hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Studentii chinezi, fortati sa lucreze la productia iPhone 5!

Studentii chinezi, fortati sa lucreze la productia iPhone 5!

calendar_month 07 Sep 2012, 09:52
Mii de studenti chinezi au fost obligati sa lucreze la productia iPhone 5. La o universitate cursurile au fost sistate complet, iar studentii au fost trimisi la fabrica Foxconn, unde sunt platiti cu aproximativ 243 dolari pe luna si lucreaza 12 ore pe zi, 6 zile pe saptamana.
Presa chineza a publicat detalii despre situatia studentilor care au fost amenintati cu repercusiuni din partea institutiilor de invatamant daca nu accepta "experienta de munca", scrie BGR.

Profesorii de la universitatile locale au recunoscut suspendarea cursurilor pentru lucrul la iPhone 5, dar au explicat ca experienta ii va ajuta pe studenti sa se obisnuiasca cu conditiile de munca in IT.
Studentilor nu li se asigura cazarea si hrana, astfel incat sunt nevoiti sa cheltuiasca o mare parte din "salariul" oferit de Foxconn pentru lucrul la noul iPhone.
Compania Apple a fost criticata in mod repetat pentru conditiile de munca din China si a promis ca va colabora cu Foxconn pentru a imbunatati conditiile de munca ale chinezilor ce lucreaza la gadgeturile vandute apoi la nivel mondial.