Samsung exploreaza viitorul cercetarii in inteligenta artificiala
8/8263
calendar_month 18 Oct 2022, 15:26
O serie de experti renumiti îsi vor împartasi cele mai recente realizari în materie de cercetare AI, sub temele „Modelarea viitorului cu ajutorul inteligentei artificiale si semiconductorilor” si „Scalarea inteligentei artificiale pentru lumea reala”
Samsung Electronics a anuntat astazi ca va gazdui Samsung AI Forum 2022 în perioada 8-9 noiembrie.
Forumul Samsung AI, aflat la al saselea an de activitate, este locul în care savanti si experti împartasesc cele mai recente realizari în domeniul cercetarii inteligentei artificiale si exploreaza împreuna directii pentru cercetarile viitoare.
Forumul din acest an va avea loc fizic, pentru prima data în ultimii trei ani, si va fi transmis în direct pe canalul de YouTube Samsung Electronics.
Cei interesati de eveniment se pot înscrie pentru a participa la forum începand cu 18 octombrie pana în ziua evenimentului pe site-ul Samsung AI Forum (https://saif-2022.com/). Participantii înregistrati vor primi agenda detaliata a programului si vor avea posibilitatea sa transmita întrebari online.
Ziua I: Modelarea viitorului cu ajutorul inteligentei artificiale si a semiconductorilor
Prima zi va fi gazduita de Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) sub tema „Modelarea viitorului cu ajutorul inteligentei artificiale si semiconductorilor”. Participantii vor discuta despre starea actuala si directia de cercetare privind inteligenta artificiala care va conduce viitorul inovatiilor în alte domenii, inclusiv semiconductori si materiale.
Jong-Hee (JH) Han, vicepresedinte, CEO si seful diviziei Device eXperience (DX) în cadrul Samsung Electronics, va deschide discutia, urmat de un discurs al profesorului Yoshua Bengio de la Universitatea din Montreal, Canada. Ulterior, vor avea loc sesiuni de tehnologie, cum ar fi „AI pentru inovare în cercetare si dezvoltare”, „Avansuri recente ale algoritmilor AI” si „Computing la scara larga pentru AI si HPC”.
În timpul fiecarei sesiuni de tehnologie, experti renumiti în inteligenta artificiala si lideri în cercetare de la SAIT vor urca pe scena pentru a-si împartasi descoperirile. Minjoon Seo, profesor la KAIST, si Hyunoh Song, profesor la Universitatea Nationala din Seul, vor prezenta cele mai recente descoperiri cercetarii privind algoritmii de inteligenta artificiala. Acestia îl vor introduce în scena si pe fostul lor coleg de la IBM si Intel, Alan Gara, care astazi este unul dintre cercetatorii de seama în domeniul supercalculatoarelor. Gara va tine o prezentare despre evolutia computingului si viitorul inteligentei artificiale. Alti lideri în cercetare de la SAIT, inclusiv Changkyu Choi, vicepresedinte executiv si seful Centrului de cercetare AI al SAIT, îsi vor împartasi viziunea si stadiul cercetarii Samsung în ceea ce priveste inteligenta artificiala.
„Forumul AI din acest an va fi un locul în care se vor purta multe discutii privind directia cercetarii în domeniul inteligentei artificiale; ne dorim sa cream un viitor mai bun prin aplicarea tehnologiei AI în diferite domenii, în special cel al semiconductorilor”, a declarat Gyo-Young Jin, presedintele si seful SAIT, precum si co-presedinte al Samsung AI Forum.
Premiile Samsung AI Researcher of the Year, care au obiectivul de a descoperi cercetatori în ascensiune din domeniul inteligentei artificiale, vor fi, de asemenea, prezentate în cadrul forumului. În acest sens, vor fi organizate diverse programe, precum prezentari de postere ale unor lucrari de cercetare excelente, o prezentare a SAIT, o expozitie cu proiecte de cercetare, dar si un eveniment de networking pentru cercetatori si studenti în domeniul inteligentei artificiale deopotriva.
Ziua II: Scalarea inteligentei artificiale pentru folosirea ei în viata de zi cu zi
Ziua a doua a forumului va fi gazduita de Samsung Research sub tema „Scalarea inteligentei artificiale pentru lumea reala”. Participantii vor împartasi directia viitoarelor progrese tehnologice în ceea ce priveste inteligenta artificiala care vor avea un impact important asupra vietilor noastre, cum ar fi folosirea AI la scara larga, tehnologia umana digitala si robotica, acestea fiind cele mai relevante subiecte.
Sebastian Seung, presedinte si sef al Samsung Research, va da startul evenimentului cu un scurt discurs de introducere, urmat apoi de un discurs despre „Abordarea evolutiva a algoritmilor de învatare inspirati de creier”.
Daniel Lee, vicepresedinte executiv si sef al Centrului AI global al Samsung Research, va sustine o prezentare despre starea actuala a cercetarii în domeniul AI a Samsung Research. Momentul sau va fi urmat apoi de discutii cu alti experti în domeniu, inclusiv sefi ai institutelor de cercetare globale.
Terrence Sejnowski, profesor la Universitatea din California – San Diego si fondator al NeurIPS (The Conference and Workshop on Neural Information Processing Systems), una dintre cele mai prestigioase conferinte internationale despre inteligenta artificiala, va vorbi despre modelele mari de limbaj si daca acestea sunt sau nu inteligente. În continuare, Dr. Johannes Gehrke, seful Microsoft Research Lab, va explica tehnologia de baza a inteligentei artificiale si directiile de cercetare AI ale Microsoft.
Ulterior, Dieter Fox, director senior de cercetare în robotica la NVIDIA, va sustine o prezentare despre tehnologia robotilor care controleaza obiecte fara un model explicit, iar Seungwon Hwang, profesor la Universitatea Nationala din Seul, va împartasi cunostintele sale despre tehnologia robusta de procesare a limbajului natural.
În plus, Daniel Lee va modera discutia despre cele mai recente tendinte din AI si perspectivele de viitor, alaturi de alti membri ai panelului. De asemenea, vor fi alocate sloturi pentru prezentarea si demonstratia celui mai recent stadiu realizat de catre cercetatorii de la Centrul de cercetare AI al Samsung Research.
„Forumul Samsung AI va fi locul în care participantii vor întelege mai bine diferitele cercetari despre inteligenta artificiala care sunt acum în curs de desfasurare, cercetari în ceea ce priveste „scalarea inteligentei artificiale pentru lumea reala”, care doresc sa faca viata mai buna tuturor oamenilor. Speram ca tot mai multi oameni interesati de acest domeniu vor participa la forum anul acesta, cu atat mai mult cu cat el va avea loc atat online, cat si offline.” a declarat Dr. Sebastian Seung, presedinte si sef al Samsung Research.