S-a lansat o noua criptomoneda romaneasca: LANC

calendar_month 22 Iun 2021, 13:18
In aceasta saptamana, s-a lansat o noua criptomoneda romaneasca pe piata internationala. Este vorba despre LANC, care a fost listata pe bursa DigiFinex pe 16 iunie, de catre lanceria.io, prima platforma de freelancing 2.0 din lume.
Lanceria este un marketplace pentru freelanceri si a fost construit de trei romani (Florin Mitu, Sebastian Sararu si Robert Tudor) pe tehnologia blockchain, fiind sustinut de inteligenta artificiala. Sistemul permite platile in sistem hibrid - prin FIAT si prin criptomonede. Freelencerii inscrisi in aceasta platforma au posibilitatea sa incaseze banii de la clienti mai rapid si fara comisioanele aferente. Avantaje sunt si de partea angajatorilor (clientilor) care sunt scutiti de acest tip de taxe cu pana la 95%.
LANC - pe o platforma cu peste 4 milioane de utilizatori
Conform Mediafax, care citeaza un comunicat al companiei, proiectul a beneficiat de doua runde de finantare. In prima faza a atras 250.000 de dolari, echivalent cu 50 de milioane de monede. Dupa ce 100 de milioane de monede au fost puse in vanzare, a fost atras 1 milion de dolari de la comunitatea care a sustinut acest proiect.
Platforma DigiFinex, pe care este gazduita moneda romaneasca digitala LANC are peste patru milioane de utilizatori, majoritatea din Statele Unite ale Americii si Asia. Aceasta platforma este destinata tranzactionarii de tokeni si criptomonede, ruland un volum de pana la 6 miliarde de dolari pe zi, conform Mediafax.
Criptomonedele romanesti - care este parcursul lor?
Pe piata criptomonedelor, mai sunt si alte monede digitale romanesti. Prima si cea mai cunoscuta dintre ele este Elrond, ce a ajuns in aprilie la o capitalizare de 2.8 miliarde de dolari, fiind tranzactionata la 162-164 de dolari. La momentul redactarii acestui articol, Elrond se tranzactiona cu 84.22 dolari.
Prima moneda virtuala romaneasca a pornit de la 2-3 dolari, intr-un an de tranzactionare inregistrand un varf de 218 dolari.
A fost creata de trei romani din Sibiu si a devenit cunoscuta in primavara anului 2020 cand s-a bucurat de o crestere a valorii cu peste 5000%.
Expertii financiari au oferit diverse predictii in ceea ce o priveste, dar evolutia criptomonedelor in timp va dovedi care se vor si adeveri: cele sceptice care o vad stabilizandu-se in jurul a 90 de dolari sau cele optimiste, care o tranzactionandu-se cu aproape 500 de dolari.
O alta criptomoneda romaneasca este Oracol Xor, creata de doi antreprenori romani cu scopul de a fi folosita strict de pe telefonul mobil, fara conexiuni la internet. Ea a fost lansata in 2019 in cadrul evenimentului Romania Blockchain Summit.
In ceea ce priveste evolutia monedelor virtuale romanesti pe piata internationala, specialistii se asteapta ca numarul lor sa creasca in viitorul apropiat. Si interesul romanilor in acest domeniu s-a amplificat. Un studiu recent, mentionat si de Financer, arata ca mai mult de jumatate dintre romanii care au tranzactionat criptomonede au varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani. Profilul unui astfel de investitor este acesta: barbat tanar, din Bucuresti sau din marile orase, care foloseste aplicatii de online trading cel putin o data pe luna.
Noutati




