Samsung lanseaza Maintenance Mode, o noua setare care permite protejarea informatiilor personale
8/8280
calendar_month 27 Oct 2022, 17:45
Noua caracteristica va fi disponibila treptat pe mai multe dispozitive Galaxy, incepand cu Galaxy S22
Samsung a lansat la nivel global Maintenance Mode, o noua setare de confidentialitate pentru anumite dispozitivele Samsung Galaxy, in urma unui program pilot de succes derulat in Coreea si lansat initial in China. Maintenance Mode ofera mai multa siguranta utilizatorilor si permite acestora sa blocheze accesul la informatii personale, cum ar fi fotografii, mesajele sau contacte.
,,Vietile personale si profesionale sunt legate in ziua de azi de un smartphone, care pastreaza informatii importante pentru un utilizator, de la date cardurilor, la fotografii de familie. Cu Maintenance Mode, utilizatorii Galaxy au o siguranta in plus ca datele lor raman confidentiale, chiar daca telefonul lor ajunge la o alta persoana. Acesta este doar cel mai recent exemplu al eforturilor noastre constante de a introduce noi modalitati pentru ca utilizatorii sa se simta in siguranta si in control, stiind ca noi ii protejam”, a declarat Seungwon Shin, vicepresedinte si sef al echipei de securitate din cadrul diviziei Mobile eXperience de la Samsung Electronics.
Maintenance Mode este o modalitate de a crea un cont de utilizator separat atunci cand un utilizator isi duce, de exemplu, dispozitivul la reparat, astfel incat sa poata fi operate functiile de baza, fara a putea accesa informatiile private. Tot ce trebuie sa faca utilizatorul este sa selecteze Maintenance Mode in meniul „Battery and device care” din „Settings” si sa reporneasca smartphone-ul. De indata ce este repornit, accesul la toate informatiile personale, inclusiv fotografiile, documentele si mesajele lor vor fi restrictionate.
Odata ce Maintenance Mode este activat, persoana careia i-a fost incredintat dispozitivul nu va putea recupera nici aplicatiile instalate de utilizator. Datele, conturile generate sau aplicatiile descarcate de pe Galaxy Store la utilizarea Maintenance Mode sunt sterse automat de indata ce posesorul dispozitivului dezactiveaza noua caracteristica.
Dispozitivele Samsung Galaxy sunt protejate in plus de Knox, platforma de securitate Samsung care asigura protectie multistratificata. Prin colaborarea deschisa cu parteneri de incredere din industrie, orice potentiale amenintari pot fi descoperite si neutralizate mai rapid. Securitate hardware si software este integrata la nivelul intregului dispozitivului, de la cipurile din interior, pana la aplicatiile pe care utilizatorii le descarca, pentru protectie in timp real, 24/7. Dispozitivele Samsung Galaxy ofera utilizatorului mai mult controlul si transparenta in termeni de securitate, cu functii precum Security and Privacy Dashboard si Permission Manager, prin intermediul carora acestia pot vedea cu usurinta ce se intampla cu datele lor.
Samsung depunde eforturi constant pentru a identifica noi metode de siguranta pentru utilizatori. In 2021, Samsung a introdus Knox Vault, care izoleaza cele mai importante informatii de restul dispozitivului. In luna octombrie, compania a prezentat Knox Matrix, viziunea sa pentru urmatorul nivel de securitate pe mai multe dispozitive. Inovand continuu pentru a oferi cele mai sigure si private experiente, Samsung isi propune sa fie fruntas in domeniul securitatii mobile.
Disponibilitate
Maintenance Mode a fost testat cu succes pe seria Galaxy S21 in Coreea, in iulie si apoi lansat in China in septembrie 2022. Maintenance Mode s-a lansat la nivel global la sfarsitul lunii octombrie, urmand sa fie disponibil in urmatoarele luni si pe ale modele cu One UI 5, iar pe parcursul anului 2023 si pe alte dispozitive Galaxy.
Pentru mai multe informatii, accesati news.samsung.com/galaxy si www.samsungmobilepress.com.