Samsung lanseaza a treia editie Innovation Report 2022, dedicata dezvoltarii durabile si unui viitor sustenabil
8/8382
calendar_month 16 Ian 2023, 11:10
Samsung Electronics Romania lanseaza Inovation Report 2022, ajuns in acest an la a treia editie. Innovation Report este un catalog digital ce analizeaza trendurile care construiesc realitatea in care traim si care vor influenta considerabil viitorul. Editia din acest an este dedicata sustenabilitatii si prezinta diverse metode prin care fiecare dintre noi – atat companii, cat si indivizi - poate contribui la un viitor mai bun.
In cadrul celor trei capitole, raportul detaliaza si defineste mai multe concepte precum:
• ESG & Sustenabilitate - Sustenabilitatea si ESG (environmental social governance) sunt doua macro-trenduri cruciale in acest moment pentru toate companiile, indiferent de marime sau de industria in care activeaza. In tot acest context global, aparitia conceptelor de sustenabilitate si ESG este atat o consecinta a reglementarilor globale si europene, precum Acordul de la Paris, a presiunii exercitate de consumatori, cat si a dorintei companiilor din intreaga lume de a pune umarul la construirea unei lumi mai bune si mai curate. Asa au ajuns cele doua sa nu mai fie doar o oportunitate de marketing, ci un factor real de supravietuire pentru toate companiile.
• Green Consumer Experience (Re:Boot & ReBuild) - Ideea de sustenabilitate si-a gasit, treptat, un loc in vietile noastre. A inceput cu un concept despre care nu prea stiam exact ce inseamna, s-a transformat intr-un mesaj nelipsit din discursurile liderilor lumii, a incoltit in constiinta multora ca „un lucru necesar de realizat”, apoi am inceput sa si punem in aplicare cate ceva. Iar odata cu aceasta maturizare a sustenabilitatii au aparut si noi tendinte si directii. Cele mai bune exemple sunt Re:Boot si Rebuild, doua mega-trenduri care definesc astazi felul in care oamenii decid sa actioneze pentru a avea un impact cat se poate de palpabil in protejarea mediului.
• Tehnologia in Educatie – Procesul educational, cu toate etapele lui, e acela care formeaza urmatoarele generatii de oameni de stiinta, lideri si artisti. Iar tehnologia s-a integrat deja atat de mult in perceptia oamenilor, incat cele doua nu mai pot fi disociate atunci cand ne gandim la felul in care vor arata ele in viitor - separat, dar mai ales impreuna. Tehnologia este prezenta in fiecare aspect al societatii moderne si va fi pentru mult timp de acum incolo, alaturi
de toti ceilalti factori si actori care fac ca lumea noastra sa mearga mai departe.
In cadrul Innovation Report 2022 sunt incluse si pareri ale expertilor din domeniu cu privire la temele abordate, pe care le puteti si prin scanarea codurilor QR incluse in raport:
• Ana Maria Udriste, Fondator avocatoo si avocat specializat in tehnologie & digital - despre ESG & Sustenabilitate
• Raluca Fiser, Presedinte asociatia green revolution - despre Green Consumer Experience
• Loredana Poenaru, Education Director Junior Achievement Romania - despre Tehnologie in Educatie
Alaturi de acestia, si reprezentantii Samsung impartasesc in cadrul raportului viziunea lor despre cele trei concepte abordate:
• Sustenabilitate
◦ Julia Kim, CEO Samsung Romania & Bulgaria: „Sustenabilitatea nu mai poate fi doar un capitol din povestea fiecarui brand, ci trebuie incorporata intrinsec in ADN-ul acestuia. La Samsung, punem inovatia in slujba binelui si credem ca integrarea practicilor sustenabile pe tot parcursul de proiectare si productie este esentiala pentru eforturile noastre de reducere a impactului asupra mediului.”
◦ Victor Armaselu, VP & Head of Consumer Electronics Samsung Romania & Bulgaria: „La Samsung, credem ca sustenabilitatea este o decizie pe care trebuie sa o luam zi de zi. Inca din 2004, am transformat procesele de proiectare si productie astfel incat sa tina cont de impactul fiecarui produs asupra mediului inconjurator, decizie care a fost recunoscuta international inclusiv prin certificarea Carbon Trust. Provocarile climatice sunt complexe si doar impreuna, consumatori, companii si organizatii deopotriva, le putem depasi.”
◦ Tiberiu Dobre, Head of Mobile Experience Samsung Romania & Bulgaria: „Traim o perioada in care din ce in ce mai multi oameni, companii, organizatii ajung sa constientizeze ca responsabilitatea pentru aerul pe care il respiram si a planetei in care traim este a noastra, a tuturor. Unii dintre noi am inceput sa facem, la nivel individual, schimbari semnificative in modul in care calatorim, cumparam sau consumam, constienti fiind de impactul pe care comportamentul nostru il poate avea asupra mediului. La Samsung, am integrat sustenabilitatea in nucleul brandului nostru, astfel incat suntem atenti pe tot parcursul lantului de productie la impactul unui produs asupra mediului si incercam sa reducem consumul de resurse implicate in proces.”
• Tehnologie in educatie
◦ Simona Panait, Marketing & Online Director Samsung Romania & Bulgaria „Noile tehnologii fac invatarea mai placuta, cu atat mai mult cu cat generatiile tinere sunt native digital. 1 din 2 elevi din intreaga lume si-ar dori ca educatorii sa le permita utilizarea de dispozitive in clasa si chiar si profesorii sunt de acord, intr-un procent semnificativ, ca adoptarea tehnologiei in salile de curs faciliteaza implicarea elevilor in procesul de invatare. In ciuda acestui adevar, exista in continuare copii pentru care accesul la educatie de calitate si tehnologie este restrictionat. La Samsung, credem ca lumea poate progresa prin acces la inovatiile viitorului.”
Innovation Report 2022 inglobeaza si viziunea Samsung pentru un viitor mai bun – Everyday Sustainability - prin care compania isi propune sa contribuie la eforturile globale de combatere a schimbarilor climatice. Raportul include si angajamentele asumate de Samsung cu scopul de a deveni o companie cu zero emisii de carbon pana in 2030. Totodata, aceasta editie isi propune sa accelereze procesul de schimbare si adaptare (al oamenilor si companiilor deopotriva) si sa reaminteasca celor din comunitatile locale de puterea colectiva pe care o au, exemplificand pasii pe care ii pot avea in vedere pentru un viitor mai bun.
Va invitam sa parcurgeti Innovation Report 2022 pe Samsung Newsroom Romania accesand link-urile urmatoare: https://news.samsung.com/ro/samsung-lanseaza-a-treia-editie-innovation-report-dedicata-dezvoltarii-durabile-si-unui-viitor-sustenabil si https://news.samsung.com/ro/innovation-report-2022.