hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Studiu: Noua din 10 respondenti cred ca administratia publica ar fi mai eficienta cu servicii IT romanesti

Studiu: Noua din 10 respondenti cred ca administratia publica ar fi mai eficienta cu servicii IT romanesti

calendar_month 06 Dec 2022, 10:48
Studiu We as Web despre increderea in IT: Noua din 10 respondenti cred ca administratia publica ar fi mai eficienta cu servicii IT romanesti
• Peste 82% din respondenti cred ca start-up-urile romanesti din IT sunt eficiente si foarte eficiente
• Peste 90% din romani considera domeniul atractiv, iar 93% au incredere in solutiile locale
• 75% dintre respondenti folosesc aplicatii romanesti de smartphone
Peste 90% dintre romani consider domeniul IT atractiv, 93% au incredere in solutiile IT dezvoltate local, iar 75% chiar folosesc aplicatii romanesti de smartphone, potrivit unui studiu realizat de We as Web, companie de dezvoltare software si furnizor de servicii digitale complete, pe un esantion de 1045 de respondenti.
“Intr-un an cu un context macroeconomic mai putin previzibil, am dorit sa testam increderea romanilor in serviciile IT dezvoltate in tara noastra, de echipe de romani. Rezultatele ne arata nu doar ca exista incredere, dar si ca serviciile dezvoltate local sunt folosite permanent. Spre exemplu, aplicatiile romanesti de smartphone sunt accesate zilnic de patru din 10 romani, iar alti 30% le folosesc de 2-3 ori, in fiecare saptamana. Mai mult, 91% dintre acestia considera chiar ca administratia publica ar fi mai eficienta, daca ar folosi servicii IT romanesti”, declara Gabriel Zahan, CEO, We as Web.
51% dintre respondenti considera ca echipele romanesti dezvolta foarte bine aplicatii IT, aproape 40% spun ca dezvoltarile sunt bune, si mai putin de 2% considera ca aplicatiile dezvoltate local sunt slabe si foarte slabe.
Peste 82% din respondenti cred ca start-up-urile romanesti din domeniul IT sunt eficiente si foarte eficiente, in timp ce mai putin de 3% dintre acestia le considera slab eficiente sau ineficiente.
Esantionul studiat reproduce din punct de vedere al principalelor caracteristici structura socio-demografica a populatiei utilizatorilor de Internet din Romania, cu varste de peste 18 ani, din mediul urban mare.
Sondajul a fost realizat in intervalul 10-17 noiembrie 2022. 51,1% dintre respondenti sunt barbati, categoria preponderenta de varsta este 35-45 de ani, cu 28,7%, iar 44% dintre cei ce au raspuns studiului au absolvit colegiul sau au finalizat studiile universitare.
In prezent, We As Web este prezenta in Cluj-Napoca, Bucuresti, Craiova, Brasov, Iasi, Timisoara si Chisinau. We as Web furnizeaza servicii catre companii din Romania, Germania, Irlanda, Franta, Austria, Marea Britanie si SUA.
We as Web a fost fondata in urma cu cinci ani, ca o companie de produs, iar din 2021, activitatea s-a concentrat pe furnizarea de servicii de outsourcing in dezvoltarea de software, ce includ team si staff augmentation. Mai multe informatii despre companie sunt disponibile pe pagina www.weasweb.com. 

Sondaj

Ce placa video aveti?