hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  SmartTV-ul Samsung cu Tizen ajunge pe piata in 2014

SmartTV-ul Samsung cu Tizen ajunge pe piata in 2014

calendar_month 12 Sep 2013, 17:54
Sistemul de operare Tizen, care a aparut recent si in cateva imagini neoficiale, instalat pe un Samsung Galaxy S3, va invada si lumea smart TV, din 2014, dupa cum afirma CEO-ul companiei sud-coreene, intr-un interviu acordat presei din Germania.
Samsung nu a renuntat la Tizen, asa cum spuneau speculatiile recente, din contra, dezvoltarea OS-ului pare sa fie pe ultima suta de metri.

Co-CEO-ul Samsung, Boo-Keun Yoon, a declarat, in cadrul unui interviu acordat Die Welt, ca Tizen isi va face debutul (si) pe smartTV-urile companiei din 2014. Oficialul nu vorbeste despre o alternativa la Android, ci despre crearea unui ecosistem proprietar.
"Tizen va fi folosit pe unele smartphone-uri Samsung, dar si pe televizoare si alte device-uri. Astfel punem la puct un ecosistem ce asigura interconectare intre toate device-urile Samsung", a declarat Boo-Keun Yoon.
Alegeti de la eMAG un smartTV Samsung de ultima generatie la preturi promotionale
In timp ce primele smartTV-uri cu Tizen vor ajunge pe piata in 2014, pana la sfarsitul acestui an ne asteptam ca Samsung sa lanseze cateva smartphone-uri care sa ruleze sistemul de operare sustinut de Intel si sud-coreeni.
In urma cu doar cateva zile, cateva imagini cu Tizen instalat pe un Samsung Galaxy S3 au aparut online. Din imagini se poate vedea ca Tizen este bazat, ca grafica, pe Bada OS.

Surse: Cnet, GSMArena