Samsung reutilizeaza plasele de pescuit aruncate in apele oceanelor pentru noile dispozitive Galaxy
7/7928
calendar_month 08 Feb 2022, 18:37
Printr-un program care combina sustenabilitatea si inovatia, Samsung Electronics a dezvoltat un material care da o noua viata plasticelor din ocean, acestea fiind încorporate în diferite dispozitive Galaxy. Plasele de pescuit aruncate în ocean sunt apoi reutilizate, iar aceasta actiune marcheaza un alt pas în calatoria Galaxy for the Planet, care urmareste sa minimizeze amprenta umana asupra mediului si sa contribuie la promovarea unui stil de viata mai sustenabil pentru comunitatea Galaxy.
Samsung va încorpora materiale plastice din ocean reutilizate în întreaga sa gama de produse, începând cu noile dispozitive Galaxy, care vor fi dezvaluite pe 9 februarie în cadrul evenimentului Unpacked. Acestea reflecta demersurile facute de Samsung pentru a elimina materialele plastice de unica folosinta si de a extinde utilizarea materialelor ecologice, cum ar fi materialul reciclat post-consum (PCM) si hârtia reciclata. Odata cu aceasta transformare, viitorul tehnologiei Galaxy va însemna si un impact mai redus asupra mediului.
Amenintarea ascunsa a plaselor de pescuit aruncate în apa
Când va gânditi la „plasticul din ocean1”, probabil va imaginati o sticla de apa sau o punga de la supermarket plutind pe suprafata oceanului. Ceea ce poate nu va vine în minte este o amenintare mai ascunsa – cele 640.000 de tone de plase de pescuit care sunt abandonate si aruncate în fiecare an.
Pentru ca ramân în oceane timp de secole, aceste „plase fantoma” sunt responsabile pentru distrugerea vietii marine, a recifelor de corali si a habitatelor naturale, ba chiar ajung si în sursele noastre de hrana si apa. Aceste plase de pescuit aruncate perturba echilibrul delicat al mediului într-un ritm alarmant. Colectarea si reutilizarea acestor plase sunt primii pasi esentiali în mentinerea oceanelor curate, precum si în conservarea planetei si a viitorului nostru colectiv.

Proiectarea unor produse mai durabile
Samsung a depasit întotdeauna limitele tehnologiei mobile, iar compania cauta acum sa faca acelasi lucru si în practicile sale de sustenabilitate. Dând o viata noua plaselor de pescuit aruncate, care altfel ar deveni deseuri periculoase, Samsung – prin solutia sa creativa – exemplifica modul în care cu totii putem face mai mult cu mai putin pentru a conserva resursele planetei noastre.
Samsung si-a luat angajamentul sa abordeze poluarea cu plastic oceanic într-un mod care are un impact pozitiv nu doar asupra mediului, ci si asupra vietii tuturor utilizatorilor Galaxy. Acest progres tehnologic marcheaza o realizare notabila în intentia companiei de a proteja mediul înconjurator si de a proteja planeta pentru generatiile viitoare.
Reutilizarea plasticului din ocean este doar primul pas în misiunea Samsung de a aborda criza climatica, iar compania se va folosi de inovatia si colaborarea deschisa pentru a descoperi solutii pentru probleme cu care lumea se confrunta. Puteti afla mai multe despre viziunea Samsung pentru un viitor durabil la Unpacked (9 februarie, ora 17:00).

1 Plasticul din ocean înseamna orice deseu de plastic abandona, indiferent de dimensiune (micro-plastice, mezzo-plastice si macro-plastice) care se afla la o raza de 50 km de tarm în comunitati sau zone în care gestionarea deseurilor este inexistenta sau foarte ineficienta.