Shopping online din Europa. Cum platim TVA?
7/7294
calendar_month 09 Apr 2020, 15:13
Tva-ul in Romania

Fiecare tara are propria valoare de impozitare asupra bunurilor si a serviciilor. Cel mai usor este sa accesati un calculator TVA care sa contina toate cotele de TVA pentru fiecare tara in parte.
Romania, de exemplu, in functie de bunurile cumparate si serviciile prestate se aplica cote intre 5% si 24%.
Cota redusa de TVA de 5% se aplica produselor de tip eco, si tot ce inseamna cultura si invatamant, cu alte cuvinte: manualele scolare deasemenea intrarile la muzee.
Tarile care impoziteaza cel mai putin oamenii de afaceri si prestatorii de servicii sunt:

  • Tarile Arabe - 5%

  • Japonia - 10%

  • Luxemburg - 17%

  • Malta - 18%

  • Romania - 19%Cand se percepe TVA?

Pentru companiile din UE, valoarea TVA este exigibila pentru majoritatea vanzarilor si achizitiilor de marfuri din UE. In astfel de cazuri, TVA este perceputa si datorata in tara UE unde bunurile sunt consumate de consumatorul final. De asemenea, TVA se percepe pentru servicii la momentul efectuarii lor in fiecare tara UE.
TVA nu se percepe la exportul de marfuri catre tari din afara UE. In aceste cazuri, este perceputa si datorata in tara de import si nu este necesar sa declarati TVA ca exportator.
Cu toate acestea, atunci cand exportati marfuri, va trebui sa furnizati acte ca dovada ca marfurile au fost transportate in afara UE.
Aceasta dovada ar putea fi furnizata prin prezentarea unei copii a unei facturi, a unui document de transport sau a unei inregistrari vamale de import autoritatilor dumneavoastra fiscale.

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?