S-au redeschis centrele de biciclete I¬Velo Aviatorilor si Tineretului, urmand ca in urmatoarea luna sa se redeschida toate punctele din Bucuresti si Constanta.
8/8480
calendar_month 13 Mar 2023, 15:17
Bucurestenii dornici de a-si petrece timpul liber in natura, au o noua optiune. Sambata, 4 martie, s-au redeschis centrele I’Velo din Aviatorilor si Tineretului, urmand ca in urmatoarea luna sa se redeschida toate punctele din Bucuresti si Constanta.
Fiecare centru are un efectiv de 130 biciclete si sunt disponibile atat pentru inchiriere pe interval scurt de timp care variaza de la 1 ora pana la 24 ore, dar si cu optiunea de abonament, disponibila exclusiv in aplicatia I’Velo, pe IOS si Android. Pretul unui abonament este de 249 lei si este valabil 12 luni. Centrele vor fi deschise zilnic, de luni pana vineri in intervalul 11.30-19.30, iar sambata si duminica intre orele 9.30-19.30. Ultima ora de inchiriere a bicicletelor este 19.30. Bicicletele pot fi utilizate atat pe aleile din parcuri, cat si pe traseele special amenajate din Bucuresti, iar returul lor se poate face la oricare dintre statiile disponibile.
I’Velo, sustinut de 13 ani de Raiffeisen Bank, ca parte a programului de sustenabilitate prin mijloace de transport alternativ, este cel mai cunoscut sistem de bike-sharing din Romania.
“Sustinem si facem demersuri constante pentru un stil de viata sanatos, echilibrat, dar si pentru un oras mai putin aglomerat si mai putin poluat. In 2009, cand am creat serviciul de bike-sharing I’Velo a by Green Revolution am fost pionieri, dar nevoia de a reduce emisiile de CO2 si cresterea nivelului de intelegere al bucurestenilor, au transformat I’Velo in cel mai accesat sistem de mobilitate alternativa”, a spus Raluca Fiser, presedinta Asociatiei Green Revolution.
“Ne bucuram sa fim parte din primul program de bike-sharing din Romania - I’Velo, o initiativa de mobilitate urbana sustenabila, care aduce beneficii atat pentru sanatatea oamenilor, cat si pentru mediul inconjurator. De peste 13 ani, incurajam alaturi de Green Revolution utilizarea bicicletei ca o alternativa mai sanatoasa si mai putin poluanta la transportul conventional.“, a declarat Laura Mihaila, Director de Marketing, Comunicare&User Experience la Raiffeisen Bank.
Un mijloc de transport alternativ, nepoluant, bicicleta este preferata de majoritatea cetatenilor celor mai curate orase din lume, avand avantajul suplimentar de a combate sedentarismul.
Centrele I’Velo care se deschid in acest weekend se afla in proximitatea a doua dintre cele mai mari parcuri din Bucuresti - Regele Mihai I (Aviatorilor, la iesire metrou spre parc) si Tineretului (la intrarea Gh. Sincai).
Mai multe informatii sunt disponibile pe www.ivelo.ro si in aplicatia I’Velo, disponibila IOS si Android.