hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  STB, Metrorex si Aeroportul Otopeni se alatura campaniei "Impreuna suntem #NeuroPuternici"

STB, Metrorex si Aeroportul Otopeni se alatura campaniei "Impreuna suntem #NeuroPuternici"

calendar_month 27 Mar 2023, 14:45
Romanii invata cum sa ofere ajutor in caz de criza epileptica, AVC si alte afectiuni neurologice

Societatea de Transport Bucuresti (STB), Metrorex si Aeroportul Otopeni se alatura campaniei „Impreuna suntem #NeuroPuternici”, promovand pasii corecti de acordare a primului ajutor in caz de criza epileptica si AVC, precum si sfaturi utile privind suportul pacientilor cu Scleroza Multipla, Boala Parkinson si Boala Alzheimer.
Astfel, timp de o luna, in cadrul a 530 de autobuze din flota STB, precum si in cele 62 de statii de metrou din Bucuresti, vor rula clipuri video educationale privind acordarea primului ajutor si suportul pe termen lung necesar pacientilor care traiesc cu Epilepsie, AVC, Scleroza Multipla, Boala Parkinson si Boala Alzheimer. De asemenea, informatiile utile din cele cinci clipuri video au fost transpuse si sub forma de infografice care vor fi afisate in cel mai mare aeroport din Romania - Aeroportul Otopeni si in statiile de metrou.

Mesajele campaniei Impreuna suntem #NeuroPuternici vor ajunge zilnic la 1.1 milioane de romani

Numarul total al celor care tranziteaza Aeroportul Otopeni sau circula cu metroul si autobuzele din flota STB se ridica la aproximativ 1.1 milioane de romani pe zi.
„Ne dorim ca un numar cat mai mare din cei 1.1 milioane de romani care vor intra zi de zi in contact cu mesajele noastre sa disemineze informatiile in familie si in cercurile de apropiati, pentru a reusi, impreuna, sa scoatem din izolare pacientii cu afectiuni neurologice, acestia alegand in momentul de fata sa se excluda din societate din cauza preconceptiilor existente,” afirma dr. Dan Mitrea, Director Medical al Clinicii Neuroaxis.
Duminica, 26 martie, la nivel international a fost marcata Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Epilepsiei. Sunt dedicate zile asemanatoare si pentru lupta impotriva Bolii Parkinson, a Sclerozei Multiple, AVC-ului sau a Bolii Alzheimer. Insa, realitatea este ca, la nivel de societate, stim prea putine despre cum sa oferim primul ajutor si cum sa fim alaturi pe termen lung de pacientii care traiesc cu afectiuni neurologice.
„Aceasta realitate am surprins-o o data in plus in cadrul unui experiment social filmat cu camera ascunsa pe care l-am lansat in toamna anului trecut. Tocmai de aceea, ne-am dorit sa impulsionam actiuni constante care sa educe opinia publica pe de-o parte, iar pe de alta parte sa vina in ajutorul pacientilor cu afectiuni neurologice. Astfel, in cadrul campaniei Impreuna suntem #NeuroPuternici, exista o componenta de informare adresata publicului larg, precum si Atelierele #NeuroPuternici, adresate pacientilor, prin care incercam sa ii impulsionam pe acestia sa ramana activi, invitandu-i sa participe la intalniri si workshopuri pe teme diverse precum dans, kinetoterapie, psihoterapie, pictura si chiar un atelier de decorat turta dulce.
Nu in ultimul rand, pentru ca dorim sa sprijinim un proces de reintegrare in societate a acestor pacienti, o alta componenta a campaniei este reprezentata de intalniri cu marii angajatori din Romania, pentru a incerca sa eliminam preconceptiile privind afectiunile neurologice, astfel incat pacientii care sufera, de exemplu, de epilepsie, sa poata continua sa lucreze fara sa fie marginalizati de colegi si superiori”, adauga dr. Dan Mitrea. 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?