Saltele hard sau soft ¬ cum alegi salteaua ideala pentru tine
7/7018
calendar_month 19 Mai 2016, 12:54
Indiferent de alegerea fiecaruia, daca a doua zi te simti odihnit, fara dureri si gata sa incepi o noua zi, inseamna ca suprafata pe care ai dormit a fost perfecta. In caz contrar, te vei confrunta cu dureri de spate, oboseala, lipsa poftei de viata si o stare generala foarte proasta. In acest caz trebuie sa iei in considerare sa iti schimbi salteaua. Totusi, cum alegi una buna? Iata cateva sfaturi:
In primul rand, alegerea unei saltele noi nu este deloc un proces usor. Pe piata sunt foarte multe produse, de diferite preturi, dar ar trebui sa stiti in primul rand care sunt principiile care descriu o saltea buna.
1. Sustine coloana vertebrala
Acesta este cel mai important lucru. Zona lombara si zona gatului trebuie sa fie cat mai relaxate in timpul somnului pentru a nu va trezi cu dureri a doua zi. Asadar, suprafata de dormit trebuie sa fie cat mai elastica pentru a se adapta coloanei si corpului, dar si pentru a impiedica aparitia tensiunilor in zona gatului.
2. Se adapteaza in functie de greutatea dumneavoastra
In timpului somnului nu trebuie existe presiune nici pe muschi, iar pentru acest lucru este nevoie de o saltea care se adapteaza greutatii corpului. In acest fel, nu va veti mai rasuci in pat minute bune pana sa va gasiti o pozitie confortabila, asta pentru ca o saltea care reuseste sa se adapteze dupa greutatea dupa dumneavoastra, imprastie presiunea uniform, fara sa forteze anumite zone ale corpului.
3. Are caracteristici de aerisire
Pe timpul noptii, corpul nostru elimina un volum destul de ridicat de umiditate, iar pentru un confort marit este nevoie ca suprafata pe care dormim sa reuseasca sa regleze caldura si umiditatea. Acest lucru se realizeaza daca salteaua este dotata cu un sistem care sa asigure circularea aerului, si in acest fel, corpul nu trebuie sa consume energie pentru a se incalzi pe timpul noptii.


4. Trebuie sa fie hipoalergenica
Numarul persoanelor care sufera de alergii este unul destul de mare in zilele noastre, iar eventualele alergii sunt de luat in seama atunci cand va alegeti o saltea noua. Acarienii sunt principala cauza a alergiilor, iar locul preferat al acestora este exact in suprafata de dormit a saltelelor pentru ca le ofera caldura si umezeala. Asadar, cautati saltele hipoalergenice, tratate corespunzator.


5. Testati-o inainte!
Da, unul dintre cele mai importante lucruri inainte de a cumpara o saltea este sa o testati si nu ne referim doar la cele cateva minute in care puteti sa stati intins in magazin, ci chiar sa dormiti pe aceasta o noapte sau doua. Verificati inainte daca magazinul de unde o cumparati are o politica de returnare a produsului in cazul in care nu salteaua nu corespunde cerintelor dumneavoastra. In caz afirmativ, puteti sta linistit ca nu veti pierde investitia, dar va puteti gasi un somn odihnitor si linistitor. Asta este tot ce conteaza pentru a avea un randament cat mai bun a doua zi.

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?