Samsung Electronics si Galaxy Community au generat peste 10 milioane de dolari folositi pentru a atinge obiective globale
8/8349
calendar_month 28 Dec 2022, 11:12
Din 2019, Samsung si utilizatorii sai au folosit aplicatia Samsung Global Goals pentru a strange peste 10 milioane de dolari pentru Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare
Samsung Electronics a atins un prag important in calatoria sa de a promova Obiectivele de Dezvoltare Durabila (ODD) sau Obiectivele Globale, cu o contributie de peste 10 milioane de dolari la Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Fondurile au fost generate prin aplicatia Samsung Global Goals si vor ajuta PNUD sa promoveze rezilienta si sa accelereze progresul in intreaga lume.
Infiintate de Natiunile Unite in 2015, Obiectivele Globale ofera un model comun de repere ambitioase pentru o lume mai echitabila, justa si durabila pana in 2030. Cele 17 Obiective Globale promoveaza colaborarea si actiunea colectiva pentru a combate inegalitatea, schimbarile climatice, degradarea ecosistemelor, problemele in educatie, precum si alte provocari globale presante. Samsung s-a angajat sa furnizeze solutii inovatoare in sprijinul Obiectivelor Globale, iar in 2019 s-a parteneriat cu PNUD pentru a lansa aplicatia Samsung Global Goals. De atunci, comunitatea globala Galaxy s-a alaturat miscarii, iar aplicatia a devenit un instrument simplu, dar semnificativ, prin care oamenii pot face o diferenta in viata lor de zi cu zi.
Actiuni colective in sprijinul acestor obiective
„La Samsung, stim ca tehnologia joaca un rol crucial in rezolvarea unora dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta lumea in acest moment. Prin parteneriatul nostru cu PNUD si aplicatia Samsung Global Goals, comunitatea Galaxy a jucat un rol esential in promovarea Obiectivelor Globale. Vrem sa ne aratam recunostinta fata de utilizatorii nostri care au facut posibila aceasta etapa incredibila”, mentioneaza TM Roh, presedinte si seful departamentului Mobile eXperience Business in cadrul Samsung Electronics.
Actiunile intreprinse in aplicatia Samsung Global Goals vine in sprijinul activitatii PNUD, ca de exemplu implicarea semnificativa a tinerilor in atingerea ODD-urilor. PNUD implementeaza politici, promoveaza programe, dar si initiative ale tinerilor in peste 100 de tari si sprijina peste 900 de parteneriate pentru tineri.
„Pe masura ce ne apropiem de jumatatea deadline-ului – anume 2030, anul care vine este crucial in activitatea noastra de a promova Obiectivele Globale. Desi lumea s-a confruntat cu o perioada dificila in ultima perioada, noi ne luam satifactie din progresele pe care ni le-a adus acest parteneriat. Lucram alaturi de Samsung pentru a atinge Obiectivele si vrem sa inspiram urmatoarea generatie sa participe alaturi de noi”, afirma Administratorul PNUD Achim Steiner.
Masurarea impactului
Aplicatia Samsung Global Goals este instalata pe aproape 300 de milioane de dispozitive Galaxy din intreaga lume, inclusiv smartphone-uri, tablete si smartwatch-uri. Prin intermediul aplicatiei, Samsung creste gradul de constientizare cu privire la Obiectivele Globale, dand totodata puterea utilizatorilor sa intreprinda actiuni mici care conduc la schimbari majore. Aplicatia Samsung Global Goals le permite utilizatorilor sa doneze direct, sa foloseasca imagini de fundal pentru a creste veniturile din reclame sau sa genereze finantare prin vizionarea reclamelor in aplicatie. Pentru a maximiza impactul, Samsung egaleaza toate veniturile prin reclame in aplicatie1.
De la lansarea aplicatiei Samsung Global Goals in 2019, Samsung si-a extins parteneriatul cu PNUD cu Generation17, o initiativa care aduce in atentia publicului vocile a 14 tineri lideri care au un impact semnificativ in comunitatile lor din intreaga lume. Tinerii lideri ai Generatiei 17 joaca un rol esential in a inspira oamenii sa se preocupe de Obiectivele Globale.
De asemenea, Samsung isi ia angajamentul sa sustina obiectivele globale prin operatiunile sale de afaceri. Compania si-a aliniat strategia ESG corporativa cu Obiectivele Globale pentru a identifica prioritatile de afaceri si a comunica performanta in conformitate cu Obiectivele. Compania este, de asemenea, semnatara a Pactului Global al Natiunilor Unite, o initiativa care incurajeaza intreprinderile sa adopte politici durabile si responsabile din punct de vedere social.
Pentru a afla mai multe despre Obiectivele Globale si pentru a putea lua masuri, vizitati aplicatia Samsung Global Goals aici: http://smsng.co/SGG-App.
Pentru a vedea ce angajamente isi propune Samsung in continuare, consultati strategia companiei pentru un viitor sustenabil.