Romania evalueaza posibilitatea construirii a doi noi sateliti
6/6990
calendar_month 27 Iul 2015, 10:00
Autoritatile de la Bucuresti, prin institutiile cu atributii in domeniul spatial, evalueaza in acest moment posibilitatea construirii a doi noi sateliti, scrie Space Alliance.ro.
Este vorba despre misiuni de clasa medie-mare, cu aplicatii practice pentru nevoile actuale ale Romaniei, mai precis una dintre ele se adreseaza domeniului telecomunicatiilor prin satelit, in timp ce cealalta dedicata Observarii Pamantului (EO) adica producerii de imagini de inalta rezolutie (dar si realizarii altor masuratori stiintifice) care sunt folosite pentru cadastrul imobilelor si terenurilor, managementul resurselor naturale, prevenirea dezastrelor naturale si limitarea pagubelor in caz de accidente etc.

(foto: SpaceAlliance.ro)
Ar fi pentru prima data cand Romania s-ar aventura in constructia si operarea unor misiuni cu utilitate practica in serviciile de care are nevoie societatea, pana acum singurele activitati spatiale manifestandu-se in domeniul nano-satelitilor (proiecte mai degraba experimentale si doar cu utilitate academica)... cititi in continaure pe acest subiect pe SpaceAlliance.ro.