hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Review HIT.ro - Asus Padfone - telefonul cu personalitate multipla

Review HIT.ro - Asus Padfone - telefonul cu personalitate multipla

calendar_month 01 Oct 2012, 09:38
HIT.ro va aduce "Review-ul saptamanii", prin care incercam sa oferim noutatile legate de cele mai importante gadgeturi si tehnologii lansate pe piata si pe care le-am testat.
Cum facem testele? Folosim o saptamana cate un gadget, dupa care va impartasim si voua experienta pe care am avut-o cu device-ul respectiv.
In urma cu aproximativ o luna am testat pentru voi Asus Transformer Pad Infinity, tableta convertibila de la Asus pe care am caracterizat-o drept una dintre cele mai complete solutii Android portabile de pe piata. Astazi revenim cu un alt device de top al Asus, smartphone-ul convertibil in tableta si netbook - Padfone.Cumpara de la Emag.ro

Asus Padfone nu este un produs pentru marea masa de utilizatori. Si nu ne referim aici la pretul la care este disponibil device-ul, peste 3.000 de lei, ci la solutiile pe care le ofera si care sunt mult peste necesitatile unei utilizari de baza.
Asus Padfone este device-ul pe care il recomandam in mod special celor care au nevoie de mobilitate cat mai mare, dar si de un telefon performant alaturi de o tableta PC. Mai exact il recomandam celor care au nevoie cu adevarat de o solutie veritabile 3-in-1.
Asus Padfone este un device inovator si care demonstreaza ca desi piata smartphone-urilor si a tabletelor a devenit din ce in ce mai aglomerata si cu din ce in ce mai putine revelatii (de design, cel putin), inca apar produse care sunt cu totul si cu totul altceva.
Pachetul comercial
Asus Padfone este disponibil pentru achizitie pe piata locala. Pachetul contine telefonul cu ecran de 4,3 inci cu tehnologie IPS, Padfone Station-ul, care iti va transforma smartphone-ul intr-o tableta de 10 inci, dar si un stylus si o husa de protectie, ambele extrem de utile.



Optional, poti cumpara si dock-ul cu tastatura care va transforma tableta intr-un notebook de dimensiuni mici, dupa modelul deja consacrat de brandul Transformer. Noi am testat functionalitatea tuturor celor trei device-uri.

Asus Padfone - telefonul

Design

Dimensiunile Asus Padfone sunt de 128 x 65,4, iar grosimea telefonului este de 9,2 mm.

Greutatea este de 129 grame. Padfone-ul Asus are dimensiuni similare Samsung Galaxy S2, insa este un pic mai gros. Ecranul este de 4,3 inci.

Asus nu a dotat smartphone-ul cu butoane fizice pentru controlul meniului, ci cu butoane virtuale (touch sensitive), specifice ultimelor generatii de Android. Tot pe partea frontala vei descoperi camera frontala si difuzorul.
Pe latura stanga a telefonului vei gasi mufa de conectare la Station, mufa micro USB standard (incarcare conectare PC) si un conector proprietar dedicat tot andocarii.

Latura dreapta a telefonului nu ofera decat butoanele de volum ale device-ului. Asus nu a dotat Padfone-ul cu buton fizic pentru camera foto.

Latura superioara a smartphone-ului adaposteste butonul fizic pentru pornire/oprire/standby, dar si mufa audio de 3,5 mm.

La baza Padfone nu vei gasi decat microfonul.

Spatele telefonului: striatiile de pe capacul spate (plastic) asigura utilizatorul ca telefonul nu ii va aluneca din mana. Tot pe spatele telefonului vei gasi camera foto de 8MP, flash-ul si difuzorul principal.

Padfone este un device elegant, realizat din materiale de calitate, dar care nu vrea sa frapeze nicio privire. Iar acest lucru nu este deloc rau, avand in vedere ca vorbim despre un smartphone dedicat segmentului business. Este un telefon ...pragmatic.
Hardware
Ecranul de 4,3 inci si rezolutie de 960x540 pixeli al device-ului ofera o stralucire foarte buna si o claritate excelenta si in lumina naturala. Procesorul dual-core la 1,5 GHz si memoria de 1GB RAM ajuta smartphone-ul Asus sa se miste foarte bine, iar rezultatele in testele benchmark nu fac altceva decat sa confirme asta.

