SAP lanseaza SAP Datasphere pentru a simplifica gestionarea de date ale clientilor
8/8475
calendar_month 09 Mar 2023, 13:03
Parteneriate cu Collibra, Confluent, Databricks si DataRobot
SAP dezvaluie o serie de inovatii semnificative in domeniul datelor, dar si parteneriate prin care clientii pot beneficia de acces neintrerupt la informatii critice, pentru a obtine perspective noi si pentru a lua decizii mai bune de business. Astfel, SAP anunta lansarea SAP Datasphere, o noua generatie de solutii de management al datelor, care ofera utilizatorilor acces facil la date despre afacerea lor. Totodata, SAP lanseaza parteneriate strategice cu companii de top din domeniile AI si date – Collibra, Confluent, Databricks si DataRobot – pentru a imbogati SAP Datasphere si a permite organizatiilor sa creeze o arhitectura unitara a datelor, care combina date SAP si non-SAP.
Accesarea si folosirea datelor prezente in sisteme si locatii diferite, fie ca este vorba de provideri de cloud distincti sau de furnizori de date separati, ce vin in prelungirea datelor existente deja in sediu au reprezentat intotdeauna sarcini complexe, nelipsite de provocari. Clientii erau nevoiti sa extraga datele din sursele originale, iar apoi sa le exporte catre o locatie centrala, pierzand contextul informatiilor pe parcurs, care putea fi recuperat doar cu eforturi manuale si cu proiecte dedicate de IT, care sa se desfasoare permanent. Incepand de acum, insa, SAP Datasphere ajuta la eliminarea costurilor ascunse ale datelor, ajutand utilizatorii sa-si creeze o arhitectura a datelor care ofera rapid informatii utile, ale caror logica si context de business raman intacte.
”Zona digitala devine, pe zi ce trece, tot mai diversa, cu o cantitate tot mai mare de date ce trebuie gestionate. Organizatiile au acces la multe oportunitati de a inova cu ajutorul datelor, insa multe companii inca se straduiesc sa transforme aceste informatii in oportunitati. Ce impiedica organizatiile sa reuseasca este tocmai aceasta crestere incredibila a volumului de informatii pe care le colecteaza si interpreteaza. Aceste activitati consuma resurse importante si ingreuneaza procesul de luare a deciziilor, in schimbul unor castiguri mici sau inexistente. Scopul SAP Datasphere este sa reuneasca facil continutul si contextul datelor de business, indiferent ca sunt obtinute prin sisteme SAP sau nu, astfel incat sa sustina organizatiile care vor sa se adapteze constant si rapid la un mediu de afaceri care evolueaza constant. Datele integrate si interconectate ofera potential aproape nelimitat in privinta imbunatatirii prognozelor de business”, explica Alex-Luis Militaru, Head of SAP Business Technology Platform, SAP Central and Eastern Europe
Ce noutati aduce SAP Datasphere
Disponibila incepand cu azi, SAP Datasphere este noua generatie a SAP Data Warehouse Cloud. Cu ajutorul acestei solutii, expertii pot avea acces neintrerupt si scalabil la date de business cruciale. Noua solutie ofera o experienta unitara pentru integrare si catalogare a datelor, modele semantice, depozitare a datelor, dar si crearea de seturi de date si virtualizarea acestora. SAP Datasphere ajuta profesionistii care lucreaza cu date sa trimita informatii de business cu logica si context intacte, catre toate departamentele ce au nevoie de acces la acestea.
SAP Datasphere foloseste SAP Business Technology Platform, care prin securitatea bazelor de date, solutii de criptare si guvernanta ofera securitate sporita. Clientii care folosesc deja SAP Data Warehouse Cloud nu trebuie sa parcurga nicio etapa noua sau sa treaca prin vreun proces de migrare a datelor, SAP Datasphere fiind disponibil automat. Noile functionalitati includ catalogarea datelor, pentru descoperirea, managementul si guvernanta datelor, dar si pentru replicarea simplificata a informatiilor, astfel incat acestea sa fie livrate in timp real. Totodata, modele noi de date pastreaza contextul deosebit de important al acestora in aplicatiile SAP. Capacitati suplimentare de integrare care vor conecta datele si metadatele din aplicatiile cloud SAP cu SAP Datasphere vor urma in viitor.
