Stiai ca tevile vechi sunt principalul motiv pentru care apa de la robinet nu este recomandata?

calendar_month 09 Ian 2019, 17:38
Fara apa, nici o fiinta vie nu poate supravietui. Acest lucru este bine stiut de catre majoritatea persoanelor, iar medicii recomanda consumul a cel putin 1,5 l de apa pe zi sau mai mult, in cazul adultilor.
Un studiu recent a dovedit faptul ca romanii beau, in general, mai multa apa imbuteliata decat cei care traiesc in Danermarca, Olanda, Suedia sau Marea Britanie, de exemplu. Motivul este simplu: calitatea apei de la robinet lasa de dorit, chiar daca aceasta este, teoretic, potabila. Consumul de apa imbuteliata se refera, in primul rand, la cea de baut, si mai putin la cea cu care se gateste.
De ce se feresc romanii sa consume apa de la robinet?
Parlamentarii europeni isi doresc sa reduca drastic consumul de apa imbuteliata, pentru ca acest lucru presupune o poluare majora, din cauza pet-urilor utilizate masiv.
Insa, chiar daca apa livrata populatiei din Romania este potabila, pana cand aceasta ajunge in casele oamenilor, calitatea ei scade din cauza tevilor vechi si ruginite. Lipsa modernizarii retelelor de alimentare este principalul factor pentru care consumul de apa de la robinet nu este recomandat, mai ales pe o perioada indelungata. Plumbul din care sunt confectionate tevile vechi ajunge in apa si, mai apoi, in organismul uman, avand efecte nocive asupra sanatatii.
Desi autoritatile promit ca se vor ocupa de acest aspect, exista in continuare foarte multe case si blocuri vechi ce au in componenta tevi din plumb. De aceea, persoanele aleg sa isi instaleze propriile filtre de apa, cum sunt cele pe care le gasesti peElesanonline.ro, ceea ce reprezinta o metoda eficienta de combatere a impuritatilor din apa potabila.
Filtrele de apa sunt foarte eficiente, nu doar impotriva plumbului
Aceste produse sunt ideale pentru locuinte, iar pretul lor variaza in functie de proprietatile pe care le au. De exemplu, un filtru de calitate poate elimina metalele, impuritatile, bacteriile, clorul si poate scadea nivelul de duritate al apei. In acest fel, toate substantele si poluantii care afecteaza sanatatea organismului sunt eliminati. In plus, investitia initiala se doveste a fi foarte economica, pe termen lung, dar si mai prietenoasa cu mediul inconjurator, obtinandu-se, astfel, reducerea pet-urilor, dar si a cheltuielilor pe apa imbuteliata. Daca vrei sa afli mai multe despre beneficiile filtrelor de apa,intra aici.
La ce riscuri te supui daca consumi apa de la robinet, pe termen lung?
· Boli gastrointestinale – bacterii Giardia sau Cryptosporidium pot fi observate in apa de la robinet, iar acestea sunt responsabile de diverse afectiuni ale intestinelor
· Cancer – clorul prezent in apa, desi are rol de purificare, poate duce la aparitia cancerului la vezica urinara, de san sau chiar pulmonar
· Astm – tot din pricina clorului
· Afectiuni ale nervilor, creierului si ale rinichilor – acestea sunt cauzate de existenta plumbului si a aluminiului
· Afectiuni ale sistemului osos – expertii au descoperit ca fluorul are efecte negative asupra sistemului osos
Desi consumul apei de la robinet nu ar trebui sa reprezinte o problema, ci, dimpotriva, o rezolvarea a unor situatii majore cu care se confrunta populatia, deocamdata, in Romania, este indicata folosirea unor filtre speciale, pentru robinet.
Noutati




