Sase sfaturi pentru intretinerea mobilei de bucatarie
calendar_month 17 Ian 2022, 11:54
Dulapurile sunt, de obicei, partea cea mai costisitoare a bucatariei si este important sa le ingrijesti constant pentru a le mentine intr-o forma excelenta cat mai mult timp. Acestea trebuie sa ramana curate si foarte bine organizate, astfel incat gatitul sa fie o placere.
Elimina umezeala
Umiditatea excesiva nu are un impact negativ doar asupra sanatatii noastre, ci si asupra pieselor de mobilier. Din cauza ei, mobila incepe sa mucegaiasca si, in timp, daunele facute de aceasta nu mai pot fi reparate. De asemenea, daca ai mobila din pal, umezeala va face ca acest material sa se umfle si sa arate total inestetic. Asadar, unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa-l faci este sa reduci umezeala si aburii proveniti de la mancare. Astfel, instalarea unei hote whirlpooleste obligatorie pentru a proteja lemnul. Pe langa mirosul pe care-l va capta, un asemenea electrocasnic va retine si grasimea care s-ar putea depune pe dulapurile suspendate din bucatarie.
Stabileste un program de curatenie
Curatarea regulata reprezinta cheia pentru o mobila rezistenta in timp. Asadar, incearca sa stabilesti un calendar si un program pentru o inlaturare temeinica a grasimii si a prafului. O data la doua saptamani sterge usile dulapurilor, iar odata la sase luni, planifica o curatenie generala, atat in exterior, cat si interior.
Alege produsele adecvate
Inainte de a incepe curatenia, ai grija sa testezi produsele intr-o zona mai putin vizibila. Sub nicio forma nu iti doresti sa zgarii mobila sau sa o patezi cu anumite substante. Cumpara intotdeauna carpe si bureti moi cu care sa cureti dulapul si evita pe cat posibil periile rigide, in special cele care contin metal. Chiar daca ai fi tentata sa folosesti un burete abraziv pentru pete mai dificile, sfatul nostru este sa ai rabdare si sa utilizezi anumiti detergenti care sa inlature murdaria fara a fi nevoie sa supui suprafata unui tratament aspru.
Curata blaturile zilnic
Curatarea blaturilor nu necesita un produs special, ci doar un strop de detergent de vase combinat cu apa calda. Pentru ca aceasta suprafata sa nu se strice, este necesar sa eliberezi blatul si sa stergi mai intai cu o carpa uscata pentru a indeparta resturile de mancare si firimiturile. Foloseste-te de amestecul de apa cu detergent de vase si curata in profunzime. Dupa aceasta etapa nu iti ramane decat sa usuci corect, astfel incat sa nu ramana nicio urma.
Incepe de sus in jos
Stergerea dulapurilor va deveni mult mai usoara daca vei curata intai dulapurile superioare. Daca le vei lasa la final, toata murdaria si praful se vor depune pe mobila din partea inferioara, pe care ai sters-o deja. Mai mult, poti opta pentru un mic aspirator manual care sa te ajute sa simplifici si mai mult acest proces.
Spala manerele
Manerele necesita o atentie suplimentara pentru ca sunt zone unde se poate strange multa mizerie. O periuta de dinti sau o pensula speciala reprezinta o solutie ideala pentru a ajunge in spatii inguste. Pur si simplu scufunda peria in produsul ales pentru igienizare si spala acele locuri greu accesibile. Chiar daca folosesti hota de fiecare data cand gatesti, grasimea exista si poate ataca materialul mobilei daca nu este inlaturata la timp.
In plus, evita produsele de curatare ce contin alcool sau amoniac si foloseste ceara speciala pentru lemn. Aceasta din urma va reda luciul suprafetelor si va schimba cu totul imaginea bucatariei. De asemenea, ai grija sa pastrezi mobilierul la distanta de sursele de caldura si mentine o temperatura constanta in casa.
Sursa foto: Shutterstock
Noutati