Revolut pentru a economisi bani
7/7260
calendar_month 03 Feb 2020, 10:08
Revolut este pentru tot mai multi oameni metoda perfecta pentru a economisi si tranzactiona bani pe plan intern sau international.

Lansat in 2015, Revolut are acum milioane de clienti in toata lumea, inclusiv in Romania. Partea cea mai buna este lipsa tarifelor si a comisioanelor la majoritatea tranzactiilor. Este, practic, o "banca" digitala, care iti ofera servicii bancare aproape complete; exceptia o reprezinta acordarea de credite, cel putin in Romania. Totul se desfasoara intr-o aplicatie instalata pe smartphone si iti poti deschide unul dintre cele trei tipuri de cont: standard (gratuit), premium (costa in jur de 30 de lei pe luna) sau metal (costa in jur de 55 de lei pe luna). Pentru a sti cu exactitate cat poti economisi pe luna poti utiliza calcul salariu brut sau calculator tva pentru persoanele juridice care pot deduce taxa pe valoare adaugata.

Cum functioneaza Revolut

Contul Revolut se deschide in doar cateva minute, direct de pe smartphone. Aplicatia iti arata exact unde se duc banii tai in fiecare luna si iti permite sa setezi bugete lunare pentru diverse activitati.
Revolut te ajuta chiar sa faci economii atunci cand cheltui bani. Cum? Simplu! Ai optiunea de a rotunji fiecare suma platita cu cardul Revolut la cel mai apropiat numar intreg. Rrestul de "maruntis" este strans intr-un "depozit" creat pentru alte ocazii.
Un alt avantaj al cardului si aplicatiei Revolut este ca primesti instant notificare atunci cand faci o plata cu cardul, chiar inainte de a fi tiparita chitanta.

Pentru Revolut nu exista granite financiare

Atunci cand pleci in strainatate ai mereu grija cursului de schimb valutar. Dar nu si cu Revolut. Il poti folosi pentru a efectua plati in peste 150 de monede, la cursul de schimb interbancar. Comisionul de schimb este de 0,5% doar pentru sume mai mari de 20.000 de lei tranzactionate lunar.
Daca platile efectuate cu cardul in strainate iti dau emotii, e si mai rau atunci cand trebuie sa retragi cash de la bancomat. Cu Revolut, insa, nu platesti niciun comision la retragerile internationale sub 800 de lei pe luna. Iar ce depaseste aceasta valoare este comisionat cu 2% pentru a acoperi costurile furnizorului.

Economii la comisioane pentru tranzactii cu Revolut

Transferurile de bani se pot face intern sau international, in 30 de monede, la cursul de schimb interbancar, cu un comision de 0,5% pentru sumele ce depasesc 20.000 de lei pe luna. Poti trimite sau primi bani de la apropiati cu o singura atingere de buton si poti selecta optiunea de plata recurenta pentru facturi sau chirie.
Cu Revolut faci si economie de timp in cazul in care pierzi cardul. Cu o singura atingere de buton in aplicatia de pe smartphone poti "ingheta" contul si la fel de usor il poti "dezgheta" daca il gasesti. Oricum, intre timp vei fi primit deja noul card.