Samsung primeste 75 de premii la iF Design Awards 2024
3/36289
calendar_month 05 Mar 2024, 14:00


Samsung Electronics a anuntat ca a primit un total de 75 de premii la International Forum (iF) Design Awards 2024, un prestigios concurs international de design german. Printre distinctii au fost incluse doua premii de aur pentru Samsung OLED TV (S95C) si ambalajul Galaxy Z Flip5 Maison Margiela Edition.

Fondata in 1953 sub numele de Die Gute Industrieform eV, iF Design Awards evalueaza o gama cuprinzatoare de factori, inclusiv diferentierea si impactul, intr-un total de noua categorii: Design de produs, Design de ambalaj, Design de comunicare, Arhitectura interioara, Concept profesional, Design de servicii, Arhitectura, experienta utilizator (UX) si interfata utilizator (UI).

„Designul electronicelor de larg consum joaca un rol esential in modul in care utilizatorii experimenteaza aceste produse, iar aceste premii semnifica progresul continuu pe care Samsung l-a facut in acest domeniu”, a declarat TM Roh, presedinte si sef al Centrului de design corporativ la Samsung Electronics. „Desi continuam sa acordam prioritate designului care nu este doar esential, dar si fidel scopului produsului, mergand mai departe, ne vom armoniza cu stilurile de viata in schimbare ale consumatorilor si ne vom imbunatati experientele prin inovare sustinuta in design.”

Premii de aur pentru doua produse inovatoare

Televizorul OLED (S95C)  aduce o grosime ultra-subtire de 9,9 mm, ceea ce minimizeaza decalajul la instalarea televizorului, permitandu-i astfel sa fie strans atasat de perete. Acest lucru imbunatateste calitatea spatiului, maximizand in acelasi timp experientele audio-vizuale captivante ale utilizatorilor cu Dolby Atmos aplicat, care ofera sunet realist, tridimensional.

Ambalajul Galaxy Z Flip5 Maison Margiela Edition reflecta stilul neterminat al Maison Margiela prin utilizarea unui model distinct de cusaturi in centrul clapei. Intregul corp al ambalajului seamana cu tipul de cutie de mostre de arhiva folosita in magazinele artizanale pentru a stoca diverse mostre de tesaturi si fire. In plus, tesatura din panza de carte tesuta pe baza de hartie care acopera exteriorul pachetului imbina perfect dispozitivul cu estetica haute couture a atelierului Maison Margiela.

75 de premii, de la televizoare la electrocasnice la telefoane inteligente

Cele 75 de victorii ale Samsung Electronics au venit in toate categoriile de design. Pe langa premiile de aur pentru televizoarele OLED (S95C) si ambalajele lui Galaxy Z Flip5 Maison Margiela Edition, Samsung a primit premii la categoria Product Design pentru Bespoke AI Laundry Combo™ , o masina de spalat si uscator all-in-one; Music Frame , un difuzor wireless personalizabil conceput pentru a se integra perfect in mediul sau; si Galaxy Z Flip5 si Galaxy Z Fold5 , smartphone-uri pliabile care utilizeaza un nou factor de forma pentru a maximiza experienta utilizatorului cu un afisaj de coperta mai mare.

Alte produse si servicii care au fost recunoscute pentru excelenta in design includ Samsung Now+ , Q Symphony si site-ul web Design Samsung. Samsung Now+ afiseaza informatii utile, cum ar fi vremea sau fluxul live al camerei de securitate acasa, fara ca televizorul sa fie pornit; Q Symphony maximizeaza experientele captivante prin utilizarea tehnologiei de sunet AI pentru a analiza spatiile de vizionare ale consumatorilor; iar cea mai noua versiune a site-ului web Design Samsung are o experienta mobila imbunatatita si o interfata usor de utilizat.