Romania, tara din UE cu cele mai multe decese cauzate de poluare
8/8003
calendar_month 19 Apr 2022, 13:51
Un startup autohton grabeste tranzitia Romaniei catre energia verde printr-o colectie de NFT-uri
Valentin Albu, cofondator Energy Vampires: Prin achizitia unui NFT, romanii pot deveni co-owneri ai unui parc de producere a energiei regenerabile, obtinand venituri pasive pentru minim 25 de ani
Romania este pe primul loc în Uniunea Europeana în ceea ce priveste numarul de decese cauzate de poluare. Anual, 25.000 de romani mor din cauza aerului pe care îl respira, afirma fondatorii Energy Vampires, un startup autohton care îsi propune sa grabeasca tranzitia Romaniei catre energia verde, cu ajutorul unei colectii de NFT-uri.
„Energia electrica ne pune în miscare, fiind în stransa legatura cu evolutia omenirii din ultimele sute de ani. În acelasi timp, prin arderea gazului, petrolului si a carbunelui – modalitatile conventionale prin care se obtine energia electrica – Pamantul este poluat într-o maniera atat de agresiva încat, în curand, efectele acestui proces vor deveni ireversibile.
Din fericire, avansul tehnologic ne permite astazi producerea la scara larga a energiei electrice din surse regenerabile (apa, vant, soare), denumita si energie verde deoarece pentru producerea acesteia nu sunt degajate în atmosfera gaze cu efect de sera. Startupul nostru îsi propune sa sprijine eforturile de diminuare a poluarii, printr-un proiect care îmbina doua dintre industriile cu potential major de crestere în urmatorii ani: blockchainul si energia verde,” afirma Ionut Vasilica, cofondator Energy Vampires.
Energy Vampires, colectia de NFT-uri care îti asigura venituri pasive pentru minim 25 de ani
În 2021, tranzactionarea NFT-urilor a totalizat 17.6 miliarde de dolari, un volum în crestere cu 21.000% fata de anul 2020. O industrie tanara, cu oportunitati de castiguri financiare majore, vine la pachet însa cu riscuri pe masura.
„NFT-urile au potentialul de a revolutiona arta, industria de entertainment, dreptul la proprietate si multe alte domenii. Însa, cred ca peste 95% din colectiile de NFT-uri nu vor mai valora nimic în urmatorii 5 ani si asta pentru ca, de cele mai multe ori, fondatorii nu gandesc mai departe de momentul mintarii acestora, unicul lor scop fiind de a capitaliza financiar de pe urma unei industrii care creaza efervescenta în momentul de fata.
Noi am vrut sa construim un proiect fundamental diferit. 85% din fondurile obtinute prin vanzarea celor 10.000 de NFT-uri din colectia Energy Vampires se vor duce în achizitionarea unui parc de productie a energiei regenerabile pe care o vom livra mai apoi în sistemul energetic national. Banii obtinuti din vanzarea energiei electrice, dupa plata taxelor, se vor întoarce la posesorii NFT-urilor prin intermediul unui smart contract. Avand în vedere ca o unitate de productie a energiei regenerabile are o durata de viata de minim 25 de ani, vorbim practic de NFT-uri care timp de cel putin un sfert de veac vor genera venit pasiv pentru posesorii lor. Mai mult decat atat, am ales sa construim aceasta colectie pe blockchainul Elrond, un blockchain care este carbon neutral, deci care nu polueaza si care sprijina astfel eforturile internationale de reducere a gazelor cu efect de sera,” afirma Valentin Albu, cofondator Energy Vampires.
Colectia de NFT-uri Energy Vampires va fi lansata în luna mai
Lansarea colectiei va avea loc în luna mai, în doua etape: pre-sale si public sale. Informatiile referitoare la data exacta a lansarii vor fi publicate pe site-ul Energy Vampires si pe pagina oficiala de Twitter.
"Dupa vanzarea colectiei, vom achizitiona un proiect ready to build si vom demara constructia propriu-zisa. Acest proces implica parcurgerea unor etape de NDA, audit, ofertare, administrativ si licentiere. Ulterior vanzarii colectiei, în functie de momentul conversiei EGLD în FIAT, vom putea achizitiona un parc cu puterea instalata între 1.2-12 MW. În prezent, pretul unui MW este cuprins între 0.9-1 milion de euro. Echipa noastra este formata din oameni cu experienta în domeniu, care activeaza în pozitii de top management în companii din energie, astfel încat stim ce avem de facut. Mai mult decat atat, numele noastre, CV-urile si poze cu noi sunt publice pe site-ul Energy Vampires, suntem asumati total în acest proiect, un alt diferentiator fata de cele mai multe dintre colectiile de NFT-uri unde vedem ca identitatea fondatorilor este pastrata secreta,” adauga Ionut Vasilica, cofondator Energy Vampires.



Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?