hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Studiu IBM: Vezi cum va arata lumea in 5 ani!

Studiu IBM: Vezi cum va arata lumea in 5 ani!

calendar_month 19 Ian 2012, 16:00
Predictiile IBM pentru urmatorii cinci ani sunt ambitioase, dar nu imposibile. Compania americana a lasat noul "5in5" pentru 2012, cinci predictii pentru urmatorii ani.
IBM pariaza pe tehnologia mobila, care va permite accesul unui procent tot mai mare de utilizatori la internetul de inalta viteza, scrie CNN. Afla si celelalte predictii ale IBM, care ar putea deveni realitate in urmatorii 5 ani.
1) De la junk mail la priority mail
Emailul s-ar putea transforma radical in urmatorii cinci ani. IBM sustine ca junk mail-ul este pe cale de disparitie si ca va fi inlocuit cu sisteme inteligente care iti ofera doar informatiile bazate pe preferintele personale exprimate online. Tehnologia ar putea rezerva bilete pentru concertele trupelor preferate sau ti-ar putea oferi rute alternative atunci cand calatoresti, dar buletinul meteo indica probleme. Relevanta informatiilor primite este pe cale sa invinga mesajele publicitare nedorite.

2) Tehnologia mobila ofera acces universal la internet
Dezvoltarea rapida a serviciilor de internet mobil va conecta la reteaua informatica mondiala un numar tot mai mare de persoane. Tehnologia 4G ofera viteza necesara si este implementata in tot mai multe tari, iar un smartphone si un abonament de date sunt o alternativa mai putin costisitoare la un desktop cu internet prin cablu. In curand, serviciile bancare prin internetul mobil vor deveni un lucru obisnuit, iar informatii esentiale vor fi disponibile pentru un numar tot mai mare de oameni.

3) Controlul gadget-urilor prin puterea mintii
IBM sustine ca momentul in care controlul mental nu mai este de domeniul SF-urilor se apropie cu pasi repezi. In urma cu cativa ani, controlul vocal parea la fel de futurist, dar acum este disponibil pentru smartphone-urile Apple si Android. Citirea sinapselor de catre gadget-uri este o prioritate pentru mai multe institutii de cercetare. In absenta interactiunii manuale sau vocale cu electronicele, productivitatea ar putea creste rapid.

4) Disparitia parolelor
Prin tehnologia "multifactor biometrics", parolele si alte metode de identificare rutimentare vor fi inlocuite cu succes in urmatorii ani. Inginerii IBM sustin ca retragerea banilor de la bancomat ar putea fi realizata doar prin identificarea vocii si a retinei cu o camera video speciala. Mai mult, tehnologia va permite si stabilirea unor repere suplimentare. In cazul in care cineva incearca sa te jefuiasca, frecventa respiratiei sau tensiunea arteriala ar putea fi analizate, iar aparatul ar putea transmite un semnal de alarma fortelor de ordine.

5) Energia umana
Domeniul care va avansa cel mai mult in urmatorii ani este cel al surselor de energie alternativa, arata predictiile IBM. Chiar si mersul pe bicicleta ar putea deveni o sursa de energie, cu ajutorul unui aparat care stocheaza energia miscarii si o pastreaza pentru mai tarziu. Chiar si apa care circula prin instalatiile sanitare ar putea deveni o sursa importanta de energie in curand, pe masura ce sursele de energie traditionale se dovedesc tot mai limitate. 

Sondaj

Folositi internetul pentru: