Secretul pe care toata lumea trebuie sa il afle! Iata cum sa faci curat rapid si usor!
7/7280
calendar_month 25 Mar 2020, 13:59
Curatenie generala se numara printre activitatile principale ale oricarei familii. Chiar daca initial lucruri par simple, in momentul in care incepi treaba ai impresia ca nu se mai sfarseste. Mai ales in cazul in care timpul nu este de partea ta si ai nenumarate task-uri de indeplinit. In ajutorul tau vine acest articol care iti va prezenta o serie de sfaturi esentiale, pe care toata lumea trebuie sa le afle, pentru a eficientiza intregul proces de curatenie!

Sfaturi pentru a face curat usor si rapid!

Pregatirea

Ca in cazul fiecarui proces, ai nevoie si de o etapa de pregatire. Ce inseamna acest lucru? Inainte de a te apuca de curatenie, este necesar sa adopti o tinuta potrivita si neaparat un playlist care sa iti dea un vibe pozitiv. Pe langa acest lucru, incearca sa iti organizezi toate lucrurile de care ai nevoie, pornind de la aspirator, pana la carpe si detergenti. Odata ce ai lucrurile la indemana, poti sa treci la treaba!

Aspira rapid si eficient

Una dintre cele mai importante sarcini cand vine vorba de curatenie este aspiratul. Pentru a te misca cat mai rapid, este indicat sa conectezi aspiratorul intr-o camera centrala, pentru a nu pierde timp. Aspira eficient in fiecare coltisor, fara a neglija locurile inguste. In cazul in care ai achizitionat covoare pufoase pentru casa ta, acestea trebuie si scuturate de praf, afara.

Geamurile

Cand vine vorba de curatenie, geamurile nu trebuie neglijate. Pentru a te putea bucura de niste ferestre impecabile, foloseste o solutie speciala impreuna cu bucati de ziare. In cazul in care ai de sters suprafete ceva mai mari, te poti orienta asupra unor raclete care te vor ajuta sa ajungi in toate colturile.

Scapa de tot praful

Cu ajutorul unei lavete si a unei solutii speciale sterge mobila si aparatele electrocasnice. Este foarte important sa indepartezi tot praful din locuinta pentru a te putea bucura de un aer curat si proaspat. In cazul televizorului, el trebuie sters cu o carpa uscata din microfibra. Afla de aici alte mici secrete pentru a scapa de tot praful din locuinta!

Curatarea baii

In mod normal, pentru a curata baia stateai minute bune. Exista un mic secret pentru a scapa de toate reziduurile de pe dus, cu ajutorul otetului. Pe timpul noptii, lasa lichidul in jurul reziduurilor, iar dimineata cu ajutorul unei lavete curata bine intreaga suprafata.

Aeriseste

Imediat ce ai terminat toate aceste etape, intreaga locuinta trebuie aerisita in profunzime. Lasa geamurile deschise pret de cateva minute. In cazul in care iti doresti un parfum proaspat, poti apela la cateva picaturi de uleiuri esentiale. Vei beneficia de un miros aromat chiar la tine acasa.
In concluzie, tine cont de cele 6 secrete prezentate si te vei putea bucura de o locuinta curata, fara a pierde mult prea timp si fara a-ti neglija restul activitatilor. Unul dintre motivele principale pentru care amani acest proces, este faptul ca iti ocupa intreaga zi. Cu ajutorul acestor mici trucuri in mai putin de 2 ore casa ta va straluci!
sursa foto: shutterstock.com