Samsung dezvaluie solutii pentru o Noua Era a Experientelor Conectate la SDC21
7/7783
calendar_month 27 Oct 2021, 20:27
Dezvoltatorii, creatorii și designerii au explorat noi modalitati de a construi prin intermediul ecosistemului în creștere al Samsung în cadrul conferintei pentru dezvoltatori a companiei

Samsung Electronics Co., Ltd. a organizat astazi Samsung Developer Conference 2021 (SDC21), marcând prima conferinta virtuala pentru dezvoltatori a companiei. Deschisa consumatorilor, dezvoltatorilor și partenerilor, Samsung a anuntat o suita de servicii și solutii de produse pentru a modela, proiecta și crea experiente perfecte care se integreaza cu ușurinta în stilurile de viata contemporane în continua schimbare.
În timpul evenimentului, Samsung a evidentiat abordarea sa fata de inovatie centrata pe consumator. În special, compania a aratat modul în care progresele în inteligenta artificiala, IoT și securitate functioneaza alaturi de portofoliul extins de produse Samsung pentru a crea experiente care se potrivesc cu modul în care traiesc oamenii, deblocând în cele din urma o noua era a conectivitatii și colaborarii.
„Suntem mândri de munca de pionierat pe care o putem face în parteneriat cu comunitatea de dezvoltatori creativi. Pe masura ce societatea devine tot mai strâns conectata prin noi instrumente și dispozitive, noi încercam sa le facem oamenilor viata mai ușoara și mai inteligenta – oriunde s-ar afla”, a declarat DJ Koh, President and CEO of IT & Mobile Communications Division, Samsung Electronics.

Platforme concepute pentru experiente conectate

O platforma puternica de tehnologii în AI, IoT și securitate îmbunatatește experienta consumatorului și accelereaza capacitatea dezvoltatorilor de a crea aplicatii creative. Samsung și-a detaliat planurile de a consolida tehnologiile de baza ale platformei, precum Bixby, SmartThings și Samsung Knox.
În timpul conferintei SDC21, Samsung a anuntat îmbunatatiri aduse asistentului vocal Bixby, care a devenit o parte centrala a experientei utilizatorului pentru peste 300 de milioane de dispozitive Samsung. Bixby folosește acum AI pe dispozitiv și retele neuronale profunde pentru a procesa comenzile dispozitivelor în sine. Datorita AI pe dispozitiv, aceasta dezvoltare face ca serviciul sa fie cu pâna la 35% mai rapid decât înainte.
Pentru dezvoltatori, Samsung a anuntat, de asemenea, Bixby Home Platform, care servește drept o interfata inteligenta între procesarea limbajului natural al Bixby și SmartThings. Prin intermediul platformei, comenzile vocale pot fi acum executate mai inteligent, tinând cont de starea și contextul diferitelor dispozitive.
De asemenea, Samsung a adus și îmbunatatiri suplimentare în ceea ce privește SmartThings, precum modul în care platforma va fi complet integrata cu Matter, cel mai nou standard de compatibilitate al caselor inteligente. Matter rezolva provocarile de interoperabilitate pentru dezvoltatori și, cu o lista extinsa de parteneri, va fi catalizatorul care va transforma conectivitatea casei inteligente într-una eficienta și fara efort. Software-ul SmartThings Hub va fi, de asemenea, încorporat în portofoliul de produse Samsung, care include televizoare inteligente Samsung și frigidere Family Hub.
Samsung este de parere ca datele consumatorilor și confidentialitatea personala sunt la fel de importante ca însuși experientele pe care aceștia le acceseaza. Samsung se angajeaza sa ofere o experienta perfecta pentru consumator și sa se asigure ca dispozitivele și serviciile sale sunt sigure de la început pâna la sfârșit. Samsung Knox, platforma de securitate a companiei, ofera protectie încorporata pentru peste 100 de milioane de dispozitive Samsung. Pentru a securiza și mai mult datele consumatorilor, Samsung Knox Vault vine într-o combinatie de hardware specific securitatii (un nou procesor securizat și memorie securizata izolata) și un nou software integrat care protejeaza cele mai sigure date din sistemul de operare și aplicatiile Android. În timpul discursului principal SDC21, Samsung a evidentiat importanta colaborarii și a filozofiei sale deschise de inovare pentru a îmbunatati securitatea și confidentialitatea, reiterându-și munca de a continua sa lanseze instrumente de analiza a securitatii ca proiecte open source.
Samsung și-a subliniat, de asemenea, Principiile de Confidentialitate la SDC21, subliniind cele trei angajamente care ghideaza toata inovatia la nivelul companiei: Protectie, Alegere și Transparenta. Prin intermediul acestor principii, consumatorilor, dezvoltatorilor și partenerilor li se ofera informatiile necesare pentru a lua decizii cu privire la modul în care sunt gestionate datele. Compania le ofera utilizatorilor optiunea de a-și revizui și gestiona permisiunile din setarea de confidentialitate de pe dispozitivele lor Galaxy și de pe televizoarele lor inteligente și dezvaluie politicile de confidentialitate ale Samsung prin Portalul de Confidentialitate. În continuare, Samsung va colabora cu experti mondiali în securitate, continuând în același timp sa lanseze instrumente de analiza a securitatii de tip open source pentru a-și face ecosistemele și mai sigure.Tizen duce Smart TV-urile pe noi culmi

Pe baza viziunii sale „Screens Everywhere, Screen for All”, Samsung continua sa își dezvolte pozitia de lider mondial pe piata de televizoare prin dezvoltarea de noi experiente care îmbunatatesc conectivitatea, functionalitatea și divertismentul captivant. La SDC21, Samsung a prezentat diverse moduri prin care televizoarele Samsung permit noi experiente, precum:

• Comunicare video bazata pe parteneriatul cu Google pentru a le permite utilizatorilor sa se bucure de apeluri video mai bune pe televizoare prin functii de focalizare și zoom activate de AI.
• Samsung Health pe televizoarele inteligente care se conecteaza la o camera web pentru a analiza mișcarile și pentru a oferi feedback în timp real pe durata unui antrenament.
• Jocuri mai realiste datorita HDR10+, cu setari automate pentru latenta scazuta și calibrare HDR.

Pentru întreprinderi, Samsung va lansa Tizen for Business. Acest serviciu suporta panouri electronice interactive în școli, chioșcuri din mall-uri și chiar display-uri în restaurante, aeroporturi și metrouri. Cu noile portaluri de management, companiile pot efectua monitorizari și control în timp real a ecranelor de la distanta, aplicând cu ușurinta setarile pe mai multe dispozitive cu o simpla atingere.
Cu Licentierea Platformei TV Tizen, producatorii care doresc sa introduca o platforma TV premium, precum Tizen, o pot face rapid cu costuri minime. Acest lucru le permite sa foloseasca Tizen TV pentru a-și promova produsele pe piata Smart TV și, în cele din urma, pentru a ajuta cât mai multi consumatori sa se bucure de Tizen.

Inovarea în ecosistemul Galaxy

Samsung ofera o experienta de utilizare care raspunde tuturor nevoilor utilizatorilor și dispozitivelor. Și, cu o gama variata, în creștere, de dispozitive și tipuri de design, dezvoltatorii beneficiaza de o plaja larga de oportunitati pentru a inova..
La SDC21, Samsung a prezentat noul One UI 4, cea mai recenta versiune a interfetei sale de utilizator pentru dispozitive mobile. One UI 4 va oferi noi niveluri de personalizare pentru a le permite utilizatorilor sa creeze o experienta și un dispozitiv care sa fie cu adevarat al lor. Îmbina principalele caracteristici de confidentialitate și securitate ale Samsung cu optiuni variate pentru utilizatori de personalizare a permisiunilor, astfel încât aceștia sa aiba întotdeauna controlul asupra datelor lor atunci când folosesc un dispozitiv Samsung.
Samsung le-a demonstrat posibilitatile One UI 4 dezvoltatorilor în cadrul evenimentului, în mod special pentru dispozitivele pliabile, precum Galaxy Z Fold3 și Z Flip3. Datorita One UI 4, utilizatorii vor putea folosi functii precum modul Flex și Multi-Active Window, care le permit utilizatorilor sa se bucure de experiente mai intuitive și mai ușor de utilizat, unice pentru design-ul pliabil. SDC21 a inclus și o sesiune pentru Galaxy Watch în cadrul careia au fost prezentate instrumente special concepute pentru dezvoltatori, care sa-i ajute sa creeze aplicatii noi în noul ecosistem de aplicatii destinat ceasurilor.

Samsung invita dezvoltatorii și partenerii sa se alature calatoriei sale pentru a aduce la viata experiente noi și sigure. Pentru mai multe informatii despre Samsung Developer Conference 2021, va rugam sa vizitati developer.samsung.com.