ca animalele lor de companie se simt singure, un numar in crestere in randul tinerilor – jumatate (50%) dintre proprietarii cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani au recunoscut existenta acestei preocupari referitor la animalele lor de companie.
De fapt, atunci cand vine vorba de a-si lasa animalele de companie acasa, preocuparile legate de sentimentul de singuratate si plictiseala au depasit alte griji, cum ar fi costul ingrijirii unui animal de companie si daunele pe care animalele de companie le pot provoca locuintei, mobilierului sau gradinii. Doua cincimi (40%) dintre respondenti au declarat ca isi fac mai multe griji cu privire la animalele lor de companie acum ca restrictiile de pandemie au fost ridicate. Samsung isi propune ca fiecare produs si serviciu lansat sa aduca plus valoare in vietile consumatorilor si sa le ofere acestora solutii la nevoile curente. Pentru posesorii de animale, camera frontala a aspiratorului inteligent Samsung, Jet Bot AI+ a fost gandita pentru a permite prin functia Remote Monitoring, utilizand SmartThings, monitorizarea de la distanta a casei, dar si a animalelor de companie.
„Casele noastre devin din ce in ce mai inteligente si mai conectate. Atunci cand dezvoltam aceste ecosisteme conectate, o facem pentru toti membrii familiei. Fie ca este vorba de copiii tai sau de prietenii tai blanosi. Acestia pot aprinde luminile sau televizorul sau pot aspira in timp ce sunt departe de casa. Si cu Jet Bot AI+, proprietarii de animale de companie pot monitoriza linistiti activitatea acestora de la distanta.”, a adaugat Benjamin Braun, VP Samsung Europa.
Viitorul tehnologiei pentru animale de companie
Studiul releva o dorinta in randul proprietarilor de animale de companie pentru inovatie continua. Peste trei cincimi (62%) dintre respondenti considera ca functionalitatea prietenoasa cu animalele de companie este extrem de importanta, in timp ce aproape jumatate (49%) doresc sa vada mai multe tehnologii prietenoase cu animalele de companie dezvoltate in viitor.
Dr. Ilyena Hirskyj-Douglas, lector in interactiunea animal-calculator la Universitatea din Glasgow, care a colaborat la studiul Pet Living din 2022, comenteaza:
,,Pe masura ce casele noastre devin mai inteligente si mai bine conectate, modul in care avem grija de animalele noastre de companie va continua sa fie revolutionat de noile tehnologii inteligente care sunt construite nu numai in jurul vietii noastre de zi cu zi si rutine, dar, de asemenea, in jurul vietii animalelor de companie cu care impartim casele noastre. Pe masura ce generatiile mai tinere adopta din ce in ce mai multe dispozitive inteligente si pe masura ce creste si numarul persoanelor care detin animale de companie, tehnologia inteligenta conceputa cu animale de companie in minte este urmatorul pas natural.”, a mentionat Dr. Ilyena Hirskyj-Douglas, lector in interactiunea animal-calculator la Universitatea din Glasgow, care a colaborat la studiul Pet Living din 2022.
Aspiratorul robot Jet Bot AI+, gamele de aspiratoare verticale cu perii speciale sau Galaxy SmartTags sunt doar cateva dintre inovatiile aduse pe piata de Samsung in sprijinul posesorilor de animale. Compania isi propune sa investeasca in produse si servicii care pot contribui la confort utilizatorilor, dar si la bunastarea animalelor de companie cu care isi impart viata zi de zi.