hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Steve Wozniak, sceptic fata de succesul device-urilor wearable. Dar stie o companie capabila sa inoveze

Steve Wozniak, sceptic fata de succesul device-urilor wearable. Dar stie o companie capabila sa inoveze

calendar_month 29 Aug 2014, 12:42
Co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, este una dintre vocile sceptice atunci cand vobeste despre succesul dispozitivelor wearable, cel putin daca se refera la cum arata in acest moment industria de profil.
"Dispozitivele wearable se pozitioneaza acum in zona accesoriilor pentru smartphone. Iar pentru a avea succces ar trebui sa ofere anumite functii si avantaje pe care smartphone-urile nu le au in acest moment. Daca raman la acest nivel de utilizare pot fi icatalogate usor ca headset-uri Bluetooth", a declarat Wozniak, pentru CNET.

Steve Wozniak crede totusi ca exista o companie care are resursele necesare si o strategie bine pusa la punct pentru a reusi sa aduca inovatia in domeniul wearable.
Woz nominalizeaza Apple ca unica entitate capabila sa duca device-urile "purtabile" in zona de interes mainstream. Declaratia pare partinitoare in prima instanta, insa nu uitati ca Wozniak, desi fondator al Apple alaturi de Steve Jobs, a criticat dur in ultimii ani compania din Cupertino. Cu alte cuvinte, avem motive sa nu il banuim pe Steve Wozniak de subiectivism.
De ce spune Wozniak ca Apple ar putea aduce wearables in centrul atentiei consumatorilor? "Apple lucreaza din greu pentru a realiza produse de o calitate exceptionala si nu s-a grabit niciodata sa lanseze produs dupa produs. Asa ca, daca Apple are intr-adevar in lucru un smartwatch, acesta va fi cu adevarat un produs care se va diferentia de ceea ce ofera acum piata".
Dupa cum stiti daca urmariti HIT, ne-am exprimat de cateva ori opinia ca gadgeturile wearable, in special smartwatch-urile, nu au ajuns la nivelul de maturitate tehnologica si de inovatie necesare pentru a reprezenta mai mult decat device-uri cu un target comercial extrem de nisat. Dar inovatia despre care vorbeste Woz s-ar putea sa nu fie deloc departe.
Apple a confirmat evenimentul din 9 septembrie, asa cum va informam ieri, iar toata lumea din IT vorbeste despre posibilitatea ca Tim Cook sa aduca pe scena, pe langa iPhone 6, si mult asteptatul iWatch, ceasul inteligent despre care auzim de mai bine de un an de zile. 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?