Din punct de vedere al sistemului de operare, Asus a optat pentru Android ICS default, cel putin din punct de vedere grafic, ceea ce ne place. Un alt punct bun legat de Padfone, pe langa ergonomia foarte buna in utilizarea telefonului, este autonomia asigurata de bateria de 1520 mAh. Telefonul rezista fara probleme o zi in conditii de urtilizare intensa, fara sa luam in calcul posibilitatea de extindere a autonomiei device-ului atunci cand il conectam la Station-ul Asus.
Specificatii

Ai putea spune ca Padfone-ul Asus este doar un alt smartphone cu Android. Lucrurile nu stau deloc asa pentru ca inginerii Asus propun un concept unic pe piata si prin care compania se diferentiaza clar de toti ceilalti producatori. Linia de tablete hibrid Transformer a captat atentia industriei. Succesul comercial al gamei nu este insa unul pe masura inovatiei, dar conceptul nu trebuie abandonat. Padfone duce ceva mai departe conceptul de hibrid. Prin gama Transformer am vazut deja cat de utila este convertirea unei tablete intr-un notebook prin simpla atasare la o tastatura dedicata. Padfone-ul se transforma din telefon in tableta, iar aceasta functie este si cea care scoate din multime smartphone-ul Asus.

Asus Padfone Station Dock
Station-ul care vine cu Padfone are, dupa cum se vede si in imaginile de mai sus, rolul de a permite tranformarea telefonului in tableta. Station-ul are forma unei tablete cu ecran de 10 inci care este dotata cu un lacas special unde se ataseaza telefonul. Odata conectat smartphone-ul la Station, noul hibrid porneste automat si orice ai face in momentul conectarii pe Padfone, vei continua sa faci pe ecranul generos al Station-ului.

Design
Padfone Station-ul Asus are un ecran de 10,1 inci, cu o rezolutie de 1280 x 800. Ofera butoane de volum, buton de standby, camera frontala, un jack audio pentru casti de 3,5 mm si, cel mai important, o baterie de 6.600 mAh.
Bateria Station-ului este extrem de importanta pentru ca incarca telefonul conectat, marindu-se astfel semnificativ autonomia device-ului.



Padfone Station-ul functioneaza excelent cu Android 4, raspunsul la atingere al ecranului este impecabil, iar experienta in utilizare este, per general, foarte buna.
Padfone Stylus

Stylus-ul care vine la pachet cu Station-ul si Padfone-ul este un adevarat gadget. Indeplineste rol de stylus si poate face mult mai comoda utilizarea tabletei, dar si rol de "telefon", atunci cand smartphone-ul este atasat Station-ului.

Bazandu-se pe Bluetooth, stylus-ul preia o parte din functiile telefonului. Vibreaza atunci cand primesti un apel, are buton dedicat de raspuns la apeluri, butoane de volum fizice si o casca si un microfon folosite pentru convorbiri. Desi difuzorul stylus-ului se aude foarte bine (tare si clar), microfonul nu este cel mai bun. In timpul unor apeluri ni s-a spus ca suntem auziti foarte slab si indiferent cum am tinut stylus-ul. A trebuit sa vorbim tare, in microfon, pentru a fi auziti. Asus va rezolva cu siguranta aceasta problema odata cu lansarea urmatoarei generatii de Padfone (16 octombrie).

Asus Keyboard
Station Dock-ul (tastatura) este foarte util pentru cei care doresc o autonomie si mai mare. De remarcat este faptul ca pe langa utlitatea principala, orice accesoriu din gama transformer are si un alt rol esential: marirea autonomiei.




Pret: 3.100 - 3.300 lei (la magazinele online)

Asus Padfone se gaseste pe piata din Romania la un pret incepand de la 3.100 de lei (pachetul cuprinde Padfone-ul, Padfone Station-ul, stylus-ul si husa speciala de protectie). Cumpara de la Emag.ro
Poate parea o suma foarte mare pentru un telefon, dar nu este asa in conditile in care nu cumperi doar un telefon, ci si o tableta. Padfone Station Dock (tastatura) poate fi achizitionat separat. Pretul intregului "arsenal" creste insa undeva la 3.600 - 3.700 lei.
Plusuri

  • Concept unic pe piata si care merita un urmas - de altfel, pe 16 octombrie Asus prezinta noua generatie de Padfone.

  • Hardware echilibrat

  • Cuplarea smartphone-ului la tableta se face foarte usor si rapid. La fel si scoaterea telefonului din Station.

  • Autonomie foarte mare

  • Design placut, materiale de calitate.


Minusuri

  • Greutatea Station-ului atunci cand este andocat telefonul este mai mare decat te-ai astepta. Nu este un minus in mod neaparat, ci o precizare. Dar, daca montezi si tastatura la Padfone+Station, device-ul devine greu cu adevarat - aici vorbim despre un minus.

  • Camera foto a Padfone-ului nu ne-a impresionat. Face fotografii rezonabile, dar, calitativ, sub alte device-uri ce poseda senzori de 8MP.


Concluzie:
Dupa o saptamana petrecuta cu Padfone, putem spune ca smartphone-ul tableta al celor de la Asus poate fi cel mai indicat companion pentru cei care vor mobilitate mare, autonomie foarte buna de lucru si o solutie unicat pe piata. Cumpara de la Emag.ro





 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?