”Clientii SAP genereaza 87% din volumul comertului global total, astfel ca datele SAP sunt intre cele mai valoroase active ale unei companii, fiind prezente in puncte critice ale organizatiei, de la productie la lanturile de aprovizionare si de la departamentele financiare la cele de resurse umane”, declara Juergen Mueller, SAP Chief Technology Officer si membru al Consiliului Executiv. ”Dorim sa ne sprijinim clientii care vor sa faca un pas in directia integrarii datelor SAP cu cele non-SAP, obtinute din aplicatii si platforme terte, pentru a oferi noi perspective si cunostinte, dar si pentru a trece la o noua etapa a transformarii digitale.”
Messer Americas, o companie din industria gazelor industriale si medicale, prezenta in America de Nord si de Sud, a cautat o solutie simpla si sigura de accesare a datelor SAP si non-SAP, pentru a-si consolida procesele de decizie bazate pe date, dar si pentru a-si degreva departamentele IT, care se puteau concentra pe alte sarcini strategice. Cu ajutorul SAP Datasphere, Messer Americas a reusit sa creeze o arhitectura moderna de date, care a pastrat contextul datelor de business existente.
”SAP Datasphere simplifica gestionarea datelor companiei noastre si avem incredere sporita in informatiile cu care lucram zilnic, pentru a putea raspunde mai bine nevoilor de business”, a declarat David Johnston, Chief Information Officer in cadrul Messer Americas. ”Avem posibilitatea de a raspunde mai rapid la schimbarile de cerere si oferta, astfel ca ne administram mai bine stocurile, oferim suport mai bun clientilor si ne optimizam lantul de aprovizionare.”
Noile parteneriate strategice ale SAP
SAP si noii sai parteneri vor ajuta sute de milioane de utilizatori din intreaga lume sa ia decizii de business mai informate, avand acces la cantitati impresionante de date. Noii parteneri strategici ai SAP aduc expertize unice ale propriilor ecosisteme si permit clientilor sa combine datele pe care le au in moduri nemaiintalnite pana acum.
”Toata lumea doreste acces la date SAP, astfel ca parteneriatele cu diversi furnizori de tehnologie sunt absolut necesare pentru o strategie coerenta in privinta datelor”, explica Dan Vesset, vicepresedinte al departamentului Data and Analytics Market Research din cadrul IDC Group. ”Organizatiile din prezent se afla intr-un context unde procesul obisnuit de gestionare a datelor inseamna solutii multi-cloud, multi-furnizor si care folosesc date aflate la sediu sau in afara lui. Astfel, SAP inaugureaza parteneriate cu o serie de parteneri de top, pentru a trata datele terte cu maxima responsabilitate, astfel incat nevoile utilizatorilor sa fie indeplinite.”
Partenerii initiali includ:
Collibra planuieste o integrare personalizata cu SAP, astfel ca utilizatorii vor putea realiza o strategie de guvernanta enterprise prin crearea unui catalog complet de date interconectat in intregul proces de gestionare al datelor, fie ca e vorba de informatii SAP sau non-SAP. Collibra ajuta la descoperirea datelor sigure in cadrul oricarei organizatii.
Confluent planuieste o conexiune catre platforma sa de streaming de date, permitand companiilor nu doar sa aiba acces la date valoroase, dar si sa le conecteze cu aplicatii externe, totul in timp real. Solutia Confluent, bazata pe cloud, reprezinta o structura solida pentru conceptul de date in miscare – oferind un flux neintrerupt si disponibil in timp real inspre si dinspre diverse surse ale unei organizatii.
Databricks permite clientilor sai ce folosesc Data Lakehouse, sa integreze solutia cu SAP, astfel incat datele sa fie transmise cu semantica intacta, oferind un progres in simplificarea procesului de gestionare al datelor.
DataRobot permite utilizatorilor sa valorifice capacitatile de invatare automatizata multimodala alaturi de SAP Datasphere si sa le furnizeze direct in structura de date proprie, indiferent de platforma cloud folosita.
Pentru mai multe informatii, vizitati pagina de anunt de pe blogul SAP.