Solidaritate IT: Silicon Valley salveaza antreprenorii greci
6/6958
calendar_month 08 Iul 2015, 12:05
Restrictiile aduse de controlul capitalului in Grecia incep sa dea peste cap afacerile startup dezvoltate de investitorii eleni. Ramasi fara posibilitatea de a efectua plati catre partenerii din afara tarii, sunt, practic, captivi in tara.
Multi dintre cei care au investit bani in noile tehnologii dezvoltate de unele startup-uri grecesti risca sa isi vada munca ruinata.
Firmele s-au trezit incapabile sa plateasca inclusiv pentru mentinerea activa a site-urilor gazduite pe servere din strainatate. Din Silicon Valley pare sa vina salvarea pentru unii dintre ei, dupa cum arata un reportaj CNN.

"Cred ca multi dintre ei se simt ostatici in tara lor", sustine Panos Papadopoulos, unul dintre antreprenorii si investitorii de tip angel care a parasit Grecia in timp util. Aplicatia sa, BugSense, a fost cumparata in urma cu doi ani de Splunk, una din noile companii aparute in Silicon Valley, iar tanarului i-a fost oferit un job in cadrul companiei.
Acum, Papadopoulos a pus la punct ZeroFund, un sistem prin care startup-urile elene pot solicita ajutor in aceasta perioada de blocaj financiar.
ZeroFund nu are niciun fel de obligatie atasata pentru donatori sau solicitantii de sume. Scopul final este cel de a impiedica afacerile startup din Grecia sa se prabuseasca sub presiunea blocadei financiare impuse de guvernul Tsipras.
Cititi in continuare despre "Solidaritate IT: Silicon Valley salveaza antreprenorii greci", pe BUSINESS24.RO