Sondajul care releva ca aproape jumatate dintre utilizatorii sai se bazeaza pe cripto pentru a castiga venituri suplimentare
calendar_month 15 Ian 2024, 16:55


Cunoscuta platforma Binance a realizat un sondaj pentru a intelege mai bine motivatiile utilizatorilor pentru utilizarea activelor digitale. 

Cu un esantion de peste 1.000 de respondenti, sondajul Binance a constatat ca aproape jumatate (45%) au mentionat castigul suplimentar ca utilizare principala pentru cripto, urmat de economisirea banilor (19%) si compensarea inflatiei (9%). Mai mult de o treime (36%) dintre respondenti au indicat ca obtinerea securitatii si a independentei financiare a fost motivatia principala pentru utilizarea cripto pentru economii.

Aman din Asia, prezentat in seria de continut Binance, discuta despre modul in care inflatia in crestere din tara sa a adaugat o presiune din ce in ce mai mare asupra capacitatii sale de a-si plati taxele universitare. El vorbeste despre modul in care a folosit cripto pentru a mentine valoarea economiilor sale si cum a inceput sa utilizeze produse de economii cripto pentru a-si majora capitalul.

„Am inceput sa folosesc produsele Binance Earn, ceea ce m-a ajutat sa acumulez dobanzi pentru activele mele, cu rate mult mai bune decat ale contului meu bancar. Mi-a oferit oportunitatea de a lua propriile decizii – de a-mi stabiliza finantele. Nu ma pot gandi la ceva care ofera mai multa putere”, a spus Aman.

Mai mult de o treime dintre respondenti au mentionat ca comisioanele ridicate (19%) si perioadele lungi de finalizare a tranzactiilor (14%) au fost cele mai mari provocari atunci cand au utilizat sistemele si serviciile financiare traditionale.

Lauri, un utilizator Binance, a declarat: „Sunt un nomad digital si calatoresc frecvent, asa ca Binance Pay a reprezentat o schimbare majora. Trebuia sa planific cu zile inainte daca voiam sa trimit bani acasa si era scump. Pot transfera cripto prin Binance Pay si ajunge in aproximativ doua minute, cu taxe minime.”

Alte constatari cheie ale sondajului:

Egalitatea financiara: Cea mai mare parte a respondentilor (76%) a indicat faptul ca criptomonedele pot juca un rol in reducerea inegalitatii veniturilor sau a disparitatilor financiare din cadrul societatii. Acestea reduc dependenta de institutiile financiare traditionale (19%), sunt transparente si sigure (18%), ofera acces financiar celor cu acces limitat si fara acces la servicii bancare (17%), permit tranzactii transfrontaliere fara intermediari (16%) si ofera un control mai mare asupra activelor si investitiilor (16%). 

Cripto pentru castigarea de venituri suplimentare: Pentru respondentii care utilizeaza cripto in primul rand pentru a castiga venituri suplimentare: 23% au indicat ca obiectivul lor a fost de a-si suplimenta venitul principal, alti 23% il folosesc pentru a economisi pentru o casa si 21% pentru a investi in alte active digitale.

Criptomonede pentru achizitii zilnice: Peste o treime (36%) dintre respondenti folosesc cripto pentru achizitii saptamanale, mai mult de jumatate (58%) dintre acestia folosind cripto pentru achizitii online, inclusiv achizitionarea de bunuri, servicii, produse digitale, urmati de 12% care folosesc cripto pentru tranzactii si remitente internationale si alti 12% pentru achizitii in magazin.Nativi cripto: Majoritatea nu sunt noi in domeniul cripto, 59% dintre respondenti folosind cripto timp de 1-5 ani, 14% mai mult de cinci ani si 12% sunt noi in domeniul cripto (l-au folosit mai putin de 6 luni).

Criptomonede pentru economii: 36% utilizeaza criptomonede pentru a economisi bani, deoarece ofera siguranta si independenta financiara, 16% pentru a castiga o dobanda mai buna pentru economiile lor si 14% pentru a economisi pentru pensie.

Impactul cripto: Respondentii au impartasit cum le-a afectat cripto pozitiv viata, 20% raportand ca le-a crescut valoarea portofoliului de investitii, 18% declarand ca au gasit oportunitati de a obtine venituri suplimentare prin tranzactionare sau staking, 15% putand accesa servicii financiare mai complexe, 14% imbunatatindu-si controlul financiar si 12% beneficiind de tranzactii transfrontaliere mai rapide si mai ieftine.

Despre sondaj

Rezultatele sondajului se bazeaza pe un esantion total de 1.172 de persoane. Sondajul a fost realizat in perioada 15 noiembrie 2023 - 6 decembrie 2023 pe platforma Sondaje Binance si a fost deschis pentru utilizatorii inregistrati in Asia si Pacific, Orientul Mijlociu, Europa, Africa si America Latina.

Declinarea raspunderii: Informatiile continute in acest articol sunt doar in scop informativ si educativ. Nu oferim nicio garantie cu privire la exhaustivitatea, acuratetea sau fiabilitatea informatiilor furnizate in acest articol. Nimic din acest articol nu trebuie considerat o recomandare sau o solicitare de a cumpara sau de a vinde un produs financiar. Nimic din articol nu constituie consultanta juridica, profesionala, de investitii si/sau financiara si/sau nu ia in considerare nevoile si/sau cerintele specifice ale unei persoane si nicio informatie din articol nu constituie o prezentare cuprinzatoare sau completa a aspectelor sau subiectului discutate aici. Declinam orice raspundere sau responsabilitate cu privire la continutul articolului si orice actiune intreprinsa pe baza informatiilor din articol este pe propriul dvs. risc si independenta.

sursa: binance.com/ro/blog