hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Serviciul Nvidia GRID ajunge la userii europeni peste o luna. Nvidia Shield primeste update-ul la Android 5.0

Serviciul Nvidia GRID ajunge la userii europeni peste o luna. Nvidia Shield primeste update-ul la Android 5.0

calendar_month 14 Nov 2014, 09:00
Nvidia a anuntat, ieri, lansarea GRID, serviciul de streaming de gaming la cerere care va fi disponibil in America de Nord incepand cu 18 noiembrie, urmand sa se lanseze luna urmatoare si in Europa, iar anul viitor in Asia. Vestea buna este ca posesorii de dispozitive SHIELD se vor putea bucura de serviciul GRID in mod gratuit pe tabletele si consolele lor pana la data de 30 iunie 2015.
"Noul serviciu reprezinta rezultatul eforturilor si investitiilor Nvidia din ultimii 10 ani pentru dezvoltarea unei tehnologii de streaming care sa ofere pe toate dispozitivele SHIELD rezultate care sa se ridice la nivelul grafic oferit de GeForce GTX", se arata intr-un comunicat de presa.

Potrivit celor de la Nvidia, cea mai mare dificultate a reprezentat-o construirea unui sistem de gaming in cloud la care să aiba acces toti utilizatori SHIELD in doar cateva milisecunde, cu alte cuvinte, s-a muncit mult pentru obtinerea unor latenţe extrem de mici, atat cand vine vorba de control, cat si la capitolul grafica. Solutia pentru obtinerea unor astfel de tehnologii este in mare parte legata de virtualizarea sistemului, lucru care permite ca multiple jocuri sa poata folosi simultan supercomputer-ul GeForce aflat in cloud (cu o putere de calcul grafic de 20 de petaflopi).

Cumpara de la eMAG.ro placi video nVidia
Serviciul GRID va include o serie de jocuri precum Batman: Arkham City, Borderlands 2, Brutal Legend sau Psychonauts. In momentul lansarii, serviciul va oferi in total 20 de jocuri AAA, a caror valoare totala depasste 400 de dolari, in timp ce catalogul de continut va fi extins saptamanal.
Aplicaţia SHIELD Hub se va putea descarca din magazinul virtual Google Play incepand cu 18 noiembrie.
Tot Nvidia a mai anuntat si un nou update major pentru tableta Shield care va actualiza sistemul de operare la Android 5.0 Lollipop si va adauga un nou bundle cu cele mai bune jocuri ale tuturor timpurilor, printre care Half-Life 2: Episode One.

Tot acest update va include si serviciul GRID. Update-ul la Android 5.0 va incepe sa ajunga la utilizatorii de Shield din 18 noiembrie. 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?