Samsung Electronics anunta initiativele pentru 2022 care fac electrocasnicele mai prietenoase cu mediul inconjurator
7/7870
calendar_month 07 Ian 2022, 19:19


Noile masuri variaza de la inovatii de produs care ofera caracteristici mai ecologice pâna la ambalaje durabile care reduc deșeurile

Samsung a anuntat astazi initiativele de sustenabilitate din 2022 care vor accelera dezvoltarea aparatelor electrocasnice prietenoase cu mediul. Prin aceste masuri, Samsung actioneaza împotriva problemelor de mediu prin produse și servicii inovatoare care pot fi utilizate în viata de zi cu zi.

La CES 2022, am subliniat modul în care Samsung va contribui la abordarea unora dintre cele mai presante probleme de mediu și sustenabilitate din lume”, a declarat Hyesoon Yang, Executive Vice President and Head of Customer Experience of the Digital Appliances Business at Samsung Electronics. „Colaborari pentru combaterea poluarii cu microplastic, sprijinirea consumatorilor sa-și reduca consumul de energie, reducerea deșeurilor prin utilizarea plasticului reciclat și adaptarea ambalajelor ecologice, acestea sunt câteva dintre activitatile la care lucram pentru a dezvolta diverse solutii tangibile pentru problemele de mediu și un viitor sustenabil.”

Tehnologie pentru reducerea poluarii

Într-o colaborare recent anuntata, Samsung face echipa împreuna cu compania americana de îmbracaminte Patagonia. Dupa cum a fost dezvaluit deja la CES 2022, aceasta colaborare va promova sustenabilitatea mediului prin abordarea problemei microplasticelor și a impactului acestora asupra mediului oceanic. Vincent Stanley, CPO Patagonia, și-a împartașit gândurile în timpul discursului Samsung cu privire la semnificatia acestei colaborari și directia pe care o va lua, numind-o un exemplu al modului în care companiile pot „ajuta la redirectionarea valului schimbarilor climatice și la restabilirea sanatatii naturii”.

Patagonia este un brand cunoscut pentru angajamentul sau fata de materialele inovatoare care diminueaza daunele aduse planetei. Compania de îmbracaminte continua sa ajute Samsung în mai multe moduri, inclusiv prin testarea produselor, împartașirea rezultatelor cercetarilor sale și facilitarea aderarii în ONG-ul Ocean Wise. Samsung dezvolta noi functii concepute pentru a ajuta la depașirea impactului negativ al microplasticelor.
De asemenea, Bespoke Water Purifier a fost recent certificat de NSF International în SUA pentru capacitatea sa de a filtra particulele care masoara chiar și 0,5 pâna la 1 micrometru, care includ microplastice. Acest lucru face ca Samsung sa fie unul dintre primii producatori de purificatoare de apa care a primit aceasta certificare.

Economisirea energiei și încurajarea unei utilizari mai ecologice a acesteia

Pentru a contribui la o utilizare mai buna a energiei și pentru a sprijini viata sustenabila, Samsung a încheiat, de asemenea, un parteneriat cu Q CELLS pentru a stabili o noua functie Zero Energy Home Integration 1pentru SmartThings Energy. Aceasta caracteristica ofera date de productie și stocare de la panouri solare și sisteme de stocare a energiei pentru a ajuta utilizatorii sa stabileasca autosuficienta energetica.
SmartThings Energy monitorizeaza consumul de energie al dispozitivelor conectate ale consumatorilor și recomanda metode de economisire a energiei pe baza tiparelor lor de utilizare. În parteneriat cu Wattbuy în S.U.A. și Uswitch în Marea Britanie, SmartThings Energy permite utilizatorilor sa treaca la cel mai eficient furnizor de energie din zona lor.Creșterea utilizarii plasticului reciclat

Samsung va crește, de asemenea, cantitatea de plastic reciclat care este folosita în aparatele sale de uz casnic. În acest scop, va extinde utilizarea plasticului reciclat de la componentele interioare ale aparatelor sale și la elementele exterioare.
Samsung urmeaza sa-și creasca obiectivul de utilizare a plasticului reciclat în aparatele sale de uz casnic de la 5% în 2021 la 30% în 2024. Aceasta este o creștere de la 25.000 de tone de plastic reciclat în 2021 la 158.000 de tone în 20242.
În plus, Samsung a dezvoltat și un nou tip de plastic reciclat din polipropilena pentru cuvele mașinilor de spalat rufe. Folosind polipropilena și polietilena aruncate din articole precum cutiile de prânz uzate și benzile pentru maști faciale, compania a creat un nou tip de rașina reciclata care este mai rezistenta la șocuri externe.

Ambalaje mai durabile

Samsung extinde, de asemenea, utilizarea ambalajelor ecologice pentru a include o gama mai larga de produse, inclusiv electrocasnice, cum ar fi aspiratoare, cuptoare cu microunde, purificatoare de aer și multe altele. Acest lucru va permite consumatorilor sa reutilizeze cutiile în care au venit produsele lor. Aceasta extindere a fost lansata pentru prima data în Coreea în 2021 și va fi introdusa pe pietele globale în 2022.

Pentru mai multe informatii despre initiativele ecologice ale Samsung, va rugam sa vizitati Samsung.com.

1 Disponibil din prima jumatate a anului 2022 în Regatul Unit, a doua jumatate a anului 2022 în Germania și 2023 în S.U.A.


2 Pe baza greutatii componentelor